Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

arx-165 do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

arx-165 do samochodu

Czy ktos mial te glosniki tesli zamontowane w samochodzie (lub w domu ?
    Nie planuje zadnego wzmacniacza, bylyby po prostu podlaczone jako przody pod radio. To glosniki szerokopasmowe, ale jak by byly slabe wysokie to bym cos dokupil juz lepszej jakosci.
    Nie zalezy mi na super-mega-wypasionej glosnosci, ale jakosc jakas juz powinna byc.

Tak wiem, 30zl + jakosc raczej nie idzie ze soba w parze ale co mi szkodzi zapytac
    pozdrawiam

Weź lepiej to http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...it=110&catg=28 ,seria w oplu i skodzie,gra przyzwoicie jedynie trzeba uzupełnić kopółką.U mnie ten fabryczny głośnik wypada zdecydowanie klarowniej niż zestaw odseparowany DSK 165 Hertza,jedynie jest cichszy.

Skomentuj

umberto, gdzie to kupić ?
      mają coś ciekawego w mniejszym rozmiarze ?

Skomentuj

takero, te konkretnie mogę ściągnąć (podobnie jak arz-ty,wiesz).Co do innych,wejdź na prolech,polukaj i daj znac co Cie interesuje,ja podam cene.

Skomentuj

ja tam wolał bym dać ARX'a 150-23/4 mają dość wysoki SPL prawie 90dB i od bidy radzą sobie bez kopułek. grają jak za te kase naprawde przyzwoicie

Skomentuj

O, dzieki umberto, nie znalem tego glosnika. Czy moglbys powiedizec jaka ma cene i czy ew bylbys w stanie go jakos zalatwic?

Szczerze mowiac to nie spodziewalem sie ze te tanie (chyba, nie znam ceny jeszcze;>) glosniki sa lepsze od hertza za 300zł...No, troche mniej bo tam wysokie i zwrotki w cenie.
            Ja zastanawialem sie nad Helixami blue 62 mkII - zestaw w okolicach 300zl. W sumie to nieduzo jak na car audio, ale zastanawiam sie czy bez wzmacniacza bedzie jakas roznica miedzy takimi glosnikami a np tymi teslami. Jedyne co jest niefajne to spl w teslach;/

Ostatnio bylem w mediam. i sluchalem rozne magnaty, sony i wlasnie helixy, tylko ze model BLUE 6 mkII (czyli tzw wspolosiowe) za 169zl i dzwiek byl z nich jak dla mnie wystarczający, a dodatkowo byly najglosniejsze ze wszystkich wystawionych glosnikow.

pozdrawiam

Skomentuj

u taty w skodzie felicji chyba był taki głosniczek grał bardzo przyzwoicie i smiem twierdzić że lepiej jesli chodzi o średnice niż arn15:)

Skomentuj

SW - gdzie mozna takie dostac? Słyszałes jak one grają? Jako ze beda to pewnie jedyne glosniki odtwarzajace niskie tony - beda mialy troche basu?

pzodrawiam

----------
                zapomnialem dodac ze patrzylem na prolech ale tam ceny sa po zalogowaniu a ja nie mam firmy ;>

[ Dodano: 2006-01-18, 23:42 ]
                Teraz jeszcze wpadlem na pomysl arz 6604 ;D
                Tylko nie wiem czy udaloby mi sie wykroić tyle miejsca dla nich ;> musze sprawdzic jak bede mial czas

Skomentuj

Głośn.ARX 168-10/4 do SKODY-Cena brutto: 25,82
                  Głośn.ARX 150-23/4 15cm/4Ohm sz.pas-Cena brutto: 26,86

Skomentuj

Dzieki umberto. Widze ze wiekszosc tesli miesci sie w 30zł ;>

Wlasnie przypomnialo mi sie ze kolega ma felicje ;-)
                    Teraz mam sesje ale niedlugo koniec wiec podjade do niego i sobie zobacze co one potrafią.

Ciekawe jak u nich z wysokimi, najlepiej gdyby jakies byly zebym nie musial wszystkiego na raz kupowac. Potem najwyzej poszerze zestaw o jeszcze 2 tesle do tylu i 2 wysokie...

A moglby sie ktos wypowiedizec nt wspomnianych wyzej Helixów?

pozdrawiam!

[ Dodano: 2006-01-19, 20:21 ]
                    Pogrzebalem troche na stronie tesli i jestem nieco zaskoczony.

Te ARX'y 150-23/4 o ktorych wspomnial SW maja tylko 88db, .ARX 168-10/4 maja 87 db, a najlepiej wypadają ARX-165-22/4 - 89dB.

Ale zamieszanie... ;>

Skomentuj

jeden dB to tyle co nic. ARX'y mam u sibie w samochodzie i jestem z nich bardzo zadowolony - moze i basu niema zbyt wiele ale da się słuchać muzyki - przy poządnie wytłumionych dxwiach myśle że efekt moze być naprawde przyzwoity

Skomentuj

Czaruję...
                      X