Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozmiary subbufera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rozmiary subbufera

mam nieorginalny glosnik 150 watowy 8 ohm i niewiem jaka najleprza skrzynke dla niego zrobic.glosnik ten ma grac w samochodzie,golfie 2,wiec przestrzen jest mala.kolega doradzil mi skrzynke w ksztalcie szescianu o wymiarach 32:32:32.mozecie powiedziec czy to dobrych rozmiarow skrzynka?

1. niepodales jaki to jest glosnik!! (srednica, firma, model, parametry)
    2. bez tych danych niejestesmy Ci wstanie pomoc
    3. golf II ma calkiem duzy bagaznik wiec spokolnie sie zmiesci

wiec zrob tak: wsadz go w jakakolwiek skrzynie zamknieta bo i tak napewno za ciekawie niezagra...

Skomentuj

na kielce styknie :)

Skomentuj

150 w,30",zaden firmowy,KOPPA na nim pisze:)nie chodzi mi o niewiem jakie granie,tylko o czysty bas,nie musi mi rejestracja TK skakac:)

[ Dodano: 2006-05-13, 08:17 ]
        sorki 12",3o cm:)

Skomentuj

30" - znaczy, ze głosnik ma koppa :-)
          zbuduj porzadna skrzynke br i zasil normalnym wzmacniaczem (moze juz masz ale nie napisales)
          wymiary takie jak podał Twoj kolega moga być.
          Rura 25cm 10cm srednica - ale mozesz dobierac eksperymentalnie

Do reszty forumowiczów: panowie czy myslicie ze gdyby producent tego cuda podal parametry to zbudowanie wg nich skrzynki mialoby jakikolwiek sens? Jeszcze nie widzialem glosnika tej klasy z prawdziwymi parametrami TiS.
          W takim razie budowa skrzynki BR "na oko" ma taki sam sens jak jej "symulowanie" w momencie gdyby kolega mial teparametry od producenta.

PS
          producentowi z nazwą chodzilo o to zeby kojarzył sie z KAPPA, czy zeby polacy mysleli ze ma kopa?

Skomentuj

Czaruję...
          X