Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy warto kupić Dalco, First....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy warto kupić Dalco, First....

Na allegro jest dużo ofert nie znanych mi marek odtwarzaczy, czy warto je nabyć? Czy ktoś jest w posiadaniu którejś z tych marek i może się podzielić spostrzeżeniami. Ich wady, zalety ?

UNITED CD 6635
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=90095149

Dalco
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=90123796

First
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=90509751

Moj tata ma w aucie jakiegos Mediona na mp3:P troche dlugo piosenki laduje ale chodzi:P

[ Dodano: 2006-03-17, 15:04 ]
    PS. usun to alco na koncu drugiego linku...

Skomentuj

Kumpel tez ma jakiegos MEDIONA z mp3 sprowadzanego z niemiec za 230 zl i jest z niego bardzo zadowolony. Nawet twierdzi ze spisuje mu sie lepiej niz poprzedni alpine. nie wiem...

Skomentuj

He:P wlasnie tez mam z niemiec sprowadzonego:P jak mi sie uda pozyczyc aparat to pokaze zdjecie:)

Skomentuj

te odtwarzacze mi sie kojarza z duzymi pustymi wierzami 2000w p.m.p.o :) dla niewymagajacych moga byc :) kiedys kumpel mial firsta i jakosc dzwieku na seryjnych glosnikach byla widoczna w stosunku do kenwooda kdc 307 jedyny plus to ze za ta cene masz mp3 ale rownie dobrze mozesz kupic za 350 zl

http://www.allegro.pl/item92881517_b...super_mp3.html
          http://www.allegro.pl/item91624664_j...ory_nowe_.html
          http://www.allegro.pl/item91280254_j...del_od_ss.html
          http://www.allegro.pl/item90439915_k...gwarnacji.html

i pewnie jeszcze kilka innych by znalazl. Napewno ladniej grajace, firmowe, i lepiej grajace... Dodam ze te panele medion/tevion itp sa wykonane ze strasznie niskiej jakosci plastiku!

Skomentuj

hej jak chcesz wiedzieć ostatnio nabyłem radyjko db-tronic 5500 i jestem z niego bardziej zadowolony niż z poprzedniego radia które było firmowe!!! mam podpięte 2 głośniki 6,9" i 2 zestaw 13mm i idą bez zmacniacza a wcześniej byłem zmuszony kupić zmacniacz zeby to uciągło. Jestem zadowolony i mam zamiar rozbudować teraz zestaw z pomocą zmacniacza i suba jakiegoś!!!

Skomentuj

a te panasonici CQ-C1001NE CQ-C1011NE CQ-C1021NE coi prawda samo CD, ale w mme widzialem za 330 zł . warto je kupić? czy nei bardzo.

Skomentuj

eg mnie za 300 to masz alpine,clariona albo beckera mysle ze lepiej bedzie niz te panasonici.

Skomentuj

ludzie, dajcie spokój z tymi panasonixami, dalco i innymi cudami. Naprawde lepiej kupić coś używanego albo tańszego ale firmowego, bo te wynalazki grają i owszem, ale przez jakiś czas, a potem to nawet ludziom niee chce się tego naprawiać, bo nawet nie ma serwisu do tego. Miałem dawno temy caly zestaw glośników dalco i w pół roku popsuły się tweetery, głośniki i rozleciały zwrotnice, także to jest straszzny badziew. Jak ktoś nie slyszał w życiu dobrego sprzętu i pierwszy raz usłyszy to cudo to jest zachwycony, ale późniiej usłyszy pzesterowania, zniekształcenia i powie sobie ... wyrzuciłem kase... naprawde lepiej dołożyć 100, 200 i kupić coś lepszego, bo jakie znaczenie ma 100 czy 200 zł jak będziecie używać tego sprzętu być może rok, 3 lata albo i dłużej... żadne

Skomentuj

Nie polecam radyjek takich firm jak Dalco, First itd,bo tak naprawde,to sa one do du**!! Jesli chodzi o jakosc dzwieku i ta cala "mega" moc jaka one dysponuja to bzdura(bez urazy) zawsze mozna dodac te 100 badz tez 200 zlotych,bo szybciej wymienisz glosniki niz radio. Nauczylem sie,ze na sprzecie(jesli chodzi o jakos) nie da sie tak do konca zaoszczedzic - zawsze jest cos,kosztem czegos pozdrawiam :)

