Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radyjko a załączanie wzmaka....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radyjko a załączanie wzmaka....

Witam
    Mam pytanko. Posiadam radyjko Sony CDX-F7500. Chciałem je dziś tak podłączyć, aby podczas włączania radia włączał się odrazu wzmacniacz . Podłączyłem kabel czerwony i żółty jako "+" a czarny jako "-" . Pomijając kable głosnikowe ...zostały 4 kable : pomarańczowy, jasno niebieski , ciemno niebieski , niebiesko-biały. Z tego co wiem to z radia powinnien wychodzić jeden kabel, który by załączał wzmacniacz tak ?? Ale w żadnym z tych 4 kabli po włączeniu radia "nie ma prądu" ! I co mam teraz zrobić ? Czy to możliwe aby w radiu nie było takiego wyjścia które mogłoby załączać wzmacniacz ? Bo niechciałbym przecież robić osobnego przełącznika do wzmaka. Z góry dzieki za pomoc. Pozdro
    Załączone pliki

Musisz znalezc kabel,ktory jest do anteny automatycznej on podaje impuls,ktory zalacza antene i to samo jest z piecem.pozdro :)

Skomentuj

niebieski albo ciemno niebieski :) jeden do anteny drugi do wzmaka ktory jest ktory musisz znalezc

Skomentuj

on podaje impuls
        impuls?
        da ciągłe 12V i sie nazywa remote lub antena :) będzie ok..
        podłączyć do wzmaka pod 12V remote

Skomentuj

Ale właśnie tak jak pisałem na początku, w żadnym z tych 4 kabli po włączeniu radia nie ma prądu ! Jeżeli byłby prąd to oczywiście bez problemu bym wiedział ...ale właśnie problem jest w tym że żaden z nich nie daje napięcia.

Skomentuj

pomarańczowy, jasno niebieski , ciemno niebieski , niebiesko-biały
            niebiesko-biały to do fona, pomarańczowy nie pamiętam do czego :)
            zwykle remote jest niebieski.

Skomentuj

Ok..no więc sprawdziłem miernikiem i napięcie po włączeniu radia jest w dwóch kablach : niebieskim i biało-niebieskim. Rozumiem że biało-niebieski jest do anteny ..więc podłączyć pod ten drugi ?

Skomentuj

to obojętne

Skomentuj

MAGIK :) O to mi chodzilo hehe :) pozdrawiam :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X