Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Porzadny głośnik do suba do auta!!!zaczynam skladac zestaw!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Porzadny głośnik do suba do auta!!!zaczynam skladac zestaw!

A wiec zaczalem prace i na pierwsza wyplate postanowilem kupic glosnik do suba pozniej wzmak, zestaw odseparowany + wzmak i na koncu radio. Taka kolejnosc bo inaczej nigdy nie skompletuje nic kumatego :P

Od paru dni rozgladam sie za przetwornikiem do suba, i dzisiaj natchnalem sie na Audiobahn AW 1251T i zadziwily mnie jego parametry :
    Fs 37,4Hz,
    Qts 0,76,
    VAS 20L,
    Xmax +/-7mm,
    SPL 92,1dB

z tego co patrzylem w winisd to wystarczy mu buda 30l Closed f-3 38hz, group delay <7ms, podicie o jede DB nie bedzie takie tragiczne co sadzicie o tym?? do tego cena 295 za 12 cali jest dosc atrakcyjna prosze o wypowiedzenie sie

DO wyboru wchodza w/w, JBL GT4-12, Hertz ES300,JBL GTO 1202D, JL Audio 10 W-04,POLK AUDIO db 124. Ogolnie do 450zl. O naped nie pytajcie bedzie odpowieni do glosnika.

Muzyka ktora slucham : HIP-HOP, TECHNO

Lubie jak bas sprawia sciskanie w zaladku, ale musi byc jednoczesnie czysty i nie zamulony. Dlatego zainteresowal mnie ten audiobahn, mala buda, maly inpulski, niskie zejscie, duzy spl.

on ma vas 69l

Skomentuj

z zaproponowanych to jak dla mnie JL byłby najpodpowiedniejszy..
      szkoda,że postanowiłeś robić wszystko od dupy stony.
      jak każdy początkujący od suba.. nie tędy droga, ale to już Twoja sprawa skoro tak postanowiłeś to luzik.. wez JL.
      :)

Skomentuj

zle kombinujesz...
        zbieraj kase jak juz uzbierasz na caly zestaw lub na przod + wzmak + radio
        bo kupisz suba,zanim uzbierasz na wzmaki,minie troche czasu,zanim zas na co jeszcze,znowu minie troche czasu,i cena tego co kupiles na poczatku bedzie nizsza,wiec tylko stracisz,a i pewnie pomysl nieraz Ci sie zmieni...

Skomentuj

i cena tego co kupiles na poczatku bedzie nizsza,
          ile spadła cena esa w ciągu roku ?
          pozatym nie napisał że że nie kasy na wzmaka, tylko że tyle a tyle może przeznaczyć
          na głośnik, a to nie to samo :)
          Ja ze swojej strony proponuje MDS 12 :)

Skomentuj

ale samego suba niebedzie sluchal.

Skomentuj

ale to temat o subie i skąd wiesz co ma oprócz tego ?
              coś tam pewnie ma :)
              pozatym nie latwo jest uzbierać na raz większą kase ...
              a tak ma już jakiś punkt zaczepienia...

Skomentuj

ja bym kupil najpiwrw radio +odseparowany orzod, pzniej sub i wzmak:P

stawian na JL
                chociaz do HIPHOPU szkoda glosnika :P

Skomentuj

odpowiedz na pytanie dlaczego od dupy strony jest banalne bo jak kupie najpierw radio i zestawd odseparowany to nie ebdzie mi sie chcialo kupoiwac reszty!a tak mam w planach napierw sub ~450zl, pozniej wzmak do suba ~300-400zl , zestaw odeparowany ~400-500 zl i radio w granicach 400zl. Jak kupie suba bede musial kupic wzmak jak kupiew wzmak ... Ale ten JL ma 10 cali a reszta 12 cali a potrzebuje troche zamieszania zrobic

Skomentuj

to faktycznie zacznij od dupy strony jak Ci sie niebedzie chcialo dokupic suba....to chyba swiadczy o tym ze Ci nieprzeszkadza(lub jest wystarczajaco duzo) brak basu

Skomentuj

Znalazlem prace i planuje wieksza czesc wyplaty przeznaczac na sprzet CA, wiem jaki jestem juz kilka razy planowalem zabrac sie za CA i zawsze to monitor to to to tamto... Znam siebie i wiem ze jak nie zaczne tego robic od dupy strony to nie skoncze.

Skomentuj

michone, jestem z Toba
                        Tez bede zaczynac ca od suba:P i tez sie juz rozgladam za jakims glosnikiem, ale chyba zaczne od czegos tanszego i wezme ap stxa:P

Skomentuj

Pozatym JL ma dość małą efektywność ...

Skomentuj

na wzmaki mysle 2xmonacor HBP jeden po zmostkowaniu 225rms na suba a drugi taki sam na zestaw odseparowany, na przod moze RAINBOW 265 SLX Deluxe, i radio alpinke cos z seri 98 bo musi cieszyc oko. mysle ze w 2k sie smieszcze czyli 3 miesiace pracy a pozniej zabawa w zabudowe wszystko oprocz suba mam w miare obcykane tylko ten sub mnie meczy. A nikt sie nie wypowiedzial na temat tego Audiobahna ?? Chce zeby gralo szybko, czysto i glosno :)

Skomentuj

nie można mieć wszystkiego ;]
                              ten spl jest pewnie napięciowy - tak jak w hertzach wynosi pewnie ok 88dB z metra,
                              pozatym pewnie będzie mocożerny...

Skomentuj

wiecie co?
                                wlasnie sie skaplem ze zaczynam tez prawie od dupy strony,suba + wzmak sub/przod bede mial a potem przody :P

Skomentuj

ja kupie suba i po pracy bede go sobie skladal mysle ze miesiac mi wystarczy zeby zrobic porzadny sub z wykonczeniem... narazie padla tylko propozycja JL i nic wiecej :( pomozcie :)

Skomentuj

E tam ja bym niewziol 10w0 ( wg mnie to nie glosnik do techno itd)
                                    - 2x mds08 - do tego kupisz monacora za 389zl i zasilisz kazdego z osobna(w/w tez raczej nie do techno)
                                    -1 bsw
                                    - hmm a Umberto tez cos kombinuje z jakims audiobahnem wiec zagadaj do niego :)

Skomentuj

A ja szczerze podarował bym sobie JL itd.Szkoda pieniędzy...

Tanio a naprawdę dobrze to 2 sztuki GDN30-300-4AP w bagażniku zasilane carpowerem 750W przynajmniej.

Do hiphopu i techno trzeba dość specyficznego brzmienia.Niestety wątpie żeby taki JL dał rade...

Skomentuj

a może zamiast dwóch mds 8 jeden 12 dvc ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X