Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System CAR-AUDIO w Toledo [Fotorelacja]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

System CAR-AUDIO w Toledo [Fotorelacja]

Dzisiaj przyszedl czas na drugie wcielenie moje i chrissa1987 otoz dnia dzisiejszego o godz 9 zebrani pod Garazem postanowilismy:
    -wytłumic dzwi
    -zrobic panele i zamontowac midbassy oraz tweetery
    -pociagnac kable OFC
    -zamontowac zwrotnice

Zestawik chrisa 1987 bo to jego samochod byl baza do przerobki sklada sie obecnie z:
    -jednostki sterujacej BLAUPUNKT MUNCHEN CD51
    -midbassow SIGNAT L16
    -tweeterow TONSIL DT 2509
    -zwrotnice 2 drozne

Etap I

Etapem I bylo wykonanie pierscieni z MDF 19mm ktore potem zostaly pomalowane czarnym matowym sprayem.

Etap II

Kolejna czynnoscia było usuniecie zbednego materiału z boczkow dzwi ktory uniemozliwial umieszczenei tam 16cm glosnikow

Etap III
    Teraz zamontowalismy juz pierscien do blachy dzwi ktory do okola "obsmarowalismy" sylikonem

Etap IV

w miedzy czasie kiedy ja wycinalem boczki chriss1987 zajmowal sie wytlumianiem dzwi matami bitumicznymi

Etap V

Teraz nalezalo zalozyc juz boczek dzwi i sprawdzic czy nie ociera o glosnik

Etap VI

Etapem VI byl montaz zwrotnic w desce rozdzielczej gdzie były poprowadzone wszystkie kable

Etap VII
    sprzatniecie bałaganu i delektowanie sie naprawde bardzo dobrej jakosci dzwiekiem...

Konkluzja
    Dzisiejszy dzien utwierdzil mnei w przekonaniu ze najlepsze jest to to robimy sami ...a co do dzwieku jaki wydobywa sie teraz z pojazdu to naprawde przeszło to moje najsmiejsze oczekiwanai nei spodziewalem sie ze moze byc taki bassss z 16cm glosnikowdziek jest naprawde Bardzo Dobrej Jakosci.

No ladnie:)
    Gdzie umiesciliscie DT tonsila? Bo nie widac na zdj
    ile mat poszlo na te drzwi:>

Skomentuj

wlasnie ile mat bo sam szykuje sie do uzbrojenia toledo w 16 juz nawet sciagalem tapicerke i sprawdzalem czy zmieszcza sie tam szesnastki - stwierdzilem ze sie zmieszcza tylko ze ja mam inne panele na glosniki takie pol-okragłe moze straszy lub nowszy typ, ja mam z'94r

gratuluje!
      low-END

Skomentuj

Tonsil zostal umieszczony przed przednia szyba ... na dzwi poszlo 9 mat czyli 4,5maty na 1 dzwi.

[ Dodano: 2006-05-17, 21:23 ]
        Seat chrissa1987 tez jest w 94r poprzednio znajdowaly sie tam 13 sonego

Skomentuj

Myśle ze za 200zł by sie nic lepszego nigdy nie zrobilo(jestem tylko biednym uczniem technikum:P)!!! przetworniki kupiłem okazyjnie na allegro.... zwrotnie to "aładrdy"...ale sie powymienilo jej niektore elementy na lepsze:)

[ Dodano: 2006-05-17, 21:37 ]
          wojtus
          Kup z 10-11 ja kupilem 9 ale nadal mnie gryzie ze moglem kupic ciut wiecej....zalezy jeszcze jaki rozmiar...moje byly 50x20cm...4zl za/szt z allegro

Skomentuj

na moje oko to slabiutko wyciszone sa te drzwi :/ moze sie myle ale to bardziej pozaklejane dziury... mi tez sie nie dlugo szykuje zabudowa CA zobaczymy tez bedzie foto relacja!

Skomentuj

2 albo 3 maty znajduja sie wewnatrz dzwi wiec jest to zrobione prawidłowo :)

Skomentuj

niepowiedzialbym.. na zewnatrz sa poklejone jakies smiesznie male kawaleczki... jak wol wszedzie pisza zeby klas jak najwieksze... np tak http://img71.imageshack.us/img71/2995/p50320978nv.jpg

Skomentuj

Konstrukcje DIY tez mozna podzielic na amatorskei i profesjonalne dobrze wykonane i mniej powaznie..... my robilismy tanim kosztem jak bysmy chcieli robic profesjonalnie to kupilibysmy maty Dynamat 199zl szt a robilismy takie male kawaleczki zeby lepiej bylo kleic bo nie bylo opalarki mialismy o 2 maty za malo i dlatego chcielismy wykozystac te fragmenty do oklejenia wiekszej powierzchni dzwi wczesniej nei było mat polozylismy i uslyszelismy efekt ktory nas zadowolił :)

Skomentuj

jak juz mowilem ...... maty+kable+przetworniki+zwrotnice= 200zl.... i nie ma tu zadnych alpardow....tylko signat i tonsil...po zatym to bylo przez nas robione pierwszy raz....i caly dzien do tego padało;/..... porownujac do 13cm sony wiszacych praktycznie w powietrzu na kawlaku plastiku ktore wczesniej tam gosciły...jest zaskaujacy!!!

Skomentuj

nie no sie zgodze :) cos za cos :) albo tanoi albo profesjonalnie a kazdy stara sie zrobic cos na max za kase x :) naromalka,

Skomentuj

bedzie nastepne auto...bedzie wiecej kasy... beda lepsze przertwoniki....sie bardziej postaramy...teraz wiadomo bardziej "CO I JAK":)

Skomentuj

Czaruję...
                        X