Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie wzmacniacza

Witam
    Mam pytanko odnośnie podłączenia wzmacniacza . Jest to Magnat Classic 100. Posiada on wejście LOW INPUT (na chinche) oraz HI INPUT. Czy mogę podłączyć ten wzmacniacz nie korzystając z wyjść na wzmacniacz w radiu (na chinche) , tylko porzez te normalne wyjśćia głośnikowe ? Czym się wogóle różni HI INPUT od LOW INPUT ?
    Z góry wielkie dzięki za pomoc.
    Pozdro
    Załączone pliki

Czy mogę podłączyć ten wzmacniacz nie korzystając z wyjść na wzmacniacz w radiu (na chinche) , tylko porzez te normalne wyjśćia głośnikowe ?
    tak, do tego właśnie służy hi in :)

Skomentuj

Dzięęęęęęki :-)

[ Dodano: 2006-02-09, 20:37 ]
      A czy każdy wzmacniacz ma wejście HI i LOW ? I czy lepszy jest ten Magnat 1x100 W czy jakieś inne wzmacniacze niefirmowe typu First o mocy niby 300-400 W ?? .. np :
      http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85432788

Skomentuj

First to nic innego jak TDA1554 w dużej obudowie - 2x17W.
        Bądź większe modele po 4x400W :) - Sprawdziłęm osobiście w środku siedzą 2 sztuki TDA1554Q

Skomentuj

to przykre :(

Skomentuj

Podłączyłem wzmacniacz pod HI INPUT i gra super. A jaki bezpiecznik (ilo amperowy) najlepiej zastosowac przy podłączaniu zasilania do wzmacniacza ?

Skomentuj

daj 15A, ale 10 tez pewnie by stykla bo duzej mocy ten wzamcniacz nie ma

Skomentuj

Zamieszczone przez ALTON
                First to nic innego jak TDA1554 w dużej obudowie - 2x17W.
                Bądź większe modele po 4x400W :) - Sprawdziłęm osobiście w środku siedzą 2 sztuki TDA1554Q
                Tak z tym się zgodzę w większości tanich noname tak jest.... ale dlaczego po podłączeniu do radia mamy wrażenie, że wzmak gra głośniej?!?... Te kosci mogą grać przy max napięciu 18V i stosują małe przetwornice (najczęściej kondensatorowe) co sprawia, że grają trochę głośniej... ale to jest może 3-7W różnicy. Kiedyś widziałem właśnie i to za grosze wzmaka 2x100W - jakiś no name, ale przetwornice miał potężną - także proponował bym zainteresować się lepiej czymś takim niż magicznymi napisami 4x200W

Skomentuj

Czaruję...
                X