Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budżetowy wzmacniacz 4 kanałowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budżetowy wzmacniacz 4 kanałowy

Szukam budżetowego wzmacniacza 4 kanałowego pod 2 głośniki i suba 200w. Nowy sprzęt do 600zl. Myślę nad Autotek TA4150, Audio System Carbon-240.4 lub ESX SXE100.4 . Co najlepszego w tych pieniądzach da się kupić.

Koniecznie nowe?

Skomentuj

Koniecznie, chyba że używka z gwarancją. Bo mam nieciekawe doświadczenia co do używanych wzmacniaczy

Skomentuj

Nie wiem jakie miałeś wcześniej używki ale bardziej bym się bał używanych głośników niż wzmacniaczy.
        Od siebie mogę polecić niezawodne i trwałe.
        Alpine MRV-F400
        Philips XP640 lub DAP6040
        Next Q24
        Audison LR604XR
        Takie miałem i z czystym sumieniem mogę polecić.
        Z Twoich typów, według mnie tylko ESX
        Last edited by Adzik94; 10.01.2023, 16:41.

Skomentuj

Może te kultowe kilkunastoletnie konstrukcje więcej wytrzymują. Nie jeżdżę na zawody do normalnego słuchania muzyki w drodze do pracy myślę że za 600zl wzmak to nie jest najgorsze rozwiązanie tym bardziej że cała reszta to również niskobudżetowe elementy i wykonanie

Skomentuj

Takiego wzmaka znajdziesz w granicach 400zł czasem nawet taniej można trafić.
            Polecam zainwestować w dobre głośniki na przód a jeśli już masz takie które Ci odpowiadają to ważne jest też wytłumienie drzwi. Mam nadzieję że o tym nie zapomniałeś.

Skomentuj

Dodam że np za600pln możesz kupić uzywanego Rockforda P400-4 który jako nowy kosztował okolice 1500pln a jakością, dźwiękiem, trwałością bije na głowe te klocki które wymieniłeś.

Skomentuj

Zamieszczone przez Domino Zobacz posta
                Dodam że np za600pln możesz kupić uzywanego Rockforda P400-4 który jako nowy kosztował okolice 1500pln a jakością, dźwiękiem, trwałością bije na głowe te klocki które wymieniłeś.
                Niby można kupić ale jaka pan da gwarancje że to będzie wzmacniacz który wytrzyma przynajmniej 2 lata . Jak 99% ludzi przy takiej sprzedaży nawet miesiąca gwarancji nie udzieli

Skomentuj

A dlaczego ma nie działać? Jeśli będzie użytkowany zgodnie z przeznaczeniem to będzie działał długie lata a nawet dziesiątki lat.
                  Musisz tylko znać możliwości i granice. Jeśli będziesz pałował sprzęt do granic możliwości to każdy wymięknie. Nawet gwarancja takich przypadków nie obejmuje.
                  Masę takich sytuacji przerobiłem. Naprawiałam wzmacniacze i amplitunery domowe po "domówkach", wzmacniacze samochodowe i wymieniałem cewki w głośnikach po "młodych gniewnych" chyba z wadą słuchu.
                  Niestety wielu ludzi nie rozumie że takie sprzęty trzeba używać z głową. Później jest lament.
                  Nie masz też gwarancji, że nowy wzmacniacz do którego dopłacisz więcej tylko dla gwarancji nie uszkodzi się po 2 latach i 2 dniach.
                  Last edited by Adzik94; 13.01.2023, 10:50.

Skomentuj

Siedząc w temacie car audio 20lat gwarantuje Ci że wspomniany wzmacniacz w poprawnie zrobionej instalacji będzie grał jeszcze 2 i więcej lat. W dzisiejszych nowych zabawkach do 500pln zimne luty na cieniutkich płytach pojawiają sie po roku, dwóch. W tych starszych klockach lub bardziej markowych czasami 20letni wzmacniacz po otwarciu wygląda jak nowy.

Skomentuj

Może i to był.moj błąd że poprzednie używki to były w miarę nowe modele dostępne jeszcze w sprzedaży które jako nowe też były warte poniżej 1000zl.

Skomentuj

Zamieszczone przez Nowy.n Zobacz posta
                        Koniecznie, chyba że używka z gwarancją. Bo mam nieciekawe doświadczenia co do używanych wzmacniaczy
                        Wystarczy sprawdzić czy nie był naprawiany :)
                        Jeżeli jest to sprzęt dobrej firmy i nie był naprawiany/ modyfikowany/przerabiany to i 30-letni da radę grać dobrze przez kilka lat

Skomentuj

Dokładnie, polecam sprawdzić, sprzęty dobrej firmy mogą posłużyć na lata

Last edited by ameli; 13.06.2023, 09:20.

Skomentuj

Czaruję...
                          X