Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o możei szczegół a może i nie !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o możei szczegół a może i nie !!!

Witam!!! Mam kilka wątpliwości i chciałbym aby się wyjaśniły!!! Ostatnio zmieniłem auto i zabrałem ze sobą swój sprzęt. tamte było w hatchbacku i to jest kombi i niestety nie posiada półki tylko rolete. wymontowane 4 głośniki 6,9" włożyłem do 2 skrzyń a w 3 skrzyni jest subwofer. Ostatnio dokupiłem 2 wzmacniacze ( 1 cztero kanałowy i 1 dwukanałowy). Z subem nie było problemu bo podłączyłem go pod wyjście z radia i po kłopocie ale te 1 zmacniacz które napędzają głośniki 6,9" do skrzyni pasują ale kłopot w tym że z radia nie wychodzą kolejne chinche a przy możliwości podłączenia pod kable głośnikowe muszą być pod 4 głośniki i moje pytanie jest następujące czy moge je podpiąć pod 2 głośniki (radio) i 1,2 i 3,4 (wzmacniacz) czyli 1,2 pod 1 kable głośnikowe w radiu i 3,4 pod drugie kable głośnikowe w radiu!!! Niektórzy chcą wiedzieć jakie jest radio itd. to więc są takie :
    radio: db-tronic 5500 4x60W
    gł.przód: zestaw 10mm Boschmann RV-4200XT (w orginalne dystanse fordowskie)
    gł.tył: taki sam jak wyżej oczywiście też w orginalnych miejscach w boczkach
    Podłoga bagażowa: subwofer i elipsy 6,9" w skrzyniach!!!

a po co i te elipy jak masz suba i system przedni ja bym sie nie balwil z elipsami :|

ogulnie to nie kumam o co ci chodzi ale chyba chodzi o podzielenie na dwa wzmaczniacze jednego sygnaly wyjsciowego z radia ?!?!

kup dwa kable "trojniki" kabel ktory ma jedno wejscia na chinch a dwa wyjscia i bedzie po klopocie !

[ Dodano: 2006-03-19, 21:02 ]
    a jak nie chodzi o to to opisz ten problem polskim jezykiem .... bo ja nie kumam :|

Skomentuj

Mozna zmostkowac glosniki,ale tak jak Nadzik sie wypowiadal rowniez polecalbym trojnik. :) pozdrawiam :)

Skomentuj

witam ponownie! Kupiłem trójnik jak się troche ociepli to zaczne wszystko składać. Dzieki za rade i jeszcze jedno pytanie czy jak łącze tak głośniki to czy nie zmieniają mi się omy i moc, bo jak tak to prosze o bardziej zrozumiałe wyjaśnienie niż jest na artykułach "połączenia głośników". NIe moge niekiedy odpisywać odrazu bo długo pracuje i jeszcze się ucze, ale jak znajduje wolny czas to odrazu wchodze i pisze lub odpisuje!!!
        Załączone pliki

Skomentuj

nie kumam tego łobrazka ... :| opisz to wszystko a nie ty jakiesz kolko tu zkrzyneczka jakis kabelek nie wiadomo od czego :| chyba chodzi o to ze te elipsy podlaczone sa do wzmaka do ktorego dochodzi sygnał wysokonapieciowy !?

Skomentuj

Ciężko mi coś zrozumieć z tego co piszesz
            A masz wejścia wysokonapięciowe do tego wzmacniacza gdzie chcesz podłączyć te elipsy? bo jak nie to raczej podłącz do tych czinczy które idą do wzmaczniacza do suba rozdzielacz i podłącz też drugi wzmacniacz do tego.

Skomentuj

Czaruję...
            X