Skomentuj

GTL14 i Londynczyk mają racje teraz cieszysz się że kupiłeś radio na MP3 za 250zł, ale po pół roku będziesz tego żałować i kupisz używane powiedzma za ok 300zł, to lepiej odrazu wydać 500zł i kupić coś firmowego, ja nigdy niz patrze na najtańszy sprzęcik zawsze dokładam kasy na lepszy i tego nie żałuje

Skomentuj

Przestrzegam was jeszcze przed inna firma a mianowicie Pionier!!! Cztery rozne egzemplarze juz spotkalem i ta sama usterka wyswietlacz, i w jednym z nich dodatkowo koncowki mocy po jakis 7-9 miechach pracy...

Skomentuj

Musze Ci powiedziec,ze mam Pionka Deh 7700 i jak narazie,to dobrze chodzi i nie slyszalem aby cos takiego sie dzialo.A jakie miales modele??

Skomentuj

pionier? a nie pioneer? jak sie pisze ta nazwe...

Skomentuj

Pisze sie Pioneer :)

Skomentuj

Ja mam radio Pioneera i nie nażekam... :) w domu również mam sprzet pioneera i równie dobrze sie spisuje... :) Już od ładnych kilku lat.

Skomentuj

Panowie mi chodzi o podrobe Pioneera:] i pisze na niej poprostu PIONIER.

Skomentuj

Ludki może i macje troche racjii że lepiej jest jupić firmowy sprzęt ale nie zapominajcie że niektórzy np. tak jak mój kuzyn nie mają za dużo kasy i muszą zadowalać się tym co mają i na co ich stać. A jak dla mnie to firmowe i takbym nie mógł bym mieć bo mi się wszystko nudzi a jak mi się coś znudzi to idze albo do kuzynka za kilka groszy albo na normalną sprzedaż i kupuje zaś inny model ( niefirmówki oczywiście). Więc pamiętajcie też o tym!!! Ale uważajcie bo na tym też troche trza sięznać bo zdarza się że jakcoś się kupi za kilka groszy to może nie pochodzić długo!!! A u mnie chodzi to przez 2-3 lata i do kuzynka lub sprzedaż!!!

Skomentuj

Swego czasu kupilem sobie dalco z mp3 i pilotem za 350zl, lepszy sprzet do ciezarowego powozu nie byl mi potrzebny,jezeli chodzi o moc to mile zaskoczenioa w kazdym kanale mostek jakichs tda chyba nawet 11W/4ohm. Dosyc glosno nawet kiedys bezposredni pod tyl podpolem suba magnata i buczalo jak cholera.Troszke badziewne plastiki i equalizer ktory tak naprawde nie chodzi w rytm muzyki.Kiedys je spaliłem bo zwarly mi sie dwa piny od zlacza panelowego ( 5V i masa) ale udalo sie naprawic ,padly klucze zasilajace panel.Radyjko dobrze znosi wstrzasy ( cd nigdy nie przerywalo a auto przypominam ciezarowe bez luksusow) przy odtwazaniu mp3 czasem cos pisknie, w zimie nie chcial czytac zaparowanych z mrozu plyt cd-rw z e zwyklymi cd-r nienajgorzej, panel troszke spowolniony przy niskich temperaturach (grafika). Jakosc dzwieku - napewno przyjemniejszy od ryku silnika, mankamentem jest brak wyjscia do zalaczania wzmaka (remote).W zestawie jest jakies trafo w zasilaniau pewenie cos od zniekształcen, podbicie basu standard ok 60-80Hz, wysokie tony raczej sztuczne . Fajne opcje.dosyc ciekawe niektore funkcje jak za ta kase. kolorystyka dosyc fajna.Na piewrszy rzut oka w nocy niczym si enie rozni od jakiegos firmowego,mysle ze nejeden by sie nabrał na blaupunkta,jvc, moze cos z pioneera.Nawet dali futerał na panel.Zdecydownaie lepiej i glosniej gra od kilkuletniego jvc kaseciaka.A koncowki pokroju tda mysle ze sa rownierz montowaner w wyzszej klasy radiach.
                                      Tyle

Skomentuj

jak widze jak ktoś zachwala sprzęt first to mi sie forum czytac odechciewa

Skomentuj

Czaruję...
                                        X