Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Meine wooferken in bagazniken :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Meine wooferken in bagazniken :P

Sprawa ma sie zabudowy mojego bagaznika (audi b3 sedan, moze jak sie uda bedzie to audi coupe na razie badz co badz sedana męcze :P ) . Do rzeczy : mam teraz Alfredy 1203z i szczerze mowiac jestem cholernie niezadowolony :( Dalej : radyjko - Pioneer Deh-9000r. Wzmak : Magnat Xcite 560 (według producenta 2x170 RMS) . Alfredy pojdą do zyda :P Nowe glosniki ... Maja byc dwie sztuki. Srednica 30 cm. Słysze same pozytywy w sumie o głosnikach STX'a. Poszukałem i zainteresowały mnie jedne : http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb lub http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb . Są tanie. Mają niezłe parametry. Pytanko : mozna je uzyc w aucie?? :| Czym one sie roznią (poza cena i wygladem ? ) Dalej : Obudowa wychodzi ok 71 litrów z obliczen na głosnik. Ogolnie kieruje sie tym : http://diyaudio.pl/articles.php?id=8 WIec jak widzicie obudowy maja byc BR. Teraz model C4. Chodiz mi jak najnizej i najmocniej. Nie interesuje mnie dynamika (typowy łomot ma byc ). Co wy na to ? Ogolnie czekam na opinie o tych głosnikach i ogolnie cyz dobrze kombinuje

Ps : to ze to moj pierwszy post to nie znaczy ze nie umiem szukac (głosniki znalazłem po analizie forum własnie gdzie ktos je polecał) . Wiec prosze bez odsyłania do szukajki. Ogolnie z głosnikami nie chce wtopic kasy jak juz raz zrobiłem :P A jak juz kupie głosniki zajme sie robieniem 'pudelek' to na pewno bedą nowe pytania :)

Ps2: Nie bardzo Qmam jedną rzecz ... Fs wynosi tych głosników 22 hz. Po obciazeniu 41 gramami spadnie do 18 ?? Co mi to da? Nizszy basik ?? :>

Pozdrawiam ...

kazde glosniki mozna wsadzic do auta :P
    kurcze tak sie rwiesz do pracy to ja mam dla ciebie propozycje
    poszukaj czegos drozszego ale i mniejszego powiedzmy hertz-a es 200
    wstaw go w obudowe zamknieta w "boczki bakaznika zachowasz funkcjonalnosc i mysle ze bedziesz zadowolony

sorki ze tak cie zbijam z twojej drogi :P

Skomentuj

i tu sie mylisz Przy 20 cm głosniku na pewno nie bede zadowolony.... Pozatym bagaznik moze dla mnie nie istniec

Skomentuj

Nie interesuje mnie dynamika (typowy łomot ma byc )
        dwie najtańsze tuby z allegro kup.
        Ogolnie czekam na opinie o tych głosnikach i ogolnie cyz dobrze kombinuje
        według mnie nie dobrze kombinujesz.
        Chodiz mi jak najnizej i najmocniej
        to sie kłóci z:
        typowy łomot ma byc
        więc coś nie teges..
        i tu sie mylisz Przy 20 cm głosniku na pewno nie bede zadowolony
        mało wiesz..
        Wzmak : Magnat Xcite 560 (według producenta 2x170 RMS)
        może zacznij od tego że do głośnego grania potrzeba nieco lepszego mówiąc tak żebyś zrozumiał "zmachola: :)
        mam teraz Alfredy 1203z i szczerze mowiac jestem cholernie niezadowolony
        nie dziwie sie choć to właśnie spełnia kryterium:
        typowy łomot ma byc
        zawiły ten Twój post..

chcesz mieć łomot bierz szmaciarska tube..
        chcesz zeby grało to przeanalizuj forum wieć wyśle Cie do:
        do szukajki.

