Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ck6 i charczenie !!!! HELP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ck6 i charczenie !!!! HELP

Wiec podczas cichego grania w lewym głośniku słychac lekkie charczenie. Próbowałem go po prawej stronie ale tez tak jest (wiec to głośnik). Przy głośniejszym graniu wszystko jest ok. Co jest nie teges. Wizualnie głośnik wyglada jak nowy, nie ma rzadnych rys ani nic takiemu podobnego. Raz to zamilkło ale potem znów sie pojawiło

Pewnie za bardzo sfarsowałeś głośnik przesterowaną mocą i się cewka skrzywiła. Spróbuj jeszcze głośnik wyjąć i wtedy posłuchaj, może ci tapicerka trzeszczy.

Skomentuj

Byłem w car audio gdzie kupowałem i tam głośnik grał ok. Zamontowałem i tez gra ok. Ale jak długo. A przed tym tez charczał po wymontowaniu. Jezeli sie skrzywiłą cewka to naprawia mi to na gwaranjc?? ALe wzmacniacz mam blaupunkt 4100 wiec żadna potega (nawet na odwrót) i jest ustawiony na 50 % wiec za duzo mocy raczej nie poszlo.

Skomentuj

ALe wzmacniacz mam blaupunkt 4100 wiec żadna potega (nawet na odwrót) i jest ustawiony na 50 % wiec za duzo mocy raczej nie poszlo.
        pewnie na przestarze jechałeś... Wbrew pozorom łatwiej zabić głośnik mniejszą mocą , jadąc przesterem niż wyższą...

Skomentuj

Teraz to mam lekkie opory czy moza odkrecac je na wyzyny.

Skomentuj

z umiarem głośność dostosowywać i wszystko bedzie okej

Skomentuj

Czaruję...
            X