Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

25cm prztwornik w zamknietej skrzyni.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

25cm prztwornik w zamknietej skrzyni.

Witam.
    Zna moze ktos w miare tani woofer, 25cm najlepiej pracujacy w zamknietej skrzyni?
    muzyka bedzie naprawde rozna grała wiec 25cm to optymalny glosnik.
    no i zeby skrzynka byle w miare mala. (wiem, duze wymagania mam).
    mysle nad jakims tonsilem moze stx albo jeszcze cos innego... Licze na Wasze propozycje.

na przodzie bedzie odkrycie miesiaca - czyli mivoc hq 16cm. narazie beda pykac pod radiem. a sub bedzie mial do dyspozycji ravelanda xa600 (moc blizej nie okreslona... max 600w )

SW 2252S
    SW 3252

co o tym myslicie??

aha i narazie nie mam budzetu bo czekam na stypendium :] ale nie chcem wiecej wydac jak 200pln'ow

na winisd wyskakuje mi n apoczatku ze te glosniki powinny byc b-r. ale i tak daje na closed i wychodzi mi 50L... troche duzo jak na 25cm... :/
    low-END

Eee...
    A czemu sie uparles na closed? Daj oklepanego ap'ka i juz:) Mozna pomyslec o bsw 10" ale to tez do br.
    Do 200zł za duzego wyboru nei ma.

Skomentuj

a co powiecie na Hollywood EXCURSION X2-1040
      ??
      low-END

Skomentuj

hertz es250 i jakieś 18l closed :)
        tylko że 10'+closed = mocny wzmak...

Skomentuj

na temat hertza juz duzo zlego uslyszalem... ponoc stx gra tak samo jak ES...

a 30-300-ap zagra w zamknietej skrzyni??
          low-END

Skomentuj

ponoc stx gra tak samo jak ES...
            i kto tak mówił ?
            AP ma podobny charakter nieco ,ale tak czy inaczej to "nieco" inna klasa...
            Pozatym AP nie zagra w closed...

Skomentuj

proponuje polowanie na JL Audio 10W0 na allegro, swietny glosnik, skrzynka zamknieta 20-23L super granie

PS moj JBL W12GTi ma jedna z dedykowanych obudow 28L closed

Skomentuj

ale JL to troszeczke inna polka cenowa... :/
                a najtanszego hertza es250 znalazlem za ponad 300zł a to tez wykracza poza moje granice...
                low-END

Skomentuj

warto dozbierac do tego zeby cieszyc sie dzwiekiem przez dlugi czas a nie wymienic po pol roku bo u kolegi uslyszy sie cos lepszego........

uwiez mi naprawde mialem mnostwo wooferow i wiem co o tym i dopiero po kilku latach doszedlem do takiego ktory zadowala mnie w 101%

Skomentuj

"uwiez mi naprawde mialem mnostwo wooferow i wiem co o tym i dopiero po kilku latach doszedlem do takiego ktory zadowala mnie w 101%"
                    i kosztuje 2tys zł

Skomentuj

i kosztuje 2tys zł
                      i stoi na polce bo nie mam na wzmaka kasy narazie :P

Skomentuj

No to zbieraj kase, bo w sierpniu podjade zobaczyc jak to gra :)

Skomentuj

ja slyszalem 10minut jak to gra na monoblocku audisona 900W RMS i sie boje tego co bedzie sie dzialo

A wracajac do tematu to JBLe GT4 10 i 12" graja w malych closed i nie potrzebuja mega wzmaka

PS za 3tygodnie jade w twoja strone Maxi do Sępulna Krajeńskiego to gdzies nie daleko Chojnic na dyskoteke do Terminal Club slyszalem ze niezle imprezki sie tam dzieja.....

Skomentuj

wisnia, a kiedy zawitasz do wawy ?

Skomentuj

Oooooo wisnia, moze sie w terminalu spotkamy jak bedziesz wiedzial dokladnie w jaka sobote jedziesz to daj znac moze tez wpadne
                              Co do tego klubu to jest dobry:) chociaz to juz nei ten sam terminal co kiedys...

Odnosnie topicu:
                              Pomysl naprawde o bsw. Jak nie potrzebujesz mega glosnego grania to 10" wystarczy i tez nei potrzebuje ogromnego pieca;]

Skomentuj

hehe czuje sie jak minister wszedzie mnie zapraszaja kazdy chce sie spotkac

jak to jest wszyscy lubia glosnik a nie wlasciciela hehehehehehe

a do wawy zawitam pewnie kiedys jak skoncze caly system w samochodzie bo na samym subie to muzyki nie posluchamy jak dostal bym zastrzyk gotowki z 10 000zl to za tydzien jestem w wawie i robie car audio show

bede musial przerabiac cale drzwi bo musza mi sie zmiescic 2x165mm na strone, cale wygluszenie auta, polozenie kabli zestrojenie systemu, pojechanie do sklepu gdzie kupilem JBLa zeby chlopaki mi poprawili zwrotke na przod i pomogli to wszystko zestroic to jeszcze mam tyle roboty ze konca nie widac, musze kupic akumlator żelowy, kondensator jakis dobry najlepiej stara seria DLSa albo Helixa, cale okablowanie do 3 wzmacniaczy, jako jednostke centralna najprawdopodobnie bedzie Nakamitchi, lub jakis pionek wysokiej serii, wszystko zalezy od tego jak sie moj kuzyn postara bo ma mi sprowadzic z USA wzmacniacze Genesis'a do glosnikow systemowych... jeszcze panie zdaze siwych wlosow dostac zanim to skoncze

Skomentuj

Pomysl naprawde o bsw. Jak nie potrzebujesz mega glosnego grania to 10" wystarczy i tez nei potrzebuje ogromnego pieca;]
                                  w closed ? :P

Skomentuj

hehe czuje sie jak minister wszedzie mnie zapraszaja kazdy chce sie spotkac
                                    oto jak JBL gti odmienia człowieka
                                    wisnia, widze że masz ambitne plany

Skomentuj

Chodzilo mi o br:P

Skomentuj

tyle kasy juz wywalilem na ta mase wooferow co mialem ze juz mam poprostu dosyc i chce zrobic raz a dobrze.... zreszta sam wiesz ile mialem glosnikow

a plany jak plany mam nadzieje ze dojda do skutku i bede wkoncu zadowolony z calego systemu i nic nie bede chcial zmienic, chlopaki z firmy NovaCarAudio czyli przedstawiciele autoryzowani Hertza Audisona i Focala obiecali mi pomoc w budowie wiec moze sie uda

Skomentuj

Czaruję...
                                        X