Skomentuj

Wyraze sie jeszcze raz : chce miec bardzo niski bas w jak najwiekszych ilosciach. Fajnie docinasz Magiku i dzieje sie to z racji iz wiecej wiesz... Przepraszam wiec wszyskich których uraziłem poprzez moją głupote i nieprofesjonalnosc mojego posta ...

Szmaciarkie tuby ?? Mam teraz cos takiego jak włąsnie dobrze zauwazyłes. ;] Kółko sie zaweza z racji tego ze zle napisałem to co chciałem powiedziec. Poprzez "łomot" miałem na mysli niski bas a nie to buczenie które mi serwuje moje kochana parka Alfredów

"zmachol" ? Fajno Zarzuce haseło przy dresach z osiedla będą zachwyceni ze takiego okreslenie jeszcze nie słyszeli :]

Czy magnat classic 720 styknie do moich zabaw? Bo taki tez mam i nie wiem który zostawic. Wnioskując po twojej wypowiedzi : mam kupic firmowy głosnik 20 cm który zrobi oczywiscie wieksze cienienie basowe w zakresie najnizszych czestotliwosci niz dwie 12-sto calówki ? :> Gdyby szanowny kolega nie zauwazył staram sie dobierac sprzet moze nie najnowszy i najdrozszy ale w miare rozsadny i nie chce miec najlepszego "grania" w okolicy. A wiec sugerując mi wzmacniacz mocniejszy niz ten (gdy głosniki przyjmią 150w RMS) jest dazeniem do puszcenia z dymem głosników.

A wiec szanowny panie Magiku czy teraz juz wszystko jasne?

Skomentuj

wzmak zostaw.. określ budżet na głośnik/głośniki

[ Dodano: 2006-05-13, 01:20 ]
            Fajnie docinasz typQ
            łojej.. TYPQ :)
            Szmaciarkie tuby ?? Mam teraz cos takiego ;]
            to czemu Ci źle grają skoro chcesz zeby łupało?
            "zmachol" ? Fajno Zarzuce haseło przy dresach z osiedla będą zachwyceni ze takiego okreslenie jeszcze nie słyszeli :]
            zacofane osiedla macie czy jak? luuuuzzz żarcik.. :)
            ale w miare rozsadny
            no to śmiało z tym budżetem
            A wic szanowny panie Magiku czy wyczarowanie odpowiedzi na pytanie : czy te głosniki sa w miare ok (czytaj lepsze od Alfredów) nie było by łatwiejsze od tego co napisałes? :>
            mów mi magik :) bez panie..

Skomentuj

magik, budzet?? Max 150 zł za głosnik :) Stx pasują :) http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb no ewentualnie jeszcze te ale te juz chyba bardziej wygladają niz grają :) Srednica 30 cm nie chce mneijszych (wiesz mam problemy z małym - taka przedłuzka w bagazniku )

Skomentuj

zdążyłem kolego już Cie pocytować.. polew :)

[ Dodano: 2006-05-13, 01:22 ]
                magik, budzet?? Max 150 zł za głosnik :)
                no to jednak pozostaje Ci to co napisaleś Ty bo ja chcialem Ci zaproponować es300 jednego.. :)

Skomentuj

hehe a tak wogole edytowałem post w trakcie pisania przez ciebie odpowiedzi :P Niezłe niejasnosci teraz :)

[ Dodano: 2006-05-13, 01:24 ]
                  No i ten jeden Hertz zrobi naprawde lepsze cisnienie niz te 12-nastki gorsze? :>

Pozatym wtedy zostanie mi 170 w z drugiego mostka niepotrzebne :| Wole jednak parke głosników Ale Hertz jest wypasik :P Z tym ze za jego cene będe miał dwa stx i jeszcze mi zostanie na rozrywki inne

Ps: co do muzyki to najczesniej słucham D'n'B i HH co powinno pokazac czego oczekuje od grania wooferków : niskiego przenikliwego basu a nie dynamiki do np. rock'a

Skomentuj

jak masz 4kanały to podaj na wzmak sygnał mono, kup 2 cewkowy sub..
                    np. JL Audio ma niezłe i grają jak kluchy więc będzie Ci pasować :)

Skomentuj

a ja zaproponuje cos takiego....

http://www.akustyk.com.pl/peerless/P830669.html

wg mnie bedzie idealnie nadawal sie do tego czego oczekujesz
                      no i juz w miare przystepna cena!

