Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tani sub na 20 cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tani sub na 20 cm

posiadam dwa pudła po 14 litrów i nie wiem co z tym zrobić ;/.Pomyslałem ,ze wsadze jakis tani przetwornik i tu mam do dyspozycji 100zł(po 50 zeta na przetwornik).Drugim ograniczeniem jest wielkośc głośnika,zmiesci sie tam 20 cm ewntualnie 22cm.Zależy mi na duzym spl (chociaż wiem,że nie uzyskam Bóg wie czego).Myslałem o Lw800 ,który zbiera pochlebne opinie,ale czy nie ma czegoś lepszego:)?

14 litrów to nieco malo...
    czym masz zamiar to napędzać ?

Skomentuj

benq, to ze przetwornik ten zbiera pochlebne opinie wcale nie sprawia ze jest to dobry przetwornik.
      Poprostu w tej cenie konkurencja jest tak mizerna ze nawet byle co (wystarczy ze minimalnie lepsze od pozostałychgłosników) zagra dobrze a już staje sie "faworytem" (grupy cenowej).
      pamiętaj ze taki LW 800 to jeden z najtańszych głosników i oferuje adekwatne do ceny brzmienie - nawet jesli ma pochlebne opinie :)
      Pozdrawiam

Skomentuj

Najpierw chciałem zajać sie subem,a potem dobiore napęd pod niego.Zapomniałem dodac ,że celem suba na być duzy spl w granicach 50-60 hz(chodzi mi o dobre łup),takze niskiego zejscia nie musi posiadać,ale zeby impuls był w granicach rozsądku.Moze zapodać jakaś estradówke w tą bude?.Jeszcze jedna sprawa jezeli lepszym rozwiązniem bedzie zastosowanie 1 glośnika za 100zl niż dwa po 50 zł to ok.

Skomentuj

tak, i to 25 cm conajmniej

Skomentuj

Tylko że znów potrzeba będzie wzmaka adekwatnego do głośnika.
            Wzmak stereo już "nie podejdzie" :)

Skomentuj

jesli ma byc kickbass,to moze jakas tania estradówka?

Skomentuj

heh ja tego nie wiem jaki głośnik sie będzie sprawowal najlepiej , dlatego sie pytaam jaki przetwornik użyć.chyba ze za te pieniądze i w takiej bidzie co bym niewłożył to zagra tak samo...

Skomentuj

Tasior, o jakiej Ty estradówce mówisz ?:|
                  buda jest za mała do wszystkiego...

Skomentuj

niewiem,ja tylko tak myse,ze jesli chodzi tu o kickbass,to moze jakas estradówka by cos zadziałała?

[ Dodano: 25-04-06, 23:35 ]
                    jedna bude 30 l moze miec z tego co widze(2x14l...) 30 l to nietak malo....

Skomentuj

Tasior, konkrety :)
                      robienie jednej budy z dwóch to paranoja jakaś ;]

Skomentuj

a to niemoze zrobic nowej?
                        majątku niewyda.

konkrety... ciezko mi bedzie podac jakis konkretny przyklad,lepiej zeby sie wypowiedział SW,on pewnie ma cos w rękawie i zaproponuje. malo glosników slyszalem,niestety.

Skomentuj

Co do łączenia obudów to jedynie bandpass,bo rozbiórka to mija sie z celem.
                          Żeby nie było,że sie zamieniłem z małpą na psychike:) poprostu chciałem te pudełka w jakiś sposób wykorzystać bo mi zalegają w piwnicy,ale dochodze do wniosku ,że najlepiej będzie zrobić z tego karmik dla ptaszków

Skomentuj

Co do łączenia obudów to jedynie bandpass,bo rozbiórka to mija sie z celem.
                            nie ma to jak BP na oko :/
                            ehh...
                            Poszukaj w zsypie starych mebli lub poszukaj sąsiadów czy nie mają starych mebli - będzie materiał na budy za free...

Skomentuj

Czaruję...
                            X