Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co o tym wzmacniaczu sądzicie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co o tym wzmacniaczu sądzicie??

http://www.akscent.tuning.biz.pl/ofe...cze_sl808.html
    Chciałbym sie dowiedzieć czy warto zainwestować w ten sprzęt czy się opłaca, a może to kolejny chinski szit Chciałbym nim napędzać głośnik stx GDN-30-300-4-AP na mostku a na dwóch pozostałych kanałach głośniki na przodach.

posiadam Monacora i ta tez firme polecam :) za taka kase,posiada on niezla moca :) moj znajomy mial ten wzmacniacz i niestety nie byl az tak zadowolony :)

Skomentuj

Dlaczego ???

Skomentuj

duzej mocy sie nie spodziewaja bo te 4 kanaly jada na jednej przetwornicy. W wiekszosci wzmakow kazde 2 kanaly maja osobny obwod przetwornicy.

Skomentuj

Dlaczego ???
          bo jesli chcesz miec dobry bass,a wiadomo,ze glosniki basowe potrzebuja troche mocy, to kup dodatkowy piec i podlacz go pod suba.Jesli zasilisz wszystkie glolsniki na jednym piecu,to raczej nie spodziewaj sie cudow,tylko raczej spalenia pieca,badz uszkodzenia go.To jest tak jak z plyta glowna,ktora ma zintegrowana karte muzyczna,graficza,sieciowke itd. wiadomo,ze jest ona raczej do dupy,a malo kosztuje.Moze podalem dziwny przyklad,ale tak to wyglada.Owszem istnieja kompromisy,ale to moze pogorszyc jakosc dzwieku.Pozdrawiam :)

Skomentuj

Więc radzicie kupić 2 wzmacniacze osobny do głośników i osobny do napędzaie suba

Skomentuj

raczej tak :)

Skomentuj

nic dobrego o tej firmie nie słyszałem a złego dużo, sam się kiedys zastanawialem nad tym wzmakiem, przerobiłem pare innych i zostałem z axtonem , super wzmak 4 kanały dwa na przod i dwa w mostku napedzaja bas nie narzekam ale ale nie jest to tez elektrownia mam 2x50 plus 1x 150wat rms na 4 ohmach mi styka

Skomentuj

no wiec w odpowiedzi na Twe pytanie: jest to chiński shit
                  i tyle

Skomentuj

A co byście mi zaproponowali do 350zł 4 kanały z możliwościa zmostkowania

Skomentuj

Pewnie monacora.
                      Ale tez w chinach robiony.
                      Co do chińkich wyrobów radzę być ostroznym w opiniach,dzis dostałem z Lechpolu wzmak za 150 zł i jak na pierwsze podejście jestem zaskoczony.Zobaczymy co on potrafi jak go przykatuje.
                      Zresztą,poniuchajcie w temacie hi-end,masa polaków prywatnie ciągnie od chinoli sprzety po pare kilozeta.Te sprzęty na zachodzie chodzą po parenaście kilozeta.Więc trza na dzień dzisiejszy maly respect co do czajna,tam się cos na plus dzieje.Nie to co w kaczolandi :/

Skomentuj

umberto, ale to nic nowego, ze 99% jest składane w chinach.
                        Np. taki JL - ja mam jeszcze z usa, ale 10w1 juz mają chińskie oczka

taka rzeczywisctość

co nie oznacza,ze jeden wyrób drugiemu równy

za 350 pln ? nowy czy uzywany, bo to roznica

Skomentuj

Raczej nowy

[ Dodano: 2006-03-25, 10:02 ]
                          Chociaż sobie tak myśle że może bym jednak 2 kanałówke kupił

