Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie maty bitumiczne?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie maty bitumiczne?

witam

potrzebuje informacji jakie maty oplaca sie kupic??
    na allegro znalazlem kilka produktow roznych marek
    app - najpopularniejsze ale czytalem ze niewytrzymuja mrozow
    tutaj mam jakies maty no-name http://www.allegro.pl/item109648622_...uszajace_.html
    a tutaj jest firmy BOLL http://www.allegro.pl/item107788794_...ace_f_vat.html
    ktore wybrac do wygluszenia drzwi w 206??
    od razu dodaje ze niema kasy na DYNAMAT (czy jak to sie tam pisze)

a przy okazji ile mat idzie na drzwi w wersji 3d?? robil juz ktos??

ja ostatnio tlumilem drzwi w maluchu a maty kupowalem w lokalnym sklepie z lakierami samochodowymi - byly identyczne jak te bolla nawet papier mialy w tym samym kolorze. dzisiaj jedna odkleila mi sie w srodku i zawinela na szybe - mowie wam masakra. drzwi byly wyczyszczone i odtluszczone rozpuszczalnikiem a mat klejone na cieplo... jednak caly dzien na sloncu zrobil swoje. na malucha zeszlo mi 10 mat ale robilem oszczednie, jedna warstwa na blachy wewnetrzne i jedna na otwory montarzowe - bez oklejania calosci. mysle ze jak kupisz 16 to ci wystarczy a jak zostanie to daj na klape w bagarzniku.

Skomentuj

pan_pawel, 16 na drzwi czy na calosc?? czytalem na forum 206 ze na drzwi przypada 11-15mat!! a reszte trzeba bedzie stopniowo tlumic...
      niemozna dopuscic aby peerless'y sie marnowaly

Skomentuj

skora na forum pisza ze 11 na jedne drzwi to tak jest ja mysle ze wejdzie ci po 6-7 na drzwi ale ja bym bral z zapasem w symie 10zl to nie majatek a szkoda potem doplacac do wysylek, poszukaj u siebie w miescie.

Skomentuj

polecam maty APP, własnie tłumie drzwi nimi i nie mam żadnego problemu z nimi.

Skomentuj

dobrze położone app

Skomentuj

a co sadzicie wygłoszeniu ta mazia cała dobre to ??

Skomentuj

masz na mysli pasty chyba?

Ja wnętrze drzwi pokryłem konserwacją pistoletem i też będzie, to nie to samo co pasta i maty ale przynajmniej natura mi drzwi nie będzie jadła :)

Skomentuj

heh to fakt ale co z tą pasta bo pewnie latwiej bylo by w drzwiach to zrobic niz maty a i cena chyba nie taka tragiczna ;]

Skomentuj

ale pasta smierdzi jak sie nagrzeje

Skomentuj

a co z ta opinia ze podobno w mrozach pekaja?? to jest prawda??
                      a zreszta w mielnie dopiero w tym roku byly mrozy...

Skomentuj

Mam ponad rok app i zero cudacznych zachowań.Jak nalepiłem tak są.Nie mam pojęcia skąd te złe opinie.

Skomentuj

app są bardzo plastyczne pod ciepłem, umiejętnie po mało przyklejać i będzie okej

Skomentuj

umberto, to mi wystarczy... zamawiam

Skomentuj

Mam pytanie, czy możnaby zastosować filc zamiast mat wygłuszających? Nie mam samochodu i nie znam się na tym, więc być może z jakichś oczywistych przyczyn nie można, ale nic mi nie przyszło do głowy. Filc jest tańszy i chyba lepiej wytłumiła, problemem może być tylko jego przyklejenie, ale myślę że znalazłby się odpowiedni klej.
                              Pytam, bo mam zamair kupić samochód i na pewno prędzej czy później będę wytłumiał drzwi.

Skomentuj

jest odpowiedni klej ale tu problem jest chyba innego typu ze filc lapie strasznie wigoc i jest duzy gabartytowo... jak kogos interesuje to klej jest z firmy Forch raczej ciezko dostempny....

Skomentuj

filc do środka auta pod trzeszczące plastiki.
                                  do drzwi jak juz tanio to SOUDAL dekarski i Blachogum.

Skomentuj

Są takie maty bitumiczne z warstwą aluminium dostępne w sklepach OBI, Castorama itp. Są to maty dekarskie. Rolka 10mx25cm kosztuje około 80PLN.

Skomentuj

js, a testowales je moze?? bo cena jest interesujaca...

Skomentuj

Tak, mam je u siebie w samochodzie... jak na razie nic nie odpada i raczej nie odpadnie, bo są to maty np na dach czy komin. Są troszkę lżejsze niż APP, ale cena pozwala na to, aby dać np 2 warstwy w niektórych miejscach.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X