Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie radio (konkretne modele) cena 300-450 zl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie radio (konkretne modele) cena 300-450 zl

Priorytety :
    1- Jakosc dzwieku
    2- Atrakcyjny wyglad
    3- sterowanie subwooferem
    4- sterowanie z pilota

Mysle ze albo cos clariona (delfinki) albo jakas alpinka ale z nowszych modeli, a co sadzicie o lustrach sonego? wiem ze to sony ale mowie o tych (niby wysokich modelach)
    Prosze po podawanie konkretnego modelu bo sam nie rozrozniam czym sie rozni alpina 9821 od 7871... Co bedzie w reszcie zestawu widac w moim podpisie.

jeśli chcesz zakupić alpine cde 9821 rm to zapraszam na prv. na gg: 9497641

Skomentuj

narazie zbieram informacje :) po wyplacie(30) bede polowal na jakies okazje :) tylko musze wiedziec mniej wiecej na co polowac :)

Skomentuj

u mnie będziesz miał promocyjne ceny i możesz z tego co widze zaoszczędzić na przesyłce.. :) bo blaupunkta też mam.. eh.. nie tak dawne czasy a ja go słuchałem.. niedługo ale zawsze.. :):):) spodoba Ci sie.

Skomentuj

z tego co widze to ta alpinka nie ma wyjscia na suba??to troche nie halo :( potrzebuje cos zeby mialo osobne RCA na suba i zeby mialo pelne sterowanie subem z pilota.

Skomentuj

to troche nie halo :( potrzebuje cos zeby mialo osobne RCA na suba i zeby mialo pelne sterowanie subem z pilota.
            za 450zł?
            to cena nie halo jeśli chcesz jeszcze zachować przyzwoitą jakość..

Alpinka ma jedno rca. Sterowanie bass engine'em.. u mnie ze sterowaniem suba jakoś nie ma problemu..
            szukaj..
            powodzenia

Skomentuj

za 450pln chyba bedzie troche ciężko kupić Alpine z pilotem? ja mam 9828rb ma 6 rca, sterownie subem, mp3 ale nie mam pilota a koszt takiego to około 600pln

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item98400625_a...dm_9803rr.html ta ma dwie pary RCA sterowanie subem i mozliwosc montazu pilota na kierownicy. albo deck http://www.allegro.pl/item97699534_c...ck_poznan.html

Skomentuj

mozliwosc montazu pilota na kierownicy
                  9821 również ma możliwość montażu pilota..
                  michone, nie bardzo rozumiem sens postu skoro i tak masz juz wypracowane zdanie..

[ Dodano: 2006-04-16, 13:06 ]
                  "Jest to model z nowej linii alpiny" txt z aukcji.. :) no to piknie.. :)
                  hehe..
                  no ale cena jest ok :)

Skomentuj

nie mam zdania tylko poprostu radio ma jedna para rca a ja chce miec podlaczone 2 wzmacniacze jeden na suba a drugi na przod wiec tu tkwi problem bo nie zabardzo wiem jak to bedzsie wygladac na jednym rca... dalem tylko linki zeby zapytac sie was o zdanie bo znalazlem takie dwa modele... chce opini a nie ze mam wyrobione zdanie bo tak to bym nawet nie zakladal postu...

Skomentuj

do rozdzielenia sygnału stosuje sie kabelek typu Y

Skomentuj

tak ale jak to pozniej jest z regulacja glosnosci?? wiem ze sa Y tylko nie zabardzo wiem jak pozniej tym regulowac. Bo jak jest osobne wyjscie RCA na suba to mozna osobno regulowac wyjsciem na suba a odddzielnie na przod. Chyba ze jestem w bledzie to prosze o pomoc

Skomentuj

jeśli masz wzmacniacz powiedzmy 4 kanałowy to najbardziej prawdopodobne podłączenie to front 2ch na przód na zwrotkę a rear mostek pod sub..
                          na wzmacniaczumasz osobne gainy dla rear i front jak również osobne zwotnice czy filtry.. ustawaisz na wzmaku raz potrzebne Tobie ustawiwnia tak, aby sub uzupełniał przód, nie dominował, czy w ogóle wedłuch własnych potrzeb. stosując kabel Y głośnosc dopasowujesz z radia wszystkiego razem.. szczerze to nie wyobrażam sobie zebym z kazdym kawałkiem dopasowywał głośność przodu i suba osobno.. najwyżej podbicie basów które mogę spokojnie regulować z bass engine'a alpiny.. jeśli wolisz pokrętło, a Twój problem leży w starowaniu suba pokrętłem (bass engine wpłynie w przypadku alpiny 9821 na cały system.. a teraz tłumacze jak sterować subem samym w sobie) to możesz zakupić monobloka który ma bass boost'a (czy jakoś tak) przeniesionego na kablu/pilocie do kabiny, lub Y dać tuż za radiem w przypadku posiadania jednego rca oraz zakupić kable sygnałowe dls'a posiadające taki wynalazek jak sterowanie podbiciem basu na kablu.. nie pamiętam modelu ani gdzie je widziałem.. ktoś z audiocaru używa. Musisz również brać pod uwagę ze w takich przypadkach gdy chcesz sterować subem i przodem osobno wzmacniacz 4 kaałowy musi mieć wejscie na 4 chinczach.. siłą rzeczy ciągnemy dwa kable rca. Jeśli jednak chcesz wzmacniacz dwukanałowy to warto pomyśleć nad połączeniem suba w ekonomiczną wersję na jednym z kanałów lub dwa głośniki i nie martwić sie o korektor impedancji który robi pan Józek z Wrocławia.. :) ten kto slyszał na zawodach pewne białe autko w zeszłym roku wie o czym mówie.. jeszcze inaczej sie sprawa ma jeśli chcesz stworzyć na prawde przyzwoite brzmienie i zastosujesz procesor dziku w którym masz już ultum możliwośći, tu trzeba uważać jednak na dobór procka do radia.. pewnie już dawno tego nikt nie czyta poniewaz tekst bez kropek i duzych liter jest trudny do rozkodowania pod względem znaczenia zdań i duoz sie trzeba domyślać.. ale trudnom, teraz nastąpi jednak puenta całego wywodu: patrząc na Twój system który będziesz montował, proponowałbym Ci kupić radio odpowiednie do Twoich potrzeb, owszem ale potrzeby te musisz skonkretyzować ponieważ jak już mówiłem nie wiem czemu chcesz sterować głośnoscia suba i przodu osobno skoro tak na prawde przyda Ci sie jedynie podbicie basu, obejmujące cały system którego będziesz mógł uzywać z radia w przypadku słuchania utworów bardziej wymagających. jeśli chcesz mieć jeszcze większe możlowosci to poszukaj alpinki z bass enginem pro.. eh.. koniec.

