Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PB CK6 vs Hertz ESK (DSK) ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PB CK6 vs Hertz ESK (DSK) ??

Co wybrac z tych lub innych zestawów do 400 zł (ew 450).

Ciut ponad 450 :P
    http://allegro.pl/item94915879_rainb..._warszawy.html

Skomentuj

powerbassa
      Maxi, słyszałeś rainbowy slx? nie uważasz że seria wyżej kosztująca niewiele więcej jest pod względem woofera lepsza?

DSK skreśl z listy na samym początku (tzw. najsampierw:) :)

Skomentuj

Slyszec nei slyszalem ale gdzies o nich czytalem.
        DSK i ESK to juz nei ta klasa. DSK mialem okazje kiedys sluchac, ale za ta kase na pewno da sie znalezdz cos lepszego.

Skomentuj

Slyszec nei slyszalem ale gdzies o nich czytalem.
          mhm. spoko

Skomentuj

Oj no magik nie czepiaj sie:P
            I tak sa lepsze niz dsk czy esk hertza:)

Skomentuj

HELIX BLUE 62MKII cos jak ESK ale mozna ponoc wymienic konda we wzrotnicy i bedzie duzo lepiej jeszcze nie przetestowalem ale bede :)

Skomentuj

miałem Hertza HSK ale jeszcze tego starszego i wooferek ok imponujący wygląd, duży SPL podbicie srednich( trzeba dobrze go tłumić bo się narzucają), bas skromny
                tweterki do bani głośne i ostre męczące
                z mojego doświdczenia moge polecić Signata H16 i T3 wofer skromny ale bardzo fajny dużo więcej basu niż hertz ale słabszy i cichszy za to tweterek super 19mm ale gra naprawdę ładnie czysto miękko ciepło bardzo przyjemny dla ucha

Skomentuj

HELIX BLUE 62MKII cos jak ESK ale mozna ponoc wymienic konda we wzrotnicy i bedzie duzo lepiej jeszcze nie przetestowalem ale bede :)
                  moim zdaniem jednak Helix o wiele lepszy.. pod względem tweetera nawet na oryginalnej zwrotce jest o wiele lepszy, chyba że lubisz piasek..

Skomentuj

Ja ostatnio mialem do czynienia z:
                    http://akustyka.info/forum/viewtopic.php?t=131

Musze stwierdzic ze bardzo solidnie wykonany zestaw (przedewszystkim zwrotnice !!), gra naprawde bardzo dobrze, nie mam duzego rozeznania w CA, jedyne do czego moge porownac to esk, wiem ze nie ten pulap cenowy ale niestety hertz bardzo ostaje. Szczegolna uwage mozna zwrocic na kopolke monacora, jest wrecz swietna jak za takie pieniadze (porownujac do domowych, w CA oprucz tej jeszcze nigdy dobrej nie slyszalem).

Z 16 jest cos takiego:
                    http://monacor.pl/catalogue-product....62&SubKtg=1039
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Widze że Helix'y mają małą moc w RMS jak myślicie, najzwyklejsze radio 4x45watt da rade z nimi porządnie zagrać?? a jak nie to dajcie jakiegoś linka do porządnych głośników które zasili radio samochodowe, z góry dzięki :)

Skomentuj

radio samochdowe ma 20wat rms max 25, do samego radia nie drogo a dobrze polecam phonocara 16cm z seri Yelow line tylko nie kupuj gwizdków phonocara straszna tendeta

Skomentuj

Witam :) Slyszalem jak graja Phonocary z serii Y i musze powiedziec,ze jak za taka cene,to daja rade :)

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                            moim zdaniem jednak Helix o wiele lepszy.. pod względem tweetera nawet na oryginalnej zwrotce jest o wiele lepszy, chyba że lubisz piasek..
                            Magik co masz na mysli?? mam ten zestawik jeszcze lezy zapakowany bo czekam na slupki, wygluszenie i reszte zestawu ale gidzes na forum slyszalem ze jak sie wymieni konda w tym zestawie to mozna jeszcze poprawic jakosc(wysokich) czy jak wymienie to bede mial piasek?bo tak zroszumialem twoja wypowiedz

co do mocy Helixow to nie dosc ze maja 50w RMS to jeszcze SPL91 co powinno sprawic ze nawet pod radiem graly by dosc dobrze. ja jednak planuje dac je pod jakiegos wzmaka blaupunkta 2x50RMS :)

Skomentuj

zle zinterpretowales wypowiedz magika

Skomentuj

dziwie sie ze nikt nei polecil tego wkoncu sa pozytywne komentaze na ten temat ;p
                                http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=6956

Skomentuj

Magik co masz na mysli?? mam ten zestawik jeszcze lezy zapakowany bo czekam na slupki, wygluszenie i reszte zestawu ale gidzes na forum slyszalem ze jak sie wymieni konda w tym zestawie to mozna jeszcze poprawic jakosc(wysokich) czy jak wymienie to bede mial piasek?bo tak zroszumialem twoja wypowiedz
                                  wymienisz konda to będzie lepiej.
                                  chodziło mi o to ze wysokie helixa bez przeróbek są lepsze niz hetrze bez przeróbek w tych konkretnych modelach. :)

Skomentuj

Witam

To niech ktoś się wypowie co wymienić w zwrotnicy Hertza ESK 165 zeby było lepiej ??

Skomentuj

z tego co czytalem nic nie zrobisz zeby bylo lepiej :(

Skomentuj

Czaruję...
                                      X