Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

potrzebuje pomocy przy budowie subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

potrzebuje pomocy przy budowie subwoofera

witam;>
    chce zbudowac subwoofer do samochodu dla czystej przyjemnosci ale niestety moja wiedza na temat sprzetu jest mierna a po przeczytaniu roznych faq i for jestem juz totalnie zagubiony i nie potrafie sam wybrac.. jak mozna sie pewnei domyslic ogranicza mnie budzet:/ to tyle na wstep
    zacznijmy od glosnika:
    myslalem narazie o jbl gto 1202d, kosztuje 350 i wiecej na glosnik nie chce przeznaczac raczej.
    http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Te...0Enclosure.pdf
    skrzynka:
    interesowala by mnie obudowa bass reflex. czy temu pdfowi mozna zaufac i zbudowac skrzynie wedlug tych obliczen?
    czy robi roznice czy port bedzie na gorze lub na dole przedniej scianki?
    czy w odsluchu robi jakas roznice czy scianka tylnia bedzie pochyla?
    policzylem sobie wstepnie takie wymiary obudowy ze scianka pochyla i portem na dole:
    glebokosc gory 20cm
    glebokosc dolu 42cm
    wysokosc 40cm
    szerokosc 40cm
    jesli sie nie walnalem to wyszlo mi to 49,6litra :P
    i zostaje wzmacniacz: ma on napedzac tylko suba
    co byscie polecali? na wzmacniacz nie chcialbym wydac wiecej niz 300 zloty
    na allegro widzialem cos takiego BLAUPUNKT GTA 2 albo gta 4 SPECIAL ale nie mam zadnych doswiadczen wiec raczej czekam na sugestie zaprawionych w boju.
    czy spotyka sie wbudowany filtr subsoniczny we wzmacniaczach za ta cene?
    i pytam o doswiadczenia- jakie jest prawdopodobienstwo ze w ogole bedzie potrzebny?

przymierzam sie tez do kupna radio-odtwarzacza PIONEER DEH-P4800MP - jesli uwazacie ze to jest do dupy to napiszcie bo jeszcze nic nie kupilem a nie chce wtopic

ja na Twom miejscu kupilbym suba stx 30 ap za 150zl a i do tego wzmak carpowea 750 w za 389 zl

Skomentuj

blaupunkty mozna mostkowac (4R sa stabilne-podobno) i sa wyposazone w filtry gorno i dolnoprzepustowe... jesli chodzi o wieksza moc to dobry jest gta 1300 (monoblock)

Skomentuj

nie mają subsoników wzmaki w tej cenie.
        jeśli chcesz gta 200 flash to zagadaj na gg: 9497641 do mnie.

Skomentuj

aryan jesli glosnik za 150 jest lepszy od tego jbla to moze znasz jakis za 250 ktory bedzie duzo lepszy? i co w ogole z tym jblem jest nie tak ?;p

magik nie wiem czy chce:P ja tego blaupunkta tylko tak rzucilem i interesuja mnie opinie, szczerze mowiac kupie to co doradzicie ale narazie dajecie maly wybor;p

Skomentuj

swego nie znacie cudze chwalicie :P
            zobacz power bass

Skomentuj

magik nie wiem czy chce:P ja tego blaupunkta
              no jeśli chodzi o stosunek jakosc/cena to blaupunkt jest najlepszy, jeśli chodzi o stosunek cena/moc to lepszy jest monacor.. wybór należy do Ciebie.. :)

Skomentuj

no to powiedzmy ze stanie na tym wzmaku http://www.carpower.pl/index.php?id=...=15&id_item=87

aryan
                mowiles o
                http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...0&vSubPage=365
                lub
                http://essa.com.pl/oferta/index.php?...id=180&pid=947
                ?
                ale nadal chcialbym jakies konretne informacje dlaczego ten jbl sie nie nadaje

Skomentuj

tari, przede wszystkim musisz się określić jakiego charakteru od suba wymagasz.Czy ma służyć do słuchania muzyki dla przyjemności czy raczej ma świadczyć o potędze brzmienia.Bo to sa dwa podstawowe kryteria na start.

Skomentuj

szczerze mowiac glownie do sluchania muzy czasami cicho czasami glosno ale nie ukrywam ze czasami tez zeby pokazac potege:P nie znosze znieksztalconego dzwieku, lubie jak gra glosno i czysto. czyli pewnie interesuje mnie cos pomiedzy.
                    ale tez nie chodzi mi zeby osiagac jakies krytyczne wartosci db to przeciez nie ma byc sprzet na zawody:P

Skomentuj

No cóż,zabrzmi to troszke konserwatywnie ale ja bym pchał BSW minimum 12 cali,powaga.Umie zagrać kulturalnie jak i zrobic burdel w okolicy.

Skomentuj

Czaruję...
                      X