Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

świeżak prosi o pomoc... :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

świeżak prosi o pomoc... :)

Witam serdecznie! Chciałbym Was prosić o pomoc...  Mam taki mały problem.
    Mam nadzieje ze mnie nie wyśmiejecie. 

Mam golfa II i chcę kupić do niego głośniki, tubę, wzmacniacz i radyjko i chciałbym Was poprosić o pomoc w wyborze i w podłączeniu ponieważ nie bardzo wiem gdzie które kabelki mają iść :/ Nie wiem które głosniki mają być podłączone do wzmacniacza a które bezpośrednio do radia. Jak podłączyć wzmacniacz do prądu?
    Mój planowany zestaw to :
    Radio - BLAUPUNKT ESSEN CD 33
    2 x głośnik 6 na 9 ‘’ HANSSEN HH 6949 <tył>
    2 x głośnik 87mm dwudrożny 80 W <przód - podszybie>
    Tuba:
    ŚREDNICA TUBY: 26 cm, DŁUGOŚĆ: 49 cm
    EFEKTYWNOŚĆ TUBY: Spl=94 dB
    MOC CAŁKOWITA TUBY: 480 Wat
    MOC ZNAMIONOWA TUBY: 240 Wat
    GŁOŚNIK: W - 8 - 20 CM
    MEMBRANA GŁOŚNIKA: Polikarbonat
    PASMO PRZENOSZENIA: 22 - 1000 Hz
    BASS REFLEX: 6 CM

wzmacniacz VK C238
    FREQUENCY 20 - 20 000 HZ
    WYJŚCIA RCA NISKOPOZIOMOWE (CHINCH)
    MOC MAX. 2 X 400 WATT LUB 1 X 800 WATT
    MOC ZNAM. 2 X 95 WATT LUB 1 X 190 WATT

Z góry dzieki za pomoc….moze macie jakiś inny pomysł na w miare fajną muzykę w moim autku za 500 PLN ??

No to Cie zmartwie... za 500zł to mozesz kupic co najwyzej jakies radio plus glosniki na przod...

[ Dodano: 2006-03-27, 19:33 ]
    PS. Nie kupuj tego co podales :)

Skomentuj

Tak! Na tył MBQuart'y jakieś 6"x9"-genialne głośniki-wiem bo mam ich wysoki model. Poweim ci jedno-przy pustym bagażniku nie trzeba tuby, a mam duży samochód-Nissan Maxima. Z przodu jakieś 2 drożne Clariona lub Hertza(ale pzry Hertz nie zmiścisz się wraz z MB Quart w 500zł). A radio tzreba zmienić!!! Może jakiś Clarion?-jestem zwolennikiem tej firmy.

Skomentuj

Hmm... wlasnie tak mysle i mysle ze mi sub jest nei potrzebny :P jakbys dokupil do niego wzmak carpowera - ten najtanszy, cos modelu nie moge zapamietac, kosztuje ok 200zł - to by bylo juz naprawde niezle:) wiem bo mialem swojego suba wlasnie w golfie II:)

Tylko ze wtedy to by zostalo by Ci tylko na jakies uzywane radio...
        Lepiej dozbieraj troche kasy, wstawisz jakies glosniki na przod i potyem ew suba.

Skomentuj

Paniee popierwsze to w tube to dostac mozna :P apozatym to tego wzmaka Voice krafta to mozesz z okna zzucic albo nieiwem bo to szmelc jakich malo. Jak chcesz wzmaka to polukaj na allegro CarPower a co do tylu to nieoplaca sie wogole jajek wstawiac a jak jusz to jakies pozadne. Na przod jak bym sobie wstawil Rainbowy. Przede wszystkim napisz ile na co chcesz ile kasy przeznaczyc i czego oczekujesz dopiero wtedy mozemy ci pomuc bo tak to tylko wrozka chyba wie
          Pozdro.

Vincent

[ Dodano: 2006-03-27, 19:39 ]
          Ups... Niezauwazylem. Za 500zl to niemasz zaduzego pola manewru ale ja bym zaczol od dobrej jednostki sterujacej a na reszte bym zbieral bo jaki sens kupic naraz wszystko a chlamowate???

Skomentuj

Vincent czytaj uwaznie... doodek napisal ze moze wydac 500zł - za tyle to sie samo radio kupuje :P

No a tak na powaznie, to jakbys kupil jakies radyjko za 300zł, to mozna by bylo pomyslec zeby zrobic panele drzwiowe i wstawic tam dsk hertza.

Skomentuj

Wiem wiem...Ale co jak co za 500zl to cieszko bedzie jakiekolwiek lepsze radyjko kupic wiec... Ja bym na twoim miejscu bym kasiorke zbieral i zakupic cos pozadnego co pogra dlugi czas i z czego bedziesz zadowolony.
              Pozdro.

