Hej! Zastanawiam sie od pewnego czasu co to za głośnik ten STX GDN-30-300-4-AP . Czy faktycznie jest taki dobry? Nie uważam sie za fachowca od subwooferów ale z parametrów tego głośnika i z jego charakterystyki w WinISD wynika że to straszny hebel, który raczej kwalifikuje sie na woofer a nie subwoofer. Polecana była do niego obudowa zamknięta 40L ale z wartością Qts 0,29 kwalifikuje się raczej do obudowy bass-reflex. Przy obudowie zamkniętej 40 litrów -3dB wypada przy 76Hz! Pomyślałem, że chyba źle wpisałem dane głośnika do WinISD ale okazało sie że wszystko było wpisane tak jak podano na stronie www.stx.pl. W obudowie bass reflex już nieco lepiej bo przy 35 litrach i zestrojeniu na 42Hz -3dB wypada przy 47Hz, ale to i tak kiepsko jak na głośnik 30cm. Aha i jeszcze jedno: skok membrany 6mm przy 300W mocy - chyba porażka.... :P
Przyznam się, że jeszcze nie słyszałem jak on gra, ale napiszcie o tym co w nim jest takiego, że jest taki dobry bo naprawdę nie mam pojęcia. Jak on gra? Czy słychać z niego głęboki bas czy przy zejściu poniżej 50Hz...-cisza.? Czy jakość dźwięku jest przyzwoita czy raczej tylko głośno wyje? Odpiszcie :)
Przyznam się, że jeszcze nie słyszałem jak on gra, ale napiszcie o tym co w nim jest takiego, że jest taki dobry bo naprawdę nie mam pojęcia. Jak on gra? Czy słychać z niego głęboki bas czy przy zejściu poniżej 50Hz...-cisza.? Czy jakość dźwięku jest przyzwoita czy raczej tylko głośno wyje? Odpiszcie :)
Skomentuj