Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Suzuki Swift vs. 2x Sony Xplod XS-L122P5S 30cm 380W/1300W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Suzuki Swift vs. 2x Sony Xplod XS-L122P5S 30cm 380W/1300W

Witam. To jest mój pierwszy post na tym forum. Pisze bo po przeczytaniu wiekszości postów opadła mi chęć do pracy nad moim subem do auta. Wiekszość ludzi wypowiadających sie na temat głośników slysząc nazwe SONY od razu odradzała zakup. Ja niestety albo i dobrze(sie okaze) jestem posiadaczem dwóch głośników nowej produkcji 2006 Sony XS-L122P5S 30cm 380W/1300W. Chciałem z nich zrobić jedną ksrzynie do mojego auta. Więc prosze was bardzo pomożcie mi coś wykrzesać z tych "głosników" i prosze o rade jaką skrzynie budować? Ja osobiście stawiam na dynamikę więc chiałem budowa typu B-R. Napiszcie jakie są wasze sugestie zanim zacznę ciąć te nieszczesne płyty mdf :). CZy lebiej port b-r z przodu zrobic czy z tyłu. Czy zrobic skrzynie przedzieloną w srodku , żeby odseparowac głośniki od siebie czy pozostawic całą .Aha jeszcze jedna wazna rzecz nie moge mieć wiekszej skrzyni niż 85cmx35cmx40cm(szer x wys x głeb). Bagażnik nie pozwala. P.S. Czy mozna by było zbudować taką skrzynie jak te zdjęcie JL? :) http://mobile.jlaudio.com/products_e...php?page_id=12
    W miare jak skrzynia będzie powstawać będe fotki posyłał ale pomóżcie :)
    Dane głośników:
    Qts:0,37
    Fs:24,8
    VAS:86,7
    Xmax:5,7
Czaruję...
X