Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki głośnik kupić????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki głośnik kupić????

Witam
    Mam taki problem chce sobie wymienić standardowe głośniki 130mm (wyglądają podobnie jak te: http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...it=160&catg=28) w samochodzie Skoda Felicja i do tego mam dość ograniczony budrzet tak do 250zł. I nie wiem jakie wybrać możecie coś doradzić, myślałem nad:

Tonsil SC2134 - http://allegro.pl/item90027367__tons...warancja_.html

Hertz DCX 130 - http://allegro.pl/item88098536_hertz...miesiace_.html

JBL CS 2150 - http://allegro.pl/item89483366_jbl_c...t_gratis_.html

Boschmann - http://allegro.pl/item88585336_bosch...tweetery].html

Jeżel możecie to podpowiedcie co warto wybrać albo jeśli macie jakieś lepsze propozycje to napiszcie.

helix blue mkII 165mm woofer i 22mm tweeter - 250zł allegro.

Skomentuj

tez polece CI to co Magik ,sam zakupilem niedawno helixy 62 mk2 blue i naprawde dobrze graja w tej cenie raczej nic lepszego nie znajdziesz

[ Dodano: 2006-03-03, 22:20 ]
      pamietaj najlepiej odseparowane ze zwrotka naprawde jest duza roznica

Skomentuj

Dzięki za podpowiedz ale jest mały problem te głośniki maja 165mm a do tych drzwi wchodzą 130mm :cry:. Tak więc te głośniki nie wejdą, macie jakieś pomysł ale z mniejszymi głośnikami ????

Skomentuj

może z oferty powerbassa
          www.essa.com

Skomentuj

Tak właśnie znalazłem tą stronę, ale chodzi mi o poradę jakie głośniki kupić, jakiej firmy. Bo jak wiadomo nie każdy głośnik jest taki sam są lepsze i gorsze, ale czy za takie śmieszne pieniądze można kupić głośniki do porządku ?? Bo jak mam wymieniania to lepiej kupić przynajmniej trochę lepsze niż te co są włożone oryginalnie, bo jak to są te co napiłem w pierwszym poście to są dość dobre. A te Helix-y są dobre bo mają dość małą skuteczność tylko 90 dB. ??

Skomentuj

a one maja grać pod radiem?
              znajdziesz za 250 zł lepsze niż fabryczne :) spokojnie.
              z Twoich propozycji to wg mnie odpadają boszmany i tonsile.

a ja Ci proponuje zobaczyć firmę powerbass, serię 'chrome'. o ile sie nie myle to na srtonie essa.com są 130mm powerbass chrome, wg mnie są godne polecenia.

ale jeśli już robić jak sam napisałeś 'dobrze' to może pomyśl jeszcze o:
              -pierscienu mdf (wtedy może 160mm upchniesz)
              -matach do wygłuszenia drzwi

Skomentuj

Eeeeeee nierozumiem czegos... napisales ze sa dobre bo maja dosc mała skutecznosc..... z tego co sie orientuje to czym wyzsza tym lepiej....

Skomentuj

Tasior trochę źle mnie zrozumiałeś, i może ja trochę źle napiłem powinno być " A te Helix-y czy są dobre, bo mają dość małą skuteczność tylko 90 dB" to jest trochę pytanie retoryczne. bo co do tej skuteczności to masz racje im większa tym lepsze głośniki.
                  Magik masz racje Powe bass są dobre, ale jak widzę mają mała sprawność tylko 87dB wydaje mi się że jest to za mało do auta i są drogie „PowerBass PB-CK5v.2 Chrome” kosztują 339zł, a co do powiększenia tych otworów jest mały problem będzie to wystawać i źle będzie się prowadzić auto i jeszcze jedno auto nie jest moje, ale rodziców. Tak, więc potrzebuje takie żeby się mieściły do tych oryginalnych dziur.
                  A mam jeszcze jedno pytanie ile kosztuje mata wygłuszająca i czy opłaca się ja montować??

Skomentuj

Koniecznie musisz obkleic drzwi mata bitumiczna!

Skomentuj

kosztuje mata wygłuszająca i czy opłaca się ja montować??
                      50-80zł (max 100zł-zależy ile dziur masz w drzwiach i jak dokładnie to zrobisz) na dwoje drzwi za kompletne wygłuszenie - same maty APP.
                      oj bardzo sie opłaca.

sztuka maty app to koszt 5 zł.
                      patrz na allegro!

Skomentuj

Ale takie drzwi nie są orginalnie wyłożone jakąś matą bo tak mi się wydaje, a gdzie można taką mate kupić i po ile ????

Skomentuj

Magik napisał wyzej post :)

Skomentuj

nie są orginalnie wyłożone jakąś matą
                            hehe dobrze by było jakby wyklejali fabrycznie, nie? :)
                            patrz post wyżej.

Skomentuj

a o ile tak mata poprawi dzwięk w samochodzi??

Skomentuj

o czterdzieści pięc koma sto dziewięćdziesiąt siedem procenta w stosunku stosunku wyniczku odejmowanka czyli różniczki ale możesz to też wiedzieć z limesu oraz tranzystorowo-bitumicznych równań kisselbaha oraz szerokopasmowego wild birda maha który mówi, że na fabrycznych głośniczkach różnicy nie usłyszysz a im na lepsze wymienisz tym bardziej odpowiednie przygotowanie drzwi jet potrzebne.

bo pamiętaj że nawet hi-endowy głośnik nie zagra bez dobrze przygotowanych drzwi!
                                (prawo madrego CarAudiowca nr:998/34.87)

:):):)

[ Dodano: 2006-03-04, 14:00 ]
                                poniosło mnie

Skomentuj

a jaką są lepsze maty bitumiczne, piramidkowe, polimerowa, wielowarstwowa. Na co trzeba zwracać uwage przy kupnie takich mat wygłuszających?? bo na to nie zwróciłem wcześniej uwagi i widze ze to był by błąd, i chyba się najpierw tym zajmę a potem dopiero dobra głośniki

Skomentuj

bitumiczne do drzwi samochodowych.
                                    APP.. myśle ze lepszych nie trzeba.

zaraz Ci poaże jak sie to robi w felicji.. moment.

[ Dodano: 2006-03-04, 14:17 ]
                                    niestety nie mam fotek

Skomentuj

znalazłem strone na jakiej takie coś sprzedają " http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...d=23&man_id=16 " jaka z tych mat wygłuszających by wybrać ??

Skomentuj

kup app, z allegro, wystarczy.
                                        może być twarda.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X