Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System audio do mercedes SLK R170 – dobór sprzętu i wygłuszenie drzwi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

System audio do mercedes SLK R170 – dobór sprzętu i wygłuszenie drzwi

Witam,

Stałem się posiadaczem Mercedesa SLK i planuję zbudować w nim porządny system audio. Na początek kompletuję sprzęt – mam już wzmacniacz Steg Qmos 120.2 i planuję zakup radia Kenwood KDC-BT960DAB.

Szukam teraz głośników na front w budżecie do 1600 zł. Muzyka, której słucham, to głównie spokojniejsze brzmienia, a lubię charakter vintage audio. Chciałbym, aby system grał jak najlepiej, więc zależy mi na dobrze dobranych głośnikach.

Dodatkowo chciałbym się poradzić w kwestii wygłuszenia drzwi – jakie maty polecacie i z jakimi kosztami się to wiąże?

Będę wdzięczny za każdą radę!

Morel Tempo Ultra 602 MKII detal okolice 1400 mam nowe w pudełku troche taniej.

Skomentuj

Kupowałem maty bitumiczne i pianki od Bitmatu na allegro. Koszty - musisz sobie policzyć m2 które są ci potrzebne. Tak po prostu. Widzę że lepiej finansowo kupować większe opakowania, niż jakieś pojedyncze ułamki m2 na aukcji.
      Bitumy ostatnio kleiłem podgrzewając małym palnikiem gazowym i świetnie to szło, bo grzałem 1-2s, bitum ładnie miękł do postaci plastycznej masy, wałeczkiem dobijałem i następny kawałek. Pianki kleją się ładnie, ale zauważyłem że klej po latach trochę puszcza - najlepiej ich nie naprężać, tylko kleić w miarę luźno, wtedy daje radę.

Skomentuj

Czaruję...
      X