Skomentuj

czyli robie tak chce kupic wzmaka 4 kanalowego tego hbp 1502 do dwoch subow na stx 30AP i blaupunkta do sterowania przodem. Czyli uzywajac kabla Y moge podlaczyc oba wzmaki pod jedna para rca w radiu. Ustawiam sobie np lp na 45hz(do ca wystarczy) i hp na ok 300 na monacorze i lp na 300 na blaupunkcie. czyli sub bedzie gral od 45 do 300(nie za duzo??)a reszte pasma bedzie obslgiwal przod(Helixy):
                            1. jak ustawie sobie pewna moc na obu wzmakach dla moich wymagan to bede podglasnial i sciszal sobie caly zestaw jednoczesnie??
                            2. czy istnieje mozliwosc odlaczenia suba np z jakiegos guzika (glownie o to mi chodzi) jesli tak to jak to zrobic
                            3 czy 300hz na lp dla helix to nie zawysoko i czy powinny sie gdzies nakladac z subem??
                            4. pod twoja alpinka mozna podlaczyc procesor dzwieku i czy on wogole cos da przy takim zestawieniu sprzetu??
                            5. tak przy okazji duza bedzie roznica w natezeniu dziweku miedzy 1 ap a 2??(nie chce zakladac nowego tematu)

Wiem ze nie jest to wymarzony zestaw CA ale chce zrobic cos na maximum mozliwosci za przystempna cene. moze inni nie czytali calego tekstu ale ja tak bo chce cos zrobic raz a porzadnie!

Skomentuj

1. tak
                              2. mozesz zrobić przełącznik na kablu remote danego wzmacniacza.. naprostsze co mi przyszlo do glowy
                              3. cos Cie w ogole nie jarze z tymi filtrami :) ustawisz cięcie dla subów.. helixy zosawisz na flat.. czyli wniosek taki ze będą sie nakladaly pewnie. Jeśli chcesz ciąć wszystko z góry i z dołu to potrzeba Ci chyba jakiejś aktywnej zwrotki.. chyba ze czegoś nie rozumiem
                              4. chyba nie ma sensu podlączać procesora w twoim przypadku choć rzeczywiscie bylo by to roziwązanie jeśli byś zasilił wszystkow biampingu i było by pocięte cacy. niestety taka alpinka nie współpracuje z procesorem. Do takich zabaw polecam pionieery z dobranymi procesorami.. ale chyba szkoda kasy dla samej zabawy.
                              5. a po co Ci 2 suby? rany... mi jedna 10' wystarcza.. i i tak mam za dużo basu dla tych helixów.. pięknie z nimi współpracuje za to nieduża 8'. :) (25 lub 20cm głośnik.. sztuk jeden!)

Skomentuj

chodzi mi o to zeby sub nie gral calym pasmem to trzeba mu ustawic hp i lp tylko pytanie czy przod tez podcinac od dolu?? czy ma grac calym pasmem czy np tylko do 200hz?? Co do suba to chce zeby potrafil nieraz odpowiednio (mocno) zagrac. Dodam ze sub musi byc odpowiednio mocny bo mam sedana miedzy za fotelami jest gruba blacha a oprocz tego jest jeszcze 60 l butla z gazem :) i bas dosc ciezko przedostaje sie do kabiny. W planach mam jeszcze wyciszyc w aucie wszystko co sie tylko da. A tak pozatym to nieraz musi poprostu zwracac na siebie uwage moze to troche dresowe ale tak juz maja 20 latki :) i chce zeby moj sprzet zjadl mojego kumpla "zestaw" magnata bo podnieca sie jak nie wiem :P pozdro.

Skomentuj

to może zamiast dwóch stx pomyśl nad JL'em?
                                  to trzeba mu ustawic hp i lp
                                  masz filtr dolnoprzepustowy.. i to możesz ustawić.. a jeśli chcesz niskie częstotliwosci, te których głośnik nie jest w stanie przetworzyć, również wyciąć to mówimy o subsonicu którego żaden ze wzamacniaczy tu wymienionych nie ma..

pytanie czy przod tez podcinac od dolu??
                                  ?
                                  jest wiele możliwosci..
                                  ja tak nie robię.
                                  czy ma grac calym pasmem
                                  o zestaw przedni dba zwrotka lub filtry w przypadku biampingu.

Skomentuj

JL odpada ze wzgledu na cene :( minimum 550zl za 12 calowy. to juz jednak ponad moje progi :( Doszedlem do wniosku ze nawet chyba wsadze tylko 1 AP i zasile go AXTON IMPACT C400x2 ktory ma 300rms. Nie wiem ciagle mysle i mysle. Narazie to musze poczekac jeszcze do wyplaty :)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X