Skomentuj

A dlaczego w tym poscie cisza o AP ??

Skomentuj

AP czyli : http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb ??:> Pisałem o nim wczesniej. Ale chyba pod zadnym wzgledem nie jest lepszy niz dwa poprzednie stx'y (no moze wygladem)

Pawel S., bardzo ciekawy ten SPL12 ale do tego akurat zastosowania mi nie odpowiada (za dwa byłoby 500 zł a przy jednym lezaca moc w bagazniku).

Moze inaczej : który z tych 3STX sie najlepiej u mnei sprawdzi ??

Skomentuj

który z tych 3STX sie najlepiej u mnei sprawdzi ??
                            uparł sie na tanioche no.. i to jeszcze dwie.. eh..

Skomentuj

Hehe :) Czyli mam rozumiec ze ten jeden SPL12 wytworzy mi wiecej cisnienia niz dwa stx'y ? :> Bo jesli tak to cena jednego SPL12 to tyle praktycznie co dwóch STX'ów.... A zawsze mozna dokupic drugi

Pawel S., jak ci to gra?? W autku wozisz czy w domku stoi ?:> To głosnik 8 om. A ja szukam do autka... Troche szkoda mocy nie uwazasz?? :>

Magik nie uparłem ale nie mam kasy na dwa drozsze głosniki :(

Skomentuj

GDN-32-300-4-SC nie bardzo nadaje sie do autka - wilgoc go zabije wczesniej czy pozniej, GDN-32-300-4-SS - to juz lepiej - membrana ci sie nie rozlezie pod wplywem wilgoci. Czemu sadzisz ze GDN-30-300-4-AP wyglada lepiej niz gra? Czytales forum? Jest sporo pozytywow na jego temat (sam zreszta sie przymierzam do prac nad tym wooferem).

Skomentuj

GDN-32-300-4-SS Własnie mi najbardziej odpowiadał ... Wyladem to moze kolor nie bardzo ale tak jak mowisz nie porozłazi sie membrana. Nie sadze ze GDN-30-300-4-AP lepiej wyglada niz gra. Uwazam tylko ze nie ma nic wiecej do zaoferowania niz GDN-32-300-4-SS poza wygladem i ceną ... Tzn wdług parametrów i mojego slepawego oka

Skomentuj

Ale jakby nie bylo jest to glosnik typowo samochodowy, moze nie ma niskiego zejscia (przynajmniej teoretycznie), ale w samochodzie jest zupelnie inna akustyka wiec mysle ze nie powinno to byc zauwazalne.

Skomentuj

Jak chcesz miec dobre cisnienie kup sobie 2xBSW12" i bedzie git;]
                                      Albo taniej 2xAP

Skomentuj

A co byście powiedzieli na 2xMonacor CRB250-TCR? Głośnik 2 cewkowy po 95watt każda.
                                        Gdyby tak zamontować 2 to byłoby niezłe łupanie, efektywność 94dB z tej racji, że jeden ma 91dB. Obudowa dla jednego t ook 35l rurka jakieś 10x15cm i byłoby fanie. Tak przy okazji to ja mam jedną sztukę na sprzedanie. Ile ten twój wzmak ma watów? Te głośniki lubią moc dla jednej sztuki polecałbym jakieś 220watt. Głośniki te można także zamontować na półce. ja mam swojego w domu pokuj 12m^2 i fajnie jest. Pozdro!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X