Szukam budżetowego wzmacniacza 4 kanałowego pod 2 głośniki i suba 200w. Nowy sprzęt do 600zl. Myślę nad Autotek TA4150, Audio System Carbon-240.4 lub ESX SXE100.4 . Co najlepszego w tych pieniądzach da się kupić.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budżetowy wzmacniacz 4 kanałowy
Collapse
X
-
Nie wiem jakie miałeś wcześniej używki ale bardziej bym się bał używanych głośników niż wzmacniaczy.
Od siebie mogę polecić niezawodne i trwałe.
Alpine MRV-F400
Philips XP640 lub DAP6040
Next Q24
Audison LR604XR
Takie miałem i z czystym sumieniem mogę polecić.
Z Twoich typów, według mnie tylko ESXLast edited by Adzik94; 10.01.2023, 16:41.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Domino Zobacz postaDodam że np za600pln możesz kupić uzywanego Rockforda P400-4 który jako nowy kosztował okolice 1500pln a jakością, dźwiękiem, trwałością bije na głowe te klocki które wymieniłeś.
Skomentuj
-
A dlaczego ma nie działać? Jeśli będzie użytkowany zgodnie z przeznaczeniem to będzie działał długie lata a nawet dziesiątki lat.
Musisz tylko znać możliwości i granice. Jeśli będziesz pałował sprzęt do granic możliwości to każdy wymięknie. Nawet gwarancja takich przypadków nie obejmuje.
Masę takich sytuacji przerobiłem. Naprawiałam wzmacniacze i amplitunery domowe po "domówkach", wzmacniacze samochodowe i wymieniałem cewki w głośnikach po "młodych gniewnych" chyba z wadą słuchu.
Niestety wielu ludzi nie rozumie że takie sprzęty trzeba używać z głową. Później jest lament.
Nie masz też gwarancji, że nowy wzmacniacz do którego dopłacisz więcej tylko dla gwarancji nie uszkodzi się po 2 latach i 2 dniach.Last edited by Adzik94; 13.01.2023, 10:50.
Skomentuj
-
Siedząc w temacie car audio 20lat gwarantuje Ci że wspomniany wzmacniacz w poprawnie zrobionej instalacji będzie grał jeszcze 2 i więcej lat. W dzisiejszych nowych zabawkach do 500pln zimne luty na cieniutkich płytach pojawiają sie po roku, dwóch. W tych starszych klockach lub bardziej markowych czasami 20letni wzmacniacz po otwarciu wygląda jak nowy.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Nowy.n Zobacz postaKoniecznie, chyba że używka z gwarancją. Bo mam nieciekawe doświadczenia co do używanych wzmacniaczy
Jeżeli jest to sprzęt dobrej firmy i nie był naprawiany/ modyfikowany/przerabiany to i 30-letni da radę grać dobrze przez kilka lat
Skomentuj
-
Dokładnie, polecam sprawdzić, sprzęty dobrej firmy mogą posłużyć na lata
https://okotrendy.pl/blog/czy-zawsze...okularach.htmlLast edited by ameli; 13.06.2023, 09:20.
Skomentuj
Skomentuj