Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ma być mega ciśnienie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ma być mega ciśnienie

Witam wszystkich speców.
    Chce zmajstrowac suba,tylko nie wiem dokładnie jeszcze z czego i na czym.
    Główny cel ma być mega ciśnienie w środku(masarz) to mało powiedziane.
    Prosze o propozycje głośnika (głośników) i wzmaka.
    Dodam ze słucham techno trance a auto to ford sierra Hatchback.
    Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedź.

zaczyna się od napisania ile ma się kasy...
    jak dla mnie to kup ze 2 EQ magmy 15 z MB i zasil to 2kW wzmakiem.

Skomentuj

A może BSW154 II na carpowerze 1502. Ale najlepiej to by było gdybyś podał ile możesz na to CA wydać bo to od głównie zależy dobór komponentów.

Skomentuj

Jasny gwint jak zawsze o czymś zapomniałem,chodze ostatnio zakręcony jak słoik na zime.
        Moje fundusze na ten szczytny cel to nie więcej jak 2000zł.

Skomentuj

może tego ?
          http://monacor.pl/catalogue-product....=62&SubKtg=322
          dobrze się w db dragu sprawdza.

Skomentuj

hm 2000 na sub + wzmacniacz? czy na cale naglosnienie smaochodu?
            tez kiedys mialem Forda Sierre tyle ze sedana, i sporo trzeba by najpierw tam wygluszyc chyba zanim cos takiego bedize sie chcialo wstawic, tak mi sie wydaje, chyba ze juz to zrobiles :)

Skomentuj

tak 2000zł na sub ze wzmacniaczem,resztą nagłośnienia będe sie martwił później,po następnej wypłacie.Jeszcze go niewygłuszałem,jak miałeś forda to moze powiesz (czym,jak i gdzie) wygłuszyć.
              Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Gardel
                jak miałeś forda to moze powiesz (czym,jak i gdzie) wygłuszyć.
                forda wygłusza się tak samo jak każdy inny samochód i to nawet w tych samych miejscach ;]
                polecam lekture - http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=7818

Skomentuj

ja jednak wystartowalbym od porzadnego przodu ew. radia... i wygluszenia auta.
                  samym subem zajalbym si ena koncu. przeciez nie chodzi o to zeby sluchac samego basu... seryjne glosniczki to shit. wiec moze zamien troche kolejnosc a bedzie lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                    ja jednak wystartowalbym od porzadnego przodu ew. radia... i wygluszenia auta.
                    samym subem zajalbym si ena koncu. przeciez nie chodzi o to zeby sluchac samego basu... seryjne glosniczki to shit. wiec moze zamien troche kolejnosc a bedzie lepiej.
                    narazie chce zainwestować w suba,następnie będe miał motywacje na przód (z przodu tylko narazie zainwestowałem w radio) Kenwood kdc-7027.
                    Więc dalej czekam na jakieś propozycje co do suba i wzmaka.

Skomentuj

tak jak wyzej ktos pisal, tak samo sie wyglusza jak kazdy inny samochod, a ze sierra nie jest najnowsza konstrukcja to wszystkie blachy sa gole od srodka, w nowszych samochodach juz gdzie niegdize zdazaja sie wygluszenia lekkie zeby blachy nie lataly, wiec tutaj bedizesz mial sporo roboty.
                      no i tak jak poprzednik polecam zainwestowac w glosniki na przod samochodu + wzmacniacz do nich, jakbys z 1500zł wlozyl na to, wygluszenie drzwi, lekko dachu i reszty samochodu :), to bys wtedy pomyslal o subie bo mozliwe ze wcale niebyl by ci potrzebny tak bardzo. ja polecam do tego zamontowanie tweeterow w slupkach badz tez w trojkacikach przy lusterkach, ostatnio sam tam zamontowalem i jestem zadowolony, calkiem inaczej sprzet gra,
                      do dobrych glosnikow czasem naprawde nie potrzebny jest wcale subwoofer, sasiad ostatnio kupil do siebie do samochodu jakis system PowerBass no i powiem ze calkiem calkiem to gralo, tyle ze mial jakis wzmacniacz podpsuty troche, na pozadnym pewnie jeszcze lepiej by bylo.
                      Nie iwem czemu akurat chcesz od subwoofera zaczac, troche dziwne to jest, no ale ludzie ucza sie na bledach, zrobisz tak jak chcesz i pozniej moze zrozumiesz dlaczego wszyscy ci to odradzaja, kazdy czasem tak ma :)

