Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JVC KD-SH77R Przeskakuje CD na małych dołkach :((

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JVC KD-SH77R Przeskakuje CD na małych dołkach :((

Witam. Mam takie radio jak w temacie. Jestem z niego bardzo zadowolony ! lecz denerwuje mnei jedna rzecz :( na dołkach przeskakuje płyta, a jak wiadomo w polsce są dziurawe drogi, więc praktycznie nie da się jeździć i słuchać CD. Czy wy też tak macie ?"?

albo masz zepsuty naped i slabo zmaontowane radio w kieszeni albo oba naraz

Skomentuj

nie mamy

Skomentuj

Qumpel kupił w tym roku JVS i ma to samo. Mówi, że trzeba szoka włączyć :) ale niewiem, a przerywa na każdej dziurze.

Skomentuj

a jak się tego szoka włącza ?

Skomentuj

Właśnie niewiem. Kolega mówił, że trzeba poczytać instrukcję i tam powinno pisać. Ale coś mi się wydaje, że tego się nie włącza - to powinno w radiu być i już!! A że przeskakuje to ewidentnie wina radia - jak możesz to do serwisu z nim...

Skomentuj

O to chodzi że radio nie jest nowe :( już ma kawałek. Ale za takie pieniądze powinno śmigać jak talala, a Tu takie zawiedzenie. Zapytaj kolegi może on wie jak się to włącza ? z góry dzięki.

[ Dodano: 2006-04-23, 19:33 ]
              A jeszcze jeden problem mam z Tym zasranym radiem :/ dzisiaj nie chciała mi się winda wogóle wysuwać, tylko słyszałem jak silniczek bzyczy a winda w miejscu, a po chwili na wyświetlaczu pojawiło się "ERR 23" pech na maxa :[

Skomentuj

slizga sie gumka pewnie od silniczka do trybków od tacki.

Skomentuj

A jak to naprawić ? myslałem że tam cośsię blokuje że nie chce się otwierać. ale na moje oko nic nie blokuje się, a gumka się ślizga

Skomentuj

heh :) ja mam jvc kd-sh99r
                    w instrukcji w dziale 'trouble shotting' znajdziemy:

Syptoms: Sound is sometimes interruped.
                    Causes: You are driving on rough roads.
                    Remedies: Stop playback while driving on rough roads. <- no comments :(

Skomentuj

nie wiem czy masz mozliwosc regulacji ale kat pochylenia ma duze znaczenie postaraj sie zeby radio nie bylo zainstalowane na sztywno ...przepraszam ale wtrace bo podobna sytauacjhe mam z twardym dyskiem ...w aucie nie wiem jak jest z CD bo mam zmieniarke i zawieszona jest na sprezynkach i tlumikach olejowych wiec nie ma co porownywac ...wracajac do radaia i dysku HDD ..dysk przenosi mi wibrcje a biurko ..znaczy jego talerze nie sa wywazone.. wystarczy wykrecic 2 srubki z czterech zeby zpadala cisza ..moze mocowanie radia jest nie podpowiednie... sprawdz czy na wypalanych i oryginalnych plytach jest to samo.

i powiedz jak jest stan tego radia ...znow musze cos przypomniec ...zmieniarka poniera ..super stara bo mialem pionka kex900 :) super radio btw ale ze zmieniarkami zawsze byl problem wiec kupilem dwie ..laser poruszal sie na dwoch szynach z okraglych pretow ...ciagle byl problemy przerywaly nie zaleznie od tego czy byly wstrzasy czy nie ..pomyslalem ze moze laser zaparowywuje ...skonczylo sie dokladnie tak jak pisze - kublem :)

cos sie chyba rozpisalem za bardzo

Skomentuj

Czaruję...
                      X