Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Domowy sprzęt - DVD i LCD w aucie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Domowy sprzęt - DVD i LCD w aucie?

No właśnie tak jak w opisie.

Co sądzicie o montazu sprzętu domowego tj. DVD i LCD w aucie?

Sprawa wydaje sie prosta. Na moje oko trzeba zadbać o izolacje sprzetu na warunki atmosferyczne, ewentualna amortyzacje czytnika DVD (wiadomo jakie są drogi) i zasilanie. Najmniejszy problem jest z zasialniem bo wystarczy przetwornica i to wcale nie jakaś mocna bo LCD zabierze nam ok. 40W i DVD pewnie drugie tyle. Amortyzacja dvd też raczej jest do zrobienia - tu sprężynka tam gumka tu podkładka i malina Jedyne pytanie pozostaje w kwesti warunków atmosferycznych... wilgoć i mróz raczej są najwiekszym problemem.

Sprawa godna uwagi bo za małe pieniądze można miec rozrywke w aucie (taki bajer). A patrząc na typowe sprzęty do auta to ceny są conajmniej 3x większe.

Co wy na to ?

Powiem Ci ze ciekawa koncepcja tylko moze byc malo miejsca na to wszystko. Ogolnie dobrze kabinujesz:P Pozdro

Skomentuj

Mało miejsca ? W bagażnik taki odtwarzacz ładnie wbudujesz i będzie fajnie, lcd to żaden problem, pomysł fajny, czekam na realizacje.

Skomentuj

Jesli auto nie jest zawilgocone to nie powinno byc problemow z wilgocia. PAmietaj ze jesli cokolwiek pakujesz w szczelne opakowanie to albo hermetycznie albo wentylowanie, bo wilgoc sie zawsze skropli.

Skomentuj

Problem poelga na tym że sprzęt domowy w przeciwieństwie do samochodowego nie jest przystosowany do np wilgoci czy intensywnych wstrząsów...
          Wg mnie całość długo nie wytrzyma - choć jak chcesz to możesz spróbować ;]
          Niby sprzęt pod CA jest droższy, ale przynajmniej masz pewność że właśnie do tego
          został zaprojektowany...

Skomentuj

Trzeba by było zrobić taką zabudowe i przekonać się jak by i jak długo działała...

Skomentuj

jak ludzie wsadzaja konsole do auta to czemu niemoznaby wstawic odtwarzacza?

Skomentuj

pan_pawel, chcesz - wsadzaj...
                ale jeśli coś nie jest przystosowane do danych warunków to prędzej czy później padnie...
                Nie wiem czy to zime wytrzyma - to jest najlepszy sprawdzian dla sprzętu ;]

Skomentuj

dokladnie :) jak wiadomo wilgoc jest wrogiem elektroniki i zawsze sprawia problemy... A auto,jak auto:) jesli bedzie zawilgocone,to szybko ten sprzet padnie,ale jesli zadbasz o to aby nie bylo wilgoci,to dlaczego nie :) wiadomo teraz bedzie powoli lato,wiec nie bedzie az takiego problemu,ale...
                  Nie wiem czy to zime wytrzyma - to jest najlepszy sprawdzian dla sprzętu ;]
                  Takero ma racje:) pozdrawiam :)

Skomentuj

no własnie.. macie jakieś pomysły na zlikwidowanie wilgoci? hmmm mam napchać tam takich woreczków z kuleczkami co np. w butach sa i uszczelnić??? hehe wszystko da sie zrobić.. i w lcd z CA i z HA płynie prąd wiec to kwestia zabezpieczenia przed tą wilgocią...

Skomentuj

Uszczelniac ? A gdzie zostanie odprowadzone cieplo ??

Skomentuj

Sprzęt domowy nie ma racji bytu w samochodzie. Pomiam kwestię wilgoci i temperatury... ale amortyzacja?? Gumki, sprężynki - to nic nie daje, to tylko amortyzuje (łagodzi wstrząsy). Tu chodzi o bufor - teraz w sprzęcie samochodowym to od 20s w zwyż. A sprzęt stacjonarny nie ma- bo po co, nie jest narażony na wstrząsy...i dane są odczytywane "w locie".

Skomentuj

PETERS, pewnie masz racje ale najlepiej byloby sprawdzic bo moze jestesmy zbyt surowi i pesymistyczni

Skomentuj

Koles ktory ma suba np. AP w domu postawi sobie na nim Kino jakies i bedzie sie dziwil dlaczego mu przerywa jak da glosniej heheh

Skomentuj

Wiele stacjonarnych tez ma bufory, zeby soebi poradzic z porysowana plyta np. A wiele autek radzi soebie z dziurami, mozna porbowac, jak beda wstrzasy to nie bedzi edizla, a jak wilgos zaltwi to bedzie po sprzecie, wiec wilgoc jest wiksza przeszakoda

Skomentuj

Ma bo musi mieć - to wymusza konstrukcja przetworników. Ale bufor ten jest na tyle mały, że w samochodzie zupełnie się nie sprawdzi.

Ale przecież taki sprzęt jest w postaci samochodowej - ostatnie byłem w sklepie z radiami to widziałem TV LCD + odtwarzacz DVD za jakieś 600zł - co prawda było to na "dolnej półce" i wyglądało jakby się miało zaraz rozpaść :) niewiedzieć tylko czemu taki sprzęcior nie maił podstawowej rzeczy- czyli radia, mimo że wyglądał jak "radio samochodowe"

Lynx, Sprawdzić zawsze można.... przetwornica na 230V nie kosztuje teraz dużo.

Skomentuj

Czaruję...
                                X