Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ładowanie kondensatora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ładowanie kondensatora

W faq by Nazar jest mowa o kondensatorach. Jest tam napisane, że przed użyciem należy kondensator naładować przy pomocy żaróweczki. Mowa o kondesatorze bez elektroniki ładującej. Czy ładować trzeba przed każzdym właczeniem sprzętu czy tylko przed podpięciem do akumulatora? Z góry dzięki za odpowiedź.

Tylko 1 raz i ewentualnie jak bys kiedys wyciagal aku z samochodu.

Skomentuj

jak na moje to przy kazdym odlaczeniu kondensatora od akumlatora

Skomentuj

jak na moje to tylko raz przeciez kondensator sie nie rozladuje wypinając go z obwodu

Skomentuj

Jesli wypinasz go na godzinke,dwie to bym nie ładował ale jak na kilka dni to wydaje mi się że kapiej go podładować.Tak mi się wydaje he he...

Skomentuj

Przy kilkudniowym wyciągnięciu konda leipej go rozladowac w celach bezpieczenstwa, zeby przypadkiem kogos nie kopnelo.
            Ladowanie przez arowke jest bardzo dobrym wyjsciem, nie ma naglego poboru pradu i w pewnym sencie zwarcia akumulatora (jak ktos juz zbieral kawalki aku to wie ze nei wolno tego robic:)), a jak zarowkeczka przestaje swiecic to juz wiesz ze juz sie naladowal:)- naladowany kond jest przerwa w obwodzie dla napiecia stalego.

Skomentuj

Lol 12v ma kogos porazic ?

Skomentuj

a jak w szkole kondesatorami sie dziewczyny razilo to sie wlanie ladowalo zasilaczami 12 V i starczylo. Nie wazne jakim napieciem bedziesz ladowal, tylko jaki ladunek zgromadzisz, i jak szybko bedzie kondensator go mogl oddac.

Skomentuj

chyba Ci sie z 230 z gniazdka pomylilo bo tak sie ladowalo kondensatory

Skomentuj

podczepiales kondensator o np maksymalnym napieciu pracy 60V pod gniazdko?

Skomentuj

nie taki na 250 wystarczal

Skomentuj

Zamieszczone przez Ete
                        podczepiales kondensator o np maksymalnym napieciu pracy 60V pod gniazdko?
                        Tak.
                        Ale najlepiej odsuń się daleko od niego a potem jest ... :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X