Witam!
Słysze gwzid w głosnikach silnika pompy paliwa i innych.
Radio JVC KD-SH55r wzmacniacz Soundstream p202e, do radia kable bezp z aku 2x2,5 (1,5m) do wzmaka kable bezp z aku 2x4mm2 (1,5m).
Czytałem sporo i chyba probowałem zrobić już większość rzeczy:
-Podpiołem inne chinche dalej gwizdze
-wyjalem radio z kiesznie dalej gwizdze
-wzialem mase z radia do wzmacniacza dalej gwizdze
-odlaczylem mase obudowy ze wzmacniacza dalej gwizdze
-odpiolem antene dalej gwizdze
-podpiolem radio do orginalengo zasilnia z vw dalej gwizdze
-odpiolem kabel zdlanego wlanczania wzmacniacza i wlaczylem bezposrednio z + dalej gwizdze
-podpiolem do wzmacniacza kondensator 10000uf dalej gwizdze
-podlaczylem wyjscie z radia do wzmacniacza z glosnikow komputerowych i nie gwizdze
-sam wzmacniacz nie gwizdze, jak sa w nim kable tez nie gwizdze
-podpiolem do wejscia wzmacniacza walkamna i nie gwizdalo
-gwizdy znmniejszyla tylko nawiniecie cewki przed + do wzmacniacza
-jak na radiu ustawie głośność na 0 nie gwizdze
-jak pogłośnie na 1 i wiiecej to słychać gwizd i jak zwiekszam glosnosc glosnosc gwizdu nie zmienia sie
-jak wepne same + w czinczach to gwizdze glosno, jak razem z ekranem to cicho
-pomijając stacyjke też gwiżdże
-bezposrednio do aku podpiolem zwykly kabel 2 zylowy (z 5 metrow - 0,75mm2) do niego podpiolem wzmacniacz podpiolem do tego radio krotkim kablem i bez stacyjki bez remote i gwizd ucichl, ale tak samo podpiolem do kabla ktory juz mam w aucie i dalej gwizdze. tylko ze wtedy mialem do radia odcinki kable 5cm teraz musze miec 30 moze daltego?
Gwizdy zmniejszyło podpięcie cewki 10 zwojów na rdzeniu toroidalnym z zasilacza ATX ale dalej je słychać więc czy taki zwykły kabel w grubej izolacji nie nadaje sie na cewke czy może rdzeń za "słaby"? Podpięcie cewki do + zmniejsz gwizdy do - nic się nie dzieje. Ale dziś nawinołem więcej zwojów i wogóle to nie zadziałało.
Czytałem też o separatorze masy między chinchami jak takie cos zrobić i czy na tym traci coś dźwięk? bo sprawdziłęm, że masa zasilania w wzmaku łączy się z masą na chinchach i może robi się pętla.
Słysze gwzid w głosnikach silnika pompy paliwa i innych.
Radio JVC KD-SH55r wzmacniacz Soundstream p202e, do radia kable bezp z aku 2x2,5 (1,5m) do wzmaka kable bezp z aku 2x4mm2 (1,5m).
Czytałem sporo i chyba probowałem zrobić już większość rzeczy:
-Podpiołem inne chinche dalej gwizdze
-wyjalem radio z kiesznie dalej gwizdze
-wzialem mase z radia do wzmacniacza dalej gwizdze
-odlaczylem mase obudowy ze wzmacniacza dalej gwizdze
-odpiolem antene dalej gwizdze
-podpiolem radio do orginalengo zasilnia z vw dalej gwizdze
-odpiolem kabel zdlanego wlanczania wzmacniacza i wlaczylem bezposrednio z + dalej gwizdze
-podpiolem do wzmacniacza kondensator 10000uf dalej gwizdze
-podlaczylem wyjscie z radia do wzmacniacza z glosnikow komputerowych i nie gwizdze
-sam wzmacniacz nie gwizdze, jak sa w nim kable tez nie gwizdze
-podpiolem do wejscia wzmacniacza walkamna i nie gwizdalo
-gwizdy znmniejszyla tylko nawiniecie cewki przed + do wzmacniacza
-jak na radiu ustawie głośność na 0 nie gwizdze
-jak pogłośnie na 1 i wiiecej to słychać gwizd i jak zwiekszam glosnosc glosnosc gwizdu nie zmienia sie
-jak wepne same + w czinczach to gwizdze glosno, jak razem z ekranem to cicho
-pomijając stacyjke też gwiżdże
-bezposrednio do aku podpiolem zwykly kabel 2 zylowy (z 5 metrow - 0,75mm2) do niego podpiolem wzmacniacz podpiolem do tego radio krotkim kablem i bez stacyjki bez remote i gwizd ucichl, ale tak samo podpiolem do kabla ktory juz mam w aucie i dalej gwizdze. tylko ze wtedy mialem do radia odcinki kable 5cm teraz musze miec 30 moze daltego?
Gwizdy zmniejszyło podpięcie cewki 10 zwojów na rdzeniu toroidalnym z zasilacza ATX ale dalej je słychać więc czy taki zwykły kabel w grubej izolacji nie nadaje sie na cewke czy może rdzeń za "słaby"? Podpięcie cewki do + zmniejsz gwizdy do - nic się nie dzieje. Ale dziś nawinołem więcej zwojów i wogóle to nie zadziałało.
Czytałem też o separatorze masy między chinchami jak takie cos zrobić i czy na tym traci coś dźwięk? bo sprawdziłęm, że masa zasilania w wzmaku łączy się z masą na chinchach i może robi się pętla.
Skomentuj