Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tkanina obiciowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tkanina obiciowa

No właśnie,ma ktoś pomysł gdzie ją najtaniej zdobyć?Wiem,allegro,ale cena wraz z kosztami przesyłki robi się nie ciekawa.Mówię tu o tej lepszej,ta po 10 zł to shit jak cholera.
    A może zna ktoś dokładną nazwe tej tkaniny?
    A może jakaś sensowna alternatywa na wykończenie?

umberto, poszukaj moze w sklepach z elemantami i tkaninami tapicerskimi tam jaka duzo roznych tkanin, roznego typu moze cos wpadnie ci w oko

Skomentuj

a co chcesz nią wykańczac? zabudowe? sam sub?

Skomentuj

Ogólnie chodzi o suby.Wykładzina odpada,za sztywna,próbowałem.

Skomentuj

ja raz kupilem tkaniene taka za 30 zł 1,5 m2 do CA.. Ale musze powiedziec ze jest do dupy, z tego wzgledy ze : Jest cienka i jak posmarujesz jakims klejem ktory po wyschnieciu jest twady to masz takie cos w dotyku jak kolumna oklejona okleina ktora nie zostala dobrze wyczyszczona papierem. Poprostu czuc pod dlonia takie twarde miejsca w ktorych jest klej. Moim zdaniem najlepsza by byla taka tkanina ktora pod wlosiem od strony spodniej jest sztywna...... i nie nasiaka strasznie klejem...

Skomentuj

ładna, ale droga jest w dziadoskim Norauto - jest cienka, dobrze sie kładzie, jest mila w dotyku i ma juz klej na sobie - odklejasz folie i kleisz. Ja sam uzywam takiej, jaka są wykanczane bagażniki w samochodach, tyle,ze jest bardziej miękka - ile kosztuje i gdzie dostać - nie mam pojęcia, ja biorę z Galerii Tonów, wiec pewnie gdzies da sie kupic taniej

Skomentuj

ja kupuje calkiem dobry material w sklepie przemyslowym
              26zl/mb 2m szerokosci
              czarna dosc latwo sie zagina, od spodu ma jakas warstwe przez ktora klej nie przebija
              oklejalem tym 4 skrzynki i jak dla mnie jest oki tylko strasznie czepiaja sie jej rozne smieci, siersc itp

postaram sie wrzucic zdjecie oklejonej skrzynki

Skomentuj

Hubercik... jedziesz do castoramy i kupujesz wykladzine taka cieniusia... sa bodaj cztery kolory i zawsze jeden jest w promocji po ok 3,8pln za m2...jest ona cienka z dwoch stron prawie taka sama normalnie kosztuje ok 6.9pln za m2...belka ma chyba 4m szerokosci...

Skomentuj

Ja obijam zwykła wykładzina dywanową tylko ze nie kazda jest do tego celu dobra.
                  Dobre sa w miare miekkie wykladziny bez takiej spodniej bialej warstwy co sie kladzie na klej. Tanio je mozna kupic w sklepach z takimi artykulami z tym, ze pytac sie o resztki. Wbrew pozora te resztki to kawalki nawet po kilkadziesiat metrow kwadratowych z bonifikata do kilkudziesieciu procent. Do teog szczywki tapicerskie na zakladke i klej osakryl.

Pozdr

Skomentuj

ja opatentowalem sposob bez zakladek i bez zszywek...poprostu dokladnosc w tym co robimy...o ostry nozyk/skalpel i nozyczki...na ok 2mkw plyt wiorowych zuzywam nicaly litr butaprenu i trzyma sie jak cholera...

Skomentuj

umberto, wiesz co ale jestes wiesz ze to pytanie z mojej dziedziny ja mam tak tkanine wiec czemu mnie nie zapytales?? mowilem ci kiedys o tym

Skomentuj

O?Żyjesz?

Skomentuj

Re: Tkanina obiciowa

Zamieszczone przez umberto
                          A może zna ktoś dokładną nazwe tej tkaniny?
                          A może jakaś sensowna alternatywa na wykończenie?
                          w norauto maja super samoprzylepna ..obijasz skrzynie w pol godziny i wyglada super ..nic sie nie marszczy nie zwija ..jak fabryka.
                          Cena nie ciekawa bo chyba obicie skrzynki 40l kosztowalo 60-70zl.
                          Jutro bede mial zdjecia to pokaze jak wyszlo.

Skomentuj

No właśnie,taka cena to niemal majątek.Nieoficijalnie się dowiedziałem że przy zakupie całej belki za metr licza niecałe 2 zł,szerokość oczywiście 2 m...
                            Niestety nie mogę wyrwac adresu źródła,psia mać!

Skomentuj

2 zł za 1x2m? toz to prawie darmo! moze jest kilka osob chetnych to by sie wzielo rolke...

Skomentuj

Przyłacze sie do tematu. Kurde wy troche piszecie nudy. Kurde Ludzie a nie pomysleliscie o materiale '' skaj''. JA uzylem skaji do kolumn i ladnie to wyglada. A dodatkowo mam gabke pod skaja i wysszedl mi ladny efekt. NA allegro mozna kupic.

Skomentuj

umberto zyje i mam sie dobrze troszke chyba przegioles z ta cena ja zazwyczaj kupuje 2 rolki i nie dostaje takiej ceny jesli potrzebny ci material to si zglos do mnie to cos poradzimy na to

Skomentuj

Umberto jakis czas temu mialem podobny problem, szukalem szukalem i przez przypadek znalazlem w sklepie z materiałami (tkaninami) coś co sie nazywalo filc. Cena baaardzo atrakcyjna no i calosc po oklejeniu wygladala super. Zreszta, poszukaj pieca do basu ktory zamiescilem w gotowych konstrukcjach, tam mozesz zobaczyc jak ten material wyglada.
                                    Klejony byl na wikol (wybor kleju to strzal w dziesiatke) :)

Pozdrawiam

Skomentuj

oklej estradowki skoropodobnym czyms... dlugo to cos nie bedzie ladne

Skomentuj

Zamieszczone przez tomck
                                        umberto zyje i mam sie dobrze troszke chyba przegioles z ta cena ja zazwyczaj kupuje 2 rolki i nie dostaje takiej ceny jesli potrzebny ci material to si zglos do mnie to cos poradzimy na to
                                        co to za jakies tajne rozmowy ? :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X