Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobry wzmacniacz ok 2 x 50 RMS tylko jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobry wzmacniacz ok 2 x 50 RMS tylko jaki?

Szukam wzmacniacza ok 2x 50 rms do napedzenia zestawu Helix Blue 62 MKII. Chce zrobic wszystko zeby milo rece i nogi i postanowilem dac wzmacniacz do zestawu odseparowanego. Priorytety

1. Jakosc
    2. moc ok 2x50 RMS
    3. Cena max 200zl

Sam jedynie znalazlem Blaupunkty keidys Magik mowil ze maja bardzo dobry stosunek jakosc/cena. Ale ogladam sobie i widze ze blaupunkt oferuje duza ilosc wzmakow i wszystkie o mocy 2 x 50 rms, z tego co znalazlem to :
    - GTA 200
    - GTA 2100 /2100b
    - GTA 250
    - GTA 270
    - GTA 280
    - BGA 250
    Teraz ktory wybrac?
    Ewentualnie inny wzmak selniajacy moje oczekiwania,

jeśli jesteś zainteresowany blaupunktem gta 200 flash to zapraszam na gg: 9497641

dobry stosunek moc/cena/jakość mają jeszcze monacory.. :)

Skomentuj

Witam
      Jesli nacisk na jakość to może:
      http://www.allegro.pl/item98544046_p...z_hi_end_.html
      trochę mniej mocy.
      Pozdrawiam

Skomentuj

Nieco on kombinowany...
        dobry stosunek moc/cena/jakość mają jeszcze monacory.. :)
        Tylko czy ktoś napędzał nimi coś innego niż sub ? :)
        Bo podobno w pełnym paśmie spisują się dość średnio...

Skomentuj

za 200zł nic więcej niż "średnio" sie nie kupi.. zejdzmy na ziemie.

[ Dodano: 2006-04-15, 20:20 ]
          ten precision to staruszek.. a jeśli juz staruszki kupować to mam jakieś alpinki na stanie ale musiały by przyjechać z daleka..
          proponuje za alpinką sie rozejrzec na allegro..
          choć ja bym wolał już blaupunkta lub monacora, troche nowosci..

Skomentuj

Witam
            Co z tego że staruszek? Mam Precisiona z 1992 roku tylko model A600 i Monacora zjada na śniadanie , a jeśli chodzi o jakość dżwięku to nie ma co ich nawet porównywać a do przodów jak znalazł. Na ebayu USA A600 chodzą po 300 dolarów więc o czymś to świadczy.
            Pozdrawiam

Skomentuj

nic nie mam do tego ze staruszek..
              mówię tyko że ze starszych wzmacniaczy to mogę polecić alpinki które prezentowały naprawde dobra jakość..

za 300dolarów to można pożądnego sonego kupić co twojego A600 pokona swoimi 'marnymi' wacikami.. :) także.. no nic.. :)

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item97724277_c...es_v_150_.html a cos takiego?? tylko ma te 75 RMS to nie zaduzo ??

moglbym jeszcze miec za 200zl cos takiego http://cgi.ebay.fr/Ampli-JBL-2x65W-o...QQcmdZViewItem

Skomentuj

ja mam Axtona c500 4x50rms i dalem mniej niz 200pln na allegro trzeba tylko dobrze szukać

Skomentuj

a jak axton ma sie jaksociowo(dzwiek) np z blaupunktami, crunchem, JBL z tych co wymienilem?? jakie jeszcze wzmacniacze mam szukac?? jak zwykle musze miec kilka do wybru a pozniej bede szukal okazji na allegro :)

Skomentuj

Axton to wyższa półka nie wiem czy nie lepsza od wszystkiego co wymieniłeś, w fachowej prasie bardzo wysoko oceniany

Skomentuj

Axton to wyższa półka
                        rzeczywiscie niektóre z Axtonów są godne polecenia i wcale nie takie tanie, trzeba jednak uważać bo to troche jak ze wszystkim.. wiadomo ze są słabsze i gorsze.. niestety nie pomogę b nie znam dobrze firmy.

[ Dodano: 2006-04-17, 11:40 ]
                        ja bym nie kupił
                        pozdrawiam

Skomentuj

no to ja mam c400 identyko tylko 4 kanały, moc mierzona a nie wyssana z palca 4x50rms na 4ohm w mostku 2x 150rms 4 ohmy , ja mam go w konfiguracji 2x 50 plus 1x 150 na suba jak dla mnie gra super, owszem są drogie ale jak już pisałem można dorwać jakas okazje i wtedy jest bajka

Skomentuj

witam
                            wypowiem sie na temat blaupunktaGTA450 (bo znam tylko ten)
                            polecam go TYLKO do subwoofera.
                            mam obecnie podpietego go na calym pasmie i wedlug mnie lepiej brzmi nawet tda7294

Skomentuj

jak już pisałem można
                              bajka? nie przesadzajmy.. może lepszy od bazarówek ale nie bajka :)

Skomentuj

pare wzmaków podłączałem i ten gra naprawde fajnie a cena sklepowa 1100pln też o czymś świadczy

Skomentuj

Witam. Jestem tu nowy, co widać :neutral: Nie jestem specjalistą w CA, ale podstawy cośtam czaję :mrgreen:
                                  Jeśli już w temacie wzmacniaczy i przewinął się już Axton, to chciałem zapytać o Waszą opinię na temat modelu Axton IMPACT C402 X2. Czy jest godny polecenia? Cena sklepowa wskazuje, że nie jest chyba najgorszy? :neutral:
                                  Z góry dzięki i pozdro:)

Skomentuj

ostatnio mialem pgonocara ph-560 i niestety... porazka a cena sklepowa 899zl za 2x50rms mogla by wskazywac cos innego... proponje nie odkopywac tematow z przed roku

Skomentuj

Axtony zle nie byly...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X