witam;>
chce zbudowac subwoofer do samochodu dla czystej przyjemnosci ale niestety moja wiedza na temat sprzetu jest mierna a po przeczytaniu roznych faq i for jestem juz totalnie zagubiony i nie potrafie sam wybrac.. jak mozna sie pewnei domyslic ogranicza mnie budzet:/ to tyle na wstep
zacznijmy od glosnika:
myslalem narazie o jbl gto 1202d, kosztuje 350 i wiecej na glosnik nie chce przeznaczac raczej.
http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Te...0Enclosure.pdf
skrzynka:
interesowala by mnie obudowa bass reflex. czy temu pdfowi mozna zaufac i zbudowac skrzynie wedlug tych obliczen?
czy robi roznice czy port bedzie na gorze lub na dole przedniej scianki?
czy w odsluchu robi jakas roznice czy scianka tylnia bedzie pochyla?
policzylem sobie wstepnie takie wymiary obudowy ze scianka pochyla i portem na dole:
glebokosc gory 20cm
glebokosc dolu 42cm
wysokosc 40cm
szerokosc 40cm
jesli sie nie walnalem to wyszlo mi to 49,6litra :P
i zostaje wzmacniacz: ma on napedzac tylko suba
co byscie polecali? na wzmacniacz nie chcialbym wydac wiecej niz 300 zloty
na allegro widzialem cos takiego BLAUPUNKT GTA 2 albo gta 4 SPECIAL ale nie mam zadnych doswiadczen wiec raczej czekam na sugestie zaprawionych w boju.
czy spotyka sie wbudowany filtr subsoniczny we wzmacniaczach za ta cene?
i pytam o doswiadczenia- jakie jest prawdopodobienstwo ze w ogole bedzie potrzebny?
przymierzam sie tez do kupna radio-odtwarzacza PIONEER DEH-P4800MP - jesli uwazacie ze to jest do dupy to napiszcie bo jeszcze nic nie kupilem a nie chce wtopic
chce zbudowac subwoofer do samochodu dla czystej przyjemnosci ale niestety moja wiedza na temat sprzetu jest mierna a po przeczytaniu roznych faq i for jestem juz totalnie zagubiony i nie potrafie sam wybrac.. jak mozna sie pewnei domyslic ogranicza mnie budzet:/ to tyle na wstep
zacznijmy od glosnika:
myslalem narazie o jbl gto 1202d, kosztuje 350 i wiecej na glosnik nie chce przeznaczac raczej.
http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Te...0Enclosure.pdf
skrzynka:
interesowala by mnie obudowa bass reflex. czy temu pdfowi mozna zaufac i zbudowac skrzynie wedlug tych obliczen?
czy robi roznice czy port bedzie na gorze lub na dole przedniej scianki?
czy w odsluchu robi jakas roznice czy scianka tylnia bedzie pochyla?
policzylem sobie wstepnie takie wymiary obudowy ze scianka pochyla i portem na dole:
glebokosc gory 20cm
glebokosc dolu 42cm
wysokosc 40cm
szerokosc 40cm
jesli sie nie walnalem to wyszlo mi to 49,6litra :P
i zostaje wzmacniacz: ma on napedzac tylko suba
co byscie polecali? na wzmacniacz nie chcialbym wydac wiecej niz 300 zloty
na allegro widzialem cos takiego BLAUPUNKT GTA 2 albo gta 4 SPECIAL ale nie mam zadnych doswiadczen wiec raczej czekam na sugestie zaprawionych w boju.
czy spotyka sie wbudowany filtr subsoniczny we wzmacniaczach za ta cene?
i pytam o doswiadczenia- jakie jest prawdopodobienstwo ze w ogole bedzie potrzebny?
przymierzam sie tez do kupna radio-odtwarzacza PIONEER DEH-P4800MP - jesli uwazacie ze to jest do dupy to napiszcie bo jeszcze nic nie kupilem a nie chce wtopic

Skomentuj