Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ludzie dlaczego jestescie tacy uparci?? - TVM ARX-165-22/4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ludzie dlaczego jestescie tacy uparci?? - TVM ARX-165-22/4

Chodzi mi o ludzi ktory chca kupowac jakies 10 cm pierdziawki buszmena... 13 cm pyle itp... badziewne coaxiale za ok100 zl za pare... pytam sie ludzie dlaczego?? pod nosem są naprawde dobre TVM ARX-165-22/4 http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...x-165-22-4.htm . Ktos powiedzial na forum ze graja podobnie do Hertz DSK wczoraj sluchalem tych glosnikow i musze powiedziec ze graja naprawde dobrze... Cena/Jakosc ocenil bym celujaco bo za 60 zl mamy naprawe genialna srednice i dosc dobre wysokie. Basu z tych glosnikow nie ma za wiele. Ale wszyscy jak slysza TVM to odrazu czeska padaczka... ale kupujac boshmany kupuja chinska tandetna masowa lipe... mysla ze kupuja Bóg wie jakie genialne swiecidelka... nie da sie ukryc! Dla niedowiarkow niech sobie pojda do salonu skody i usiada w octavi tam jest bodajrze lekko zmieniona wersja arx... gra to naprawde dobrze.

Caly ten tekst jest zacheta dla ludzi, ze nie wszystko co sie swieci jest zloto...
    Na ten tekst trzeba patrzyc przez pryzmat ceny glosnikow prosze nie porownywac z zestawami odseparowanymi za 500zl... Pozdrawiam

Hehe... siema Michone
    No ja się właśnie zastanawiam nad TVM, co prawda ich nie słyszałem jeszcze w aucie, ale wiem, że to solidna firma i trzymają parametry. Chociaż... mamy w firmie nową octavię, to może mi się uda posłuchać
    Tylko właśnie... wcześniej myślałem nad kompletem Hertz DSK 165 (ok. 250 zł - ze zwrotnicami, maskownicami etc.). A do TVM trzeba by dokupić jakieś tweetery (jakie??), jakieś zwrotnice (jakie?? :)) - czy to wyjdzie znacznie taniej?? Czy może same szerokopasmowe zagrają wystarczająco dobrze, oczywiście z wytłumieniem w drzwiach itd.

Nie chcę do swojej ścierki pakować nie wiadomo czego ale też nie powinno drażnić przy słuchaniu :) Ma zagrać dobrze, żeby było przyjemnie jechać do pracy i z powrotem

Skomentuj

Re: Ludzie dlaczego jestescie tacy uparci??

Zamieszczone przez michone
      Chodzi mi o ludzi ktory chca kupowac jakies 10 cm pierdziawki buszmena... 13 cm pyle itp...
      Masz święta rację, ale nie jest to tyklko problem car audio....Wiele ludzi uważa że alpierd+ techno= HI end...no comment

Skomentuj

E no sory ale co macie do techno?
        Z tym arx'em to nei taki glupi pomysl... bedzie trzeba nad nim pomyslec :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
          E no sory ale co macie do techno?
          ja uwielbiam techno ale podałem poprostu taki przykład z alpierdami bo ludzie myslą że jak bas za.....dala gdzie się da to to jest hi-end-ale szkoda że to jest bas jakbys w karton walił(chodzi o tel alphardy).

Skomentuj

graja naprawde dobrze bez zadnych tweeterow srednica jest dobra graja bardzo naturalnie. Nie ma tutaj tweterow (jak w tanich x-droznych glosnikach) ktore tylko piszcza i draznia ucho. Niestety nie ma tutaj basu ale moze to wina niewyciszonych drzwi w jakich sluchalem te glosniki. Jak sluchalem w Ocatvi to bas byl juz bardziej odczuwalny ale rewelacji nie bylo. Co do tych 89 dB SPL to mysle ze taki jest naprawde bo glosniki graja naprawde glosno. Odsluch robilem na radiu JVC kd-s77r? cos w tym stylu 4x45w(pewnie z 17 rms) i bardz ladnie wysterowywaly te tesle. Osobiscie polecam. Ja u siebie w sierce mam macaudio platinium 13.2 kupilem je za 50 zl na allegro pomijajac cene sklepowa 269zl i teraz zaluje ze nie kupilem tych TVM, ale mysle ze to sie zmini i i w mojej scierce zagoszcza tvm (po 4 sztuki na strone :) )

[ Dodano: 2006-03-28, 19:07 ]
            Magnus za 250 zl to ci starczy na 2xtesle i zostaje ci 180 zl to jest roznica :) masz na maty,mdf

Skomentuj

Re: Ludzie dlaczego jestescie tacy uparci??

(...)Ale wszyscy jak slysza TVM to odrazu czeska padaczka(...)
              Ja bym raczej powiedział, że jak słyszą TVM Acoustics to wpierw jest taki lekki błysk, że może to jakiś Hi-End czy coś (chyba przez ten drugi człon nazwy :-P), a jak im wyjaśniam, że to przemianowana Tesla to od razu właśnie lecą teksty w stylu, że to lipa, tandeta itd. Ale jak posłuchają se moich ARN 150 na połowie skali to nie wierzą, że to 13cm poganiane radiem :-D Mi się już znudziło przekonywanie do nich ludzi. Niech sobie kupują BM itp. Gdyby jeszcze TVM zrobił jakąś zacną 8" i 10" do suba to olewam STX'a.

