Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ma być mega ciśnienie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

z jednym 130 to bez problemu ja czytalem ze ktos przy 1kw uzyskla 142 albo 146db. Mysle ze przy dwoch juz trzeba by zalewac podloge betonem i zaspawac drzwi (widzialem takiego garbusa ktory mial 160db)

Skomentuj

a ja Wam powiem ze Wy wszyscy chyba nienormalni jestescie!! przeciez dobre 10" jest wystarczajace a 12" przy wiekszej mocy nawet meczace a Wy sie klucicie jeden czy 2 15" sonici... ciekaw jestem kto ma tego sluchac?? sasiednia wioska?? :twisted:

Skomentuj

jedni to robia dla sportu (dB drag), a jak ktos tego nie robi pod katem dB dragu...to ma chyba jakis kompleks

Skomentuj

Mega cisnienie powiadacie?Wpieprzyć ze 24 cale w BR,zajmie cały kufer ale klapa odleci przy pierwszym bicie.Jesli to mało to z pamięci waląc tam w ścierze jest sporo litrów i pewnie zawine się z tuba na kilomaksie.A to już bomba atomowa.Trza jej tylko wacików :mrgreen:

Skomentuj

po pierwsze 130dB to nie jest nic normalnego, ot tak... to jest wrecz anomalne...no chyba ze nigdy nie slyszales dzwieku o natezeniu 130dB... potraktuj swojego kolegi forda szumem rozowym przy 140dB i powiedz na forum ze jest to normalne natezenie dzwieku czesto spotykane w otoczeniu... po drugie gdzie i czym zmierzyles ten wynik 142-143. schecia podjade i sprawdze jesli sie nie zgadza to mi zwracasz za waszke (troche tego bedzie). jesli taki jestes expert to po co piszesz pierdoly typu ze dopiero dwie membrany to jest mega a nie jedna? jak dla mnie to jestes festyniarz co gowno widzial i gowno wie i gowno slyszal bo wszystko co do tej pory tu napisales to sa banialuki kogos kto mysli ze jest tak, a nie inaczej. jak napiszesz cos konkretnego to mozemy pogadac, wiec czekam...a jesli proponujesz dB drag to zapraszam zapraszam tylko licz sie ze sromotna porazka. zobaczymy wtedy ile warte sa twe slowa.

Skomentuj

ladna zabudowa tego peugota. co do dB to zwracam honor i przepraszam, bo poprostu z twojej wypowiedzi zrozumialem ze to byl pomiar na "ucho" bo cos tam wspominales o tym ze nie na zawodach. jak jezdzisz samochodem w trasie zalozmy 1000km i sluchasz sobie muzyki z natezeniem 130-140dB (jak napisales 130 to niezbedne minimum, wiec podejzewam ze 140 to takie optimum) i sie przy tym relaksujesz i na dodatek moze prowadzisz konwersacje z pasazerami no to przyznam ci racje, ze dla ciebie takie natezenie jest tak od tak. co do basu osobiscie nic nie mam... zwykly zakres czestotliwosci, poza ktorym sa tez inne zakresy o ktore trzeba zadbac i sie znacznie bardziej nameczyc zeby daly odpowiednie satysfakcjonujace efekty niz w przypadku basu. a jednak duzo ludzi zachowuje sie jak by mialo klapki na oczach.

Skomentuj

Kajman, sory za OT ale możesz mi podpowiedzieć w jakim paśmie robiony jest pomiar na zawodach?Bo określenie bas to tak troche mało precyzyjnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                  Kajman, sory za OT ale możesz mi podpowiedzieć w jakim paśmie robiony jest pomiar na zawodach?Bo określenie bas to tak troche mało precyzyjnie.
                  Na zawodach cisnienie akustycznie mierzysz, pasmo jesli chodzi o częstostliwość to nie wiem czy jak daleko wzwyż to sięga, ale nie zdziwiłbym sie gdyby było pełne, choć tu już głowy nie dam sobie obciąć. Przyznaję nie wnikałem :)

Skomentuj

30-70hz tak jest przynajmniej w innych krajach :) wedlug mnie powinienes pojsc najpierw do laryngologa zbadac sluch :) a jak wszystko z nim ok to przejsc sie do psychologa :P nie obraz sie ale zadam pytanie po co ?? chcialbym to zobaczyc jak Tak wysiadujesz godzine przy 140db.

I jeszcze jedno pytanko skoro rekord polski wynosi 151db to wedlug mnie jest to cos wiecej niz okreslenie MEGA :)

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                      30-70hz
                      Duża rozbieżność,trudno się ustosunkować.Przy 30Hz ciężko o sprawność,przy 70 Hz przy odrobinie współpracy pozabijam sędziów.Potrzebne ino pojemne kombii i troszkę gotówki.Kombi oczywiście bez szyb bo i tak wylecą :lol:

Skomentuj

During a competition, the vehicle must be driven 20 feet. Nobody is allowed to sit in the vehicle during trials because injury would be certain. The vehicles are sealed tight to maximize containment of the sound energy for the decibel level meter. The competitor stands away from the vehicle with an on/off switch control while a computer voice announces the stages for the "races". The test tone consists of a very short resonating tone between 30 Hz and 70 Hz, called "the burp".

Skomentuj

michone, no fajnie.Teraz poproszę w krajowym narzeczu :wink:

Skomentuj

Niestety wciąż raczej małe auta
                            Kajman, wybacz ale chyba się nie zrozumieliśmy.Mnie nie obchodza małe auta ino zakres na którym mam pokazać co mój sprzęt potrafi.Nie wiem jaki ten zakres jest ale ogólnie moje zamiłowania prowadzą w kierunku morderczych że tak powiem konstrukcji.Morderczych pod względem SPL-u.
                            Sorki ale mi troszkę ze wzmaka zalatuje,znowu coś nie wytrzymało :???:

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                              Temat zostal odkopany i zrobila sie jadka. Jesli po przeczyszczeniu temat nie zejdzie na wlasciwy tok zamykam. Pozdrawiam michone!

Skomentuj

yoł joł

Skomentuj

djrobo Warn za glupote! zamykam temat nie bedziemy tolerowac chamstwa!

Skomentuj

Czaruję...
                                  X