Vincent

Skomentuj

Więc tak....Mam 500PLN i chciałbym zamontować ten "sprzet grający" jak najszybciej bo teraz mam slabe radyjko- kasetowe i 2 glosniczki ktore grają jakby chciały a nie mogły. A nie bede zbieral wiecej kasy bo na wakacjach moze juz nie bede mial tego samochodu wiec potrzebuje "sredniego sprzetu" aby jako-tako grał.
                Radio może być używane...nie musi być nowe (oby było na CD)

a i dzieki za podpowiedzi i w dalszym ciągu prosze o pomoc

Skomentuj

Radio:
                  http://allegro.pl/item93035657_alpine_cdm_9803r.html
                  albo taniej:
                  http://allegro.pl/item92459461_alpine_cdm_7858rb.html
                  http://allegro.pl/item93998242_radio...cde_7854r.html
                  Głośniki na przod:
                  http://allegro.pl/item93755750_hertz...a_gratis_.html

Skomentuj

No to poszukaj radyjka jakiegos jak mowil Maxi za 300zl i do tego hertza DSK i powinno byc dobrze. Tylko po 1 paze hertzow niespodziewaj sie jakiegos suber basiuku, niewatpliwie bedzie go duzo wiecej. Na upartego mozna by dozbierac na jakies tanie jaja do tylnej pulki i powinno byc okje. Poszukaj sobie tamatu o radyjkach za kole 300zl ktos sie ostatnio pytal wlasnie o ten przedzial cenowy.
                    Pozdro.

Vincent

[ Dodano: 2006-03-27, 20:12 ]
                    Popieram oferte Maxiego i to jeszcze nieduza cena a jakosiowo sa napewno lepsze od jakiegos radyjka NONAME.

Skomentuj

Chciałbym podkreśłić, bo zapomniałem dopisać ze nie mam miejsca na głośniki w drzwiach bo mam takie śmieszne kieszenie zamiast tych miejsc.. :/ Więc na przód mogę dać głosniki 87mm w podszybiu (wada golfa II) chyba ze wymieniłbym "boczki" w drzwiach a to kolejny koszt.. :/

Skomentuj

Hmm... z 87mm to tam za duzo czegokolwiek nie bedzie:P

Ja bym radzil jednak wymienic albo przerobic jakos te boczki zeby dalo sie wpakowac tam te 165 hertza.
                        Chociaz jak nie chesz sie pchac w koszta to LUKASZ bodajze polecal boshmany z seri niebieskiej. Chodza po okolo 100zł na allegro. Moznaby nad nimi pomyslec.

Skomentuj

wsadz szerokopasmowe tvm nie wiem jak graja te 87 mm ale te 165 graja naprawde genialnie (za ta cena) 60zl za 2 sztuki

Skomentuj

Najlepiej kup używany sprzęt tzn. radio(jakiś alpine, clarion-tak jak Maxi proponował)
                            Głosniki na przód jak np. te hertz. a w przyszłości Coś na tył z rainbowa lub polecanego przezemnie MBQuart'a-są super-potęga basu, krystal wysokie choć mogłoby być lepiej ale dla ciebie wystarczy. I będziesz miał zestaw ja "talala". Tylko że cena całego tego sprzętu....może uzbierasz

Skomentuj

Wsumie buszmeny niebyly by takie zle ale ja bym pokabinowal z drzwiami moze jakos jednak da sie je wpakowac.

Skomentuj

kurcze....teraz to mam juz mętlik w głowie...nie bardzo mi podchodzi te kombinowanie z drzwiami.. :/ no a co myslicie o tych glosnikach BOSCHMANN'a i jak cos to jakie kupic?
                                http://allegro.pl/item93731425_bosch..._promocja.html czy takie na tył mogły by być?
                                a co do radia...kurcze...to czy te clarion'y i alpine'y są lepsze np. od blaupunktów bo każdy pisze zeby jakiś z nich kupić..jezeli są lepsze to ze tak glupio napisze "w czym" ??

Skomentuj

Tych jajek to ja bym nei brał :P
                                  Jak juz to:
                                  http://allegro.pl/item93731351_2xglo...boschmann.html

Skomentuj

aha...a co do radii?

czekam też na podpowiedzi innych...
                                    I dzieki za dotychczasowe podpowiedzi :)

Skomentuj

http://www.powe.pl/golf.html - jak sie nie da 16 wsadzic jak sie da :P ja wsadzilem 16 w drzwi do malucha - koszt tego to kilka zl ( mdf i skaj na obicie ) a robota to nic wielkiego - pierwsze drzwi 3 godziny nastepne to juz tylko 45 minut. i dobrze radze nie kupuj sprzetu na chwile, jak kupilem lanzary 16 okazyjnie uzywki i zaluje ze nie dozbieralem do czegos lepszego...

Skomentuj

o spoko....wiesz co chyba sie potrudze w jakiś weekend i zrobie sobie to w moim mkII
                                        tylko jedno takie male pytanie ...gdzie kupie potrzebne mi materiały...w jakim sklepie a czy zamiast tego mdf moze być kawałek np.z dębu czy sosny..?

[ Dodano: 2006-03-27, 22:23 ]
                                        więc teraz czekam na propozycje konkretnych głośników 165 i radyjka jakiegos (pamiętajcie o 500PLN)

http://allegro.pl/item94350670_hertz...top_class.html
                                        a te tweetery to gdzie bym mial je umiescic??

[ Dodano: 2006-03-28, 13:36 ]
                                        proszę o pomoc w dobraniu konkretnego radyjka i głośników...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X