Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Witam serdecznie i pytam o budżetowy sprzęt do db :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam serdecznie i pytam o budżetowy sprzęt do db :)

Witam serdecznie jestem tu nowy ale mam nadzieję że trochę tu posiedzę :)
    Mam mały pomysł co by zrobić w aucie sprzecik tak żeby czasami można postraszyć sąsiadów basikiem itd. Nie no to troche było na żarty ale chyba rozumiecie moje intencje ;]
    Troche czytałem i zainteresowała mnie propozycja jednego z usterów a mianowicie zabudowa oparta na głośnikach STX co wy na to ?
    Auto to aktualnie golf II ale miło by było gdyby się to później dało upchnać do mniejszego auta wielkości cinquecento(chodzi o wielkość bagażnika, ale jeśli się nie będzie dało to też nic wielkiego się nie stanie.
    Aktualnie w aucie jest radyjko Kenwood 7024 do tego wzmacniacz crunch mxb4150 i elipsy alpine spe-6903.
    Więc z jakimi kosztami musiał bym się jeszcze liczyć żeby dokończyć wszystko, myśle że skrzynie wszystkie podłączenie itd. wykonam we własnym zakresie :)
    pzdr

Nie wiem jak to wyjdzie ale u mnie gosciu chcial ( to wszystko dopiero w toku ) do Golfa I zebym mu wpechnal do bagaznika 2 x STX AP + 2 x carpower HPB-602 w mostku. Wydaje mi sie ze nie beidze to straszylo sasiadow tylko doprowadzalo ich do zawalu. Jesli codzi cena/jakosc, to z czystym sumieniem polecam ci AP :) Glosniczek 137zł + koszty wysylki.

Skomentuj

Dzieki :)
      Zastanawiam się czy da rade uciagnąć mój wzmak dwa takie suby czy lepiej go zostawić na przód a do subów coś innego?
      Ten głośnik nie występuje może w wersji 2 omowej ?

Skomentuj

ten glosnik ma 2.6 ohm.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
          ten glosnik ma 2.6 ohm.
          ok
          tylko nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy przy 2omach mój wzmacniacz będzie stabilny w mostku. Znalazłem tylko go tutaj http://www.red-carparts.de/SHOP/xtco...roducts_id=652 ale nie znam za bardzo niemieckiego i nie wiem co tam pisze ;p ale pisze "2 x 750 Watt max. gebrückt" wiec wnioskuje ze to moc przy moc maksymalna przy 2omach to 2x750W więc chyba starczy żeby dobrze napędzić takie dwa suby stx'a ?

Skomentuj

Ten głośnik ma jakby 3R, a moc max 750w to pewnie nieco ponad 200w rmsu...
            Głośnik ma 300w i tyle byłoby optymalnie mu dać...
            Choć z większą ilością mocy też sobie poradzi :)
            Wnioskuje że wzmak da mu ze 150w około więc jakoś on zagra, nawet całkiem nieźle,
            choć wiadomo że to nie będzie to samo co z 300w...
            Może i zmieścisz do cieniasa 2 takie - 2 budy po 30l, ale to już chyba zajmie dokładnie cały bagażnik ;]

Skomentuj

4 x 100/150 Watt RMS @ 4/2 Ohm

to jest jego moc.

Skomentuj

Po mostku 300w @4R - do AP w sam raz ...

Skomentuj

4 x 100/150 Watt RMS @ 4/2 Ohm

to jest jego moc.
                  tyle to wiem tylko czy da go rade zmostkowac na 2 Ohm :)

Skomentuj

AP ma tak naprawdę 3R,choć katalogowo ma 4.
                    Każdy wzmacniacz przystosowany do pracy z 4R powinien móc bez problemowo współpracować z AP...

Skomentuj

ten glosnik ma 2.6 ohm.
                      z oznaczen na stronce stx widze troche cos innego chyba ze sie myle
                      GDN - głoœnik niskotonowy
                      30cm œrednicy
                      300W mocy tylko nie wiem czy to ma byc rms czy max ;]
                      i w koncu 4 czyli 4Omy impedancji

[ Dodano: 2006-03-21, 13:32 ]
                      Zamieszczone przez takero
                      AP ma tak naprawdę 3R,choć katalogowo ma 4.
                      Każdy wzmacniacz przystosowany do pracy z 4R powinien móc bez problemowo współpracować z AP...
                      ok to juz raczej w temacie zasilania sie wyjasnilo :)

Skomentuj

ro$,w parametrach glosnika pisze ze ma 2.6 ohma.

Skomentuj

Czaruję...
                        X