[ Dodano: 2006-09-01, 11:57 ]
                      co ci z dobrego suba skoro i tak bedziesz sluchal blach i trzeszczacych plastikow a nie basu

Skomentuj

ok.Rozumiem swój problem :-)
                        Więc zamieńmy opcje nagłośnienie przodu ze wzmakiem do 2000zł max 2300zł ale to już maxior moich mozliwości.
                        Radio już jest takie jak pisałem wyzej.
                        W poniedziałek pojade do sklepu kupie maty i zazne wygłuszać.

Skomentuj

no teraz mowisz jak czlowiek! za 2300pln mozesz miec calkiem zajebisty zestaw! pogadaj ze specami: TatoTurbo, Wisnia, Magik oni chyba najlepiej orientuja sie bo ten przedzial cenowy nie kazdy zna

Skomentuj

czytajcie max cisnienie :)

przod http://allegro.pl/item124061483_foca...oda_eisa_.html + wzmak stega czy oriona
                            ewentualnie http://allegro.pl/item121980286_morel_6_1_2.html majac taki budget :P nawet bym sie nie zastanawial nad niczym innym :/ chyba ze to ma byc jakas pokazowka to np http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=179&pid=1103 albo 2x http://www.essa.com.pl/oferta/index....kid=76&pid=261 na drzwi :) a z wygluszeniem nie bedzie tak strasznie ja wstempnie w swojej sierce sprawdzalem co trzba wyciszyc i glownie trzeba sie skupic na drzwiach i piszczacych plastikach, podloge mozna sobie darowac bo jest tam jakies orginalne wyciszenie filcem, bagaznik tez trzeba wyciszyc a jak masz sedana tak jak ja to pojdzie sporo mat biumicznych ;/ ja bede wyciszal filcem z mieszanki bawelniano jakiejs tam z ktorej robi sie polki do samochodow :)

Skomentuj

jak do tego co sluchasz to pewnie focal odpada, pewnie najlepsze te PowerBassy beda jak dla ciebie, no ale nie slyszalem zadnego z tych zestawow wiec poczekaj na opinie specjalistow :)

Skomentuj

jezeli masz kase to lepiej pojdz w strone DLS'a. moze R6A?? tylko do glosnikow z taej polki trzeba mnie dobrze "zrobione" drzwi.
                                low-END

Skomentuj

Już zaczyna mi sie podobać , ale panowie coś kąkretnego kakretnie co mam kupić!!
                                  Bo inaczej znowu wydam kase na pierdoły.A z upływem dwóch miesiecy znowu będe miał 2000zł na wydanie więc napewno będzie jakiś subik zabudowa bagażnika :-).
                                  Pozdrawiam i z góry dzięki za fatyge.

Skomentuj

ja bym bral Focale, jakis mam sentyment do tej firmy, tyle ze nie wiem czy akurat do techno sie nadaja....

[ Dodano: 2006-09-01, 21:58 ]
                                    no i nagrode EISA dostaly wiec to cos znaczy, mam amplituner w domu, tez dostal taka nagrode, i jestem z niego zadowolony, wiec tutaj tez napewno sobie zasluzyl ten sprzecik

[ Dodano: 2006-09-01, 21:59 ]
                                    no i wzmacniacza duzego nie potrzebuja bo 75W max., tyle ze 93dB

Skomentuj

tylko jadac na mega cisnienie ciezko z jakoscia szkoda by mi bylo dac morele czy focale do takiego zestawu... jak ma byc do db dragu to jakis powerbassy :)

Skomentuj

ale mega cisnienie mialo byc przy subie, a teraz kolega zrezygnowal z tamtego pomyslu i chce system na przod :) wiec o basie i cisnieniu za 2 miesiace :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X