Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kto mi pomoze rozszyfrowac schemat do radia, foto tu jest...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kto mi pomoze rozszyfrowac schemat do radia, foto tu jest...

Do czego jest fioletowy kabelek PURPLE z podpisem MEMORY, przechodzi przez taką puszeczke na ktorej pisze FUSED WITH FILTER BOX. Są 3 kabelki ktore przechodza przez ta puszeczke, czerwony +, czarny minus, i ten purple (memory). W puszeczce jest plytka i bezpiecznik jakis.

Nastepny kabelek bialy z podpisem AUTO ANT. - to chyba tzw. "remote" czyli mozna go uzyc do wzmacniacza bo pojawia sie na nim napiecie po wlaczeniu radia tak ?

i jest jeszcze cos co interesuje mnie od poczatku, kabelek ok 10cm wychodzi z radia, a na koncu metalowa puszeczka taki prostokacik 4cmx2cmx3cm, na schemacie podpisane ANTENNA CONNECTOR.

Oto fotka tego:
    Załączone pliki

Co to za radio?? Z tego zdjęcia też niewiele widać

AUTO ANT - sterowanie automatycznej anteny - po uruchomieniu radia, pojawia się +12V - czyli możesz tego użyć jako"remote" do wzmacniacza.

ANTENNA CONNECTOR?? - Nie podłącza się tam czasami anteny??

MEMORY - jest to podtrzymywanie pamięci. Zazwyczaj podłączane do + ale 100% nie daje bo nie napisałeś co to za radio.

Skomentuj

fioletowy kabelek PURPLE z podpisem MEMORY
      w jakims radiu ford-owskim mialem tak ze jak kabelek wisial luzno nigdzie nie podpiety to za kazym razem bylo trzeba wklepywac kod zabezpieczajacy radio, zeby tego nie robic za kazdym razem wystarczylo podpiac go do zasilania czyli do czerwonego kabelka (+)
      bialy z podpisem AUTO ANT. - to chyba tzw. "remote"
      dokladnie tak jak piszesz
      kabelek ok 10cm wychodzi z radia, a na koncu metalowa puszeczka taki prostokacik 4cmx2cmx3cm, na schemacie podpisane ANTENNA CONNECTOR
      a w tej puszeczce nie ma jakiegos zlacza? np antenowego?powinno byc i wtedy to bedzie zlacze do anteny

kurde wyprzedili mnie :P

Skomentuj

antena connector to zamknieta metalowa mini skrzyneczka bez zadnych wtykow ... moze to jakis filtr antenowy czy cos ... nie wiem w kazdym razie wejscie antenowe jest na radiu z tylu ....

a ten kabelek memory faktycznie jest podlaczony do czerwonego kabelka +, kiedys byl w kostce normalnie, ale radio nie chcialo oddac plyty, i jest wyjety z kostki i podpiety to +.

[ Dodano: 2006-03-02, 03:18 ]
        jeszcze jedno, jak to jest z tymi kostkami ISO....
        u mnie na kostce radiowej bylo cos pomerdane, musialem przekladac kable bo te od zasilania byly gdzie indziej powkladane....
        Niby mam podlaczone kabelki + na 7 i mase na 8, 7 to 12V po stacyjce, a ja mam non stop tam napiecie... bez stacyjki wlacze radio... :| ani tez samo sie nie wlaczy po stacyjce... :|
        ten bezposredni z akumulatora 12V jest na 4 ... nierozumiem ... :( nie wiem co jest...

Powiedzcie mi... jak sie podlacza ta antene....
        na kostce jest to wyjscie na 5 (12V po wlaczeniu radia) do sterowania anteny radiowej ... tylko male ale, jesli podlacze tam to AUTO ANT. z radia to co mi po tym napieciu ze radio to dostanie ....
        przez radio przejdzie napiecie do gniazdka antenowego czy co ... czy do kostki w samochodzie podlacza sie na 5 kabel z anteny el. poprowadzony ... po co mi cos takiego podlaczone do radia a kabel jest .... wytlumaczcie mi to prosze ....

Skomentuj

Czaruję...
        X