Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PROA, microprecision, scanspeak Car audio :) hiend

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PROA, microprecision, scanspeak Car audio :) hiend

postanowiłem zrobić coś innego.
    Poszukuje miejsc gdzie mogę kupic taniej głośniki car audio firm peerles, microprecision, scanspeak, vifa oraz gotowe zestawy do car audio na zwrotkach,
    nigdy nic nie robiłem z wyżej wymienionych głośników, dlatego szukam linków.
    przejrzyjcie stronę:
    www.proa-systems-team.com
    oraz w kontaktach kto znajduje sie w teamie. wejdzie na strony członków teamu,
    a będziecie wiedzieć o jaki sprzęt mi chodzi.
    szukam konkretnych sklepów interneowych lub czegoś typu giełda! nie warsztatów CA.
    na pewno wśród tych poszukując tych sprzętu do domu, jakieś linki sie przewinęły..
    mam nadzieje, że cosik znajde.
    szykuje sie byćmoże nowatorski audiofilski samochodzik.
    tak sobie wymyśliliśmy z kumplem przy browarku wczoraj. :) pozdrawiam. magik

Definitiony mozesz zamowic z audiocomponents koszt to 100 czy 110euro!
    Z tego co pamietam jak dawales turotrial z zywica w moim topicu, koles w Focusie mial wlasnie te Definitiony Peerlesa z przodu!

Skomentuj

dodam jeszcze że interesuje mnie to jakie konkrenie głośniki (firma,seria,model) wchodzą w skład konkretnych zestawów proa bo nie mogę sie nigdzie tego doszukać, i jakie mają zwrotnice??
      pozdrawiam.

Skomentuj

przegladam ten link co podales i jedno co sie dopatrzylem (moze nie jedno) ale pokazany jest wzmacniacz PP za 4100zł a na allegro nowe takie z usa kosztuja 1,5tys :)

http://www.proa-systems-team.com/forum/news/31-1.jpg
        slyszales to?

sorry za robie nie offtopa

Skomentuj

co do wzmacniaczy to rzeczywiscie ceny są spore.
          ale jest na to wytłumaczenie: one są robione na zamówienie i "nie są" tej firmy co je zrobiła ale mają napisik "proa" i są kilka tyś droższe.
          dlatego pytałem z jakich przetworników są zestawy..

co do tego to sobie wołają za pare cos ponad 200zł. niezła cena.. jakbym dorwał jeszcze do tego 16cm za 200zł para i zrobić zwrotkę na zamówienie.. cycuś by było.
          nie słyszałem tego.
          ja jestem tak zielony że nawet nie wiem jaki to dokładnie głośnik jest..
          żaden scanspeak R2904/700000 ani tymbardziej D2904/600000 nie pasuje tutaj ani wyglądem ani ceną.. może definition peerlesa.. kurde nie wiem nie orientuje sie, nie słyszałem tego..

jakieś info?

szczególnie chodzi mi o zestawy proa te "z niskiej półki" co i tak jest niebotcznie hajendowa... :)

Skomentuj

Hmm ja sam z niższej półki bede zakładał niedługo u taty w samochodzie Vifke A16WG + D20 albo D26nc na przód! Z Audiocomponents wyjdzie coś koło 450zł za same głośniki.

Skomentuj

linka mógłbyś dać?
              zwrotkę jaką zrobisz/kupisz?

z tym PROA to zagwozdka.. :(

Skomentuj

http://www.proa-systems-team.com/p.php?id=5&f=6 -> A16WG
                http://www.proa-systems-team.com/p.php?id=5&f=1 -> D20NC
                http://www.proa-systems-team.com/p.php?id=5&f=2 ->D26NC
                A co ze zwrotką ? Albo wyśle komuś na pomiary a jak nie to dam podział gdzieś na 3 moze 4kHz. Zobacze jeszcze jak bedzie z kasa bo to największy problem :/

[ Dodano: 2006-01-22, 12:45 ]
                Jak sie dowiadywalem w Max Car Audio w Bydgoszczy w za cene 50zl dokladaja do tego zestawy a16wg+d20nc tylko kondy, a koszt calego zestawu z kondami to jedyne 749zł :)

Skomentuj

a co z impedancją i zasilaniem?

Skomentuj

Przecież głośnik niskotonowy wyznacza imedancję więc czym sie martwić?
                    A czym to zasilę ? Zobaczymy kiedy je kupie, ale najprawdopodobniej jakis tanim wzmakiem np carpowerem tym za 200zl albo jakas 4 kanalowka w bi-ampingu.

Skomentuj

carpowerem sprofanujesz te glosniki

Skomentuj

Wiśnia jak mi dasz kase na genesisa albo np na stega to niema problemu :) Narazie tylko planuję, wiadomo, że wszystko zależy od kasy. Z resztą i tak jak bym miał je teraz to bym je założył dopiero na wiosne bo u nas teraz rano temeraturka to -20*C :/

Skomentuj

http://allegro.pl/show_item.php?item=82213026 chocby to jakosciowo lepiej gra od carpowera

[ Dodano: 2006-01-22, 13:57 ]
                          http://allegro.pl/show_item.php?item=82067277

Skomentuj

ja mam blaupunkta gta 200flash 2ch do opchnięcia.

wracamy do tematu PROA
                            jeśli ktoś zna odpowiedzi na zadane pytania to badzo prosze..

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                              co do tego to sobie wołają za pare cos ponad 200zł. niezła cena.. jakbym dorwał jeszcze do tego 16cm za 200zł para i zrobić zwrotkę na zamówienie.. cycuś by było.
                              nie słyszałem tego.
                              jak uzbieram kaske to kupie ..bardzo mi sie podobaja :) napewno ktos nie robil super wygladajacego glosnika zeby kiepsko zagral (tez sie zdaza) ..250zł nie majatek mozna sprobowac.

Skomentuj

potrzebuję tańszych dystrybutorów.. :)
                                w szczególności chodzi o wysokie tony vify 4ohm + woofer bliżej nie określonej firmy ale półeczka podobna do vify..
                                ktoś ma jakieś namiary..??
                                moga być z drugiej ręki.

[ Dodano: 2006-01-26, 19:49 ]
                                i jeszcze tylko dodam że niebagatelnie WKROWIA mnie, że ceny głośników są tak zrobione: zły wysoki audiofilski 30-35zł, dobry wysoki audiofilski 180zł-do łohohoho....
                                jakby kurna nie mogło być czegoś za 50-99zł :/ to tak do cen.. wrrr

Skomentuj

Czaruję...
                                X