Skomentuj

Sorry, nie jestem audiiofilem, a raczej audiomaniakiem, ale powiem jedno: ten wzmacniacz zamyka mi m..dę!! Dotarł do mnie wczoraj i dzięki niemu po raz pierwszy usłyszałem swój głośniczek. (Wcześniej był podpięty maksymalnie pod 50W) O jego marce nie będe wspominał, bo pewnie osobny temat możnaby założyć, powiem tylko, że jest do auta, ma 30 cm i 250 W w rms-ie. Fakt, nie wykorzystałem jeszcze wszystkich kanałów, bo na razie korzystam tylko z mostka na dwóch, ale dźwięki, które się wydobywają ze skrzyni PRZERAŻAJĄ MNIE!! To jest o wiele za dużo. Byłem na niejednym zlocie i naprawdę, większego natężenia dźwięku nie słyszałem. Zasnąć przez niego nie mogę, a godzinka jest już póżna. Fakt, w aucie go jeszcze nie testowałem,(na razie stoi w pokoju) ale sądzę, że się nie zawiodę. Czy może się zepsuć, kiedy będzie grał na wszystkich 4 kanałach? Nie wiem, ale ogólnie wygląda na solidny sprzęt i po prostu nie sądzę. Poza tym, to właśnie znawca tematu polecił mi go, i to tylko dlatego, że obejrzał jego bebechy. jeszcze raz powtarzam, nie jestem fachowcem, ale jestem zadowoly w 140%. Przy okazji, kolega porównał go do magnata classic 360. Magnata opkreślił jako 'walkman'. Po prostu ten wmak ma swoje np 2x85w +1x170w i tyle. A w magnacie to ściema. Ja jestem potwornie zadowolony. Nie wiedziałem, że za takie pieniądze można w ogóle coś takiego kupić. Tą moc po prostu czuć. Pozdrawiam wszystkich!! Acha, jeśli ktoś się zdecyduje, to radzę się spieszyć, bo koleś na Allegro twierdzi, że zostało mu tylko kilka sztuk (tylko dlatego teraz kupiłem, bo nie spieszyło mi się:)) Jeśli się rozleci, to przecież jest nowy i ma gwarancję, więc nie ma co płakać. Pozdro!!

Skomentuj

ma 30 cm i 250 W w rms-ie. Fakt, nie wykorzystałem jeszcze wszystkich kanałów, bo na razie korzystam tylko z mostka na dwóch, ale dźwięki, które się wydobywają ze skrzyni PRZERAŻAJĄ MNIE!! To jest o wiele za dużo
                              ,
                              Zasnąć przez niego nie mogę, a godzinka jest już póżna. Fakt, w aucie go jeszcze nie testowałem,(na razie stoi w pokoju) ale sądzę, że się nie zawiodę. Czy może się zepsuć, kiedy będzie grał na wszystkich 4 kanałach? Nie wiem, ale ogólnie wygląda na solidny sprzęt i po prostu nie sądzę
                              ,
                              Tą moc po prostu czuć. Pozdrawiam wszystkich
                              ,
                              zostało mu tylko kilka sztuk (tylko dlatego teraz kupiłem, bo nie spieszyło mi się:)) Jeśli się rozleci, to przecież jest nowy i ma gwarancję, więc nie ma co płakać. Pozdro!!
                              ,
                              Wiec pozdro dla Ciebie i zycze Wesolych Swiat

Skomentuj

Hehe! No dobra, fakt, pogubiłem sie trochę w tym pisaniu, ale jak na nockę po 8 browarku, to i tak nieźle mi poszło Więc, cytaty, hehe! ad.1:Wiem, że parametry które podałem nie są najważniejsze dla głośnika, ale po prostu chciałem mniej więcej przedstawić, co tam gra w tej skrzyni. Nie wykorzystałem wszystkich kanałów - oczywiście we wzmacniaczu - czyli po prostu nie wiem jeszcze, czy będzie się gubił jak zagra na czterech, (albo czy się nie rozleci) na razie w domu nie mam czego pod pozostałe dwa podłączyć. Dźwięki mnie przerażają - dlatego, że nie zamierzałem startować w żadnym db dragu, po prostu chciałem w autku mieć trochę głębszy bas. To co uzyskałem, to tak dla mnie ze cztery razy za dużo Kilka razy droższe konstrukcje znajomych grają.. no, gorzej po prostu. Ad.2 Pierwsze dwa zdania o zestawie głośnik - wzmak, następne już tylko o wzmacniaczu - znowu się pogubiłem ad.3:Moc czuć - tzn. nie mierzyłem, ale wygląda na to, (porównując do innych) że ma te swoje 4x85w przy 4 ohmach. Np skrzynia 35kg jeździ po pokoju No i oczywiście wiele innych objawów, które 'czuć'. Inna sprawa to zniekształcenia, producent podaje 0,04% - i mam nadzieję, że nie jest to przekłamane. Nie zmierzę, na moje ucho jest dobrze ad.4;No przepraszam strasznie, wyszło na to, że reklamę robię, zachowałem się jak gówniarz..
                                Tak podsumowując, bez sensu się rozwinąłem, bo chciałem tylko napisać, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ten wmak - i tyle!
                                Teraz najważniejsze: pozdrawiam i oczywiście Wesołych Świąt wszystkim życzę!

Skomentuj

Czaruję...
                                X