Skomentuj

Pipieram mam kolesia z ktorym czasami na rowerku smigam i on zakupil osbnie ten zolty glosniczek AUDION i tweetery alpierda ajkies i sie zemna klucil ze to super glosnik . Mowi mu czlowieku alpierdy to chlam jak te audiony to jak wentylator i nic wiecej. Mowi mu ze znam mase kolesi ktorzy super sie na sprzecie znaja i wogole experci(chodzi oczywiscie o diyaudio i audiomaniie) ale on mowi tak jasne gowno sie znacie masz kolegow debili cos ie wogole na sprzecie nieznaja i kupu8j 1 metr kabla po 200zl. CZAICIE KOLESA?? Ja to zawylem ze smiechu az sie oplulem a na koniec mu powiedzialem ze z alpierda to mozna popielniczke zrobic. Ale przeciesz my sie neiznamy cosnie?? :P i kupujemy metr kabla za 200zl jak audiofile Buahahahah....

Skomentuj

w mojej scierce zagoszcza tvm (po 4 sztuki na strone :) )
                  Jak chcesz rozmieścić te 8 głośników??
                  [ Dodano: 2006-03-28, 19:07 ]
                  Magnus za 250 zl to ci starczy na 2xtesle i zostaje ci 180 zl to jest roznica :) masz na maty,mdf
                  No i faktycznie :) Jak wrzucę 150 zł w wygłuszenie to będzie lepszy efekt... ciszej przede wszystkim no i basik się może trochę wyciągnie

Skomentuj

sciagnij sobie boczki z drzwi to bedzie wiedzial gdzie :) jest tam idealny owalny otwor do tego panel mdf wygluszenie i powinno byc ok, a majac 4 na strone to spl podskoczy do 95db zasile to monacorem tym po 100rms na strone do tego chce suba 2x300ap + monacor 2x200rms :) sterowane wszystko akas alpinka tylko ciagle deficyt budzetowy :) zanim wytrzymam od wyplaty do wyplaty to jest 1000 innych wydatkow... ale od nastempnej wyplaty bede cos kminil na powaznie :)

Skomentuj

michone a do jakiego autka chcesz to wsadzic?

Tylko jakos mi nei pasuje ze beda same te arxy... bylo by ok, ale one w drzwiach, na dole beda... to mi nei pasuje... przydalo by sie cos wtedy jeszcze na gore, np w slupki wstawic.

Skomentuj

slyszalem je same i byly ok ale dla siebie myslalem zeby dozucic hertze td 16 ale mysle nad podlaczeniem tego wszystkiego... bo jak dam 4x tesle bede mial 95 db a musze dac 4 zeby otrzymac 4ohm te hertze maja 93 spl i mysle ze musial by mi ktos z diy pomoc zrobic zwrotnice co moze byc nie lada wyczynem... bo jak bym dal 2x dt16 to mial bym 96 db czyli jakis maly dlawik i bylo by po 95... ma to jezdzic w fordzie sierze sedanie :) chce pozabijac wszystkich dresow z okolicy :P

Skomentuj

Hmm... ciekawy pomysl... no ale z ta efektywnoscia masz problem, z tymi 4arxami na strone tez...

JA mysle co tu do golfa II wpakowac:) ale to dopiero na zime:) - jak narazie to wiem ze w bagazniku bedzie 2x30/300/4AP:)

Skomentuj

ja tez sie bije ciagle z myslami :) bo 8x arx to mam 240 zl do tego dodac dt16 za 100 + zwrotnice i zabawe to wyjdzie cos kolo 500zl a za ta kase mam rainbow slx 256 delux... i tak kazdego dnia mam inne koncepcje :) czy dac jednego ap do bagaznika czy 2 itd itd...

Skomentuj

ja teoretycznie te głośniczki już kupiłem tyle że empire.com.pl dało dupy i już głośniczki do mnie lecą ponad miesiąc, pytałem się chyba ze 6 razy czy paczka została wysłana
                              wkur#### mnie Pani Krysia, tyle czekać zero odezwu kiedy czy wogóle itp. w najbliższym czasie tam nic nie kupie :[

Skomentuj

Pomysł niezły,sam się nad nim zastanawiam.Tylko docelowo bym to ciął i dołozył kopółke.
                                Osobiście mam kontakt z:

kontra DSK165.
                                Jedyna różnica to słabszy spl tesli,na ucho łapie się różnice.Brzmieniowo jest lepsza jednak tesla,bardziej plastyczna,przyjemniejsza.Efekt tylko psuje z lekka ARV-040-03/4 pracująca z nią w duecie.

Skomentuj

umberto, jakie są ceny tych tvmów ?
                                  ARVki też :)

Skomentuj

Zara,pomalu,rano lookne bo tera to juz mi sie nie chce.A koncepcja łazi mi po łbie od czasu dyskusji z Wojtkiem.Ino tyczyła mniejszej średnicy.

Skomentuj

mam dylemat kupilem niedawno takie glosniki http://www.caraudio.com.pl/lanzar/pr...hp?model=vx630 - tylko ze na allegro uzywki za 30+10 przesylka i jestem tak srednio zadowolony, nie wiem czy je sprzedac i kupic tesle...

Skomentuj

http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...x-130-46-4.htm ja miałem te tesle 13cm w samochdzie i grały bardzo przyzwoicie, grały owiele lepiej od tych z świecącą mębraną (no name) które kosztują drożej , polacem

Skomentuj

Czaruję...
                                        X