Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

budowa malego suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

budowa malego suba

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow,

Przymierzam sie do zrobienia malego suba (do bagaznika VW Vento). To bedzie moja pierwsza konstrukcja (jestem zielony w temacie) i w zwiazku z tym mam kilka pytanek - mam nadzieje, ze pomozecie. Ale po kolei: Jako glosnik wybralem Hertz ES200 i zaczalem bawic cie WinISD.
    1) Jaka obudowe polecacie. zamknieta czy BR ?
    2) Czy przy projetkowaniu obudowy BR zmieniam czestotliwosc wystrojenia wyliczona przez program ? czy tez jej nie ruszam a bawie sie pojemnosica i do niej dobieram kanal BR.?
    3) A moze odpuscic sobie ES200 i wybrac inny glosnik w podobnej cenie (230 an allegro), a jesli tak to bede wdzieczny za wskazowki jaki :)

Przyznam ze nie zalezy mi na masazu nerek - tylko przede wszystkim na kontrolowanym i w miare szybkim basie. No i nie che przy tym zawalac bagaznika :)
    Muzyki slucham roznej :) Z przodu graja Hertz ESK165.

Serdecznie dzieki za pomoc :)

wykonaj bude wg. zalecen producenta.
    no i moze lepiej brac es250?

Skomentuj

a moze dwa razy axx1010? napewnjo zrobia wieksza zadyme, ale jak z jakoscia to nie wiem...

Skomentuj

axx1010 jest lepszy od es/hs250 - sprawdzone organoleptycznie ;]

Skomentuj

ES250 to podobno zdecydowanie najlepszy głośnik z ES'ów, ja bym dołożył.
          Zejście(?) i mięso, ot co.

Skomentuj

Zamieszczone przez Langusta
            ja bym dołożył.
            tak się skłąda że miałem nawet dwa es250 i mam ciągle axx-a, sporo słuchałem hs250 i z tych głośników najlepszy jest axx...
            Langusta, którego z tych głośników sluchałeś ?

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
              wykonaj bude wg. zalecen producenta.
              no i moze lepiej brac es250?
              czy ktos z was moze trenowal takie konstrukcje ??

Skomentuj

ja...
                tylko że raczej proponuje wyżej stroić nić to zakłada producent.

Skomentuj

Re: budowa malego suba

Zamieszczone przez frd1996

Przyznam ze nie zalezy mi na masazu nerek - tylko przede wszystkim na kontrolowanym i w miare szybkim basie. No i nie che przy tym zawalac bagaznika :)
                  Muzyki slucham roznej :) Z przodu graja Hertz ESK165.

Serdecznie dzieki za pomoc :)
                  Interechnik mds 08 gra jak 10 cieplutko nie potrzebuje duzego wzmaka i jaka maluska budka

Skomentuj

Zamieszczone przez frd1996
                    Przyznam ze nie zalezy mi na masazu nerek - tylko przede wszystkim na kontrolowanym i w miare szybkim basie. No i nie che przy tym zawalac bagaznika
                    To olej hertza i tego ax cos tam,ciężkie membrany,taki sobie napęd.Propozycja z mds-em jak najbardziej na miejscu,duża kultura,precyzyjne brzmienie i malutka budka.Akurat ten wooferek polecam z całą odpowiedzialnością,sam żałuje że spyliłem.Ino nie licz że na nim zadyme zrobisz,zapomnij o tym.

Skomentuj

Umberto,jak masz zamiar psiac nazwe glosnika to pisz ja cała i poprawnie a nie pierwsze 2-3 litery + cos tam,niepierwszy raz tak piszesz.pozatym niewiadomo jaki ma mms axx1010,tak samo magnes wcale niejest maly, a tymbardziej napewno naped niejest slaby.

Skomentuj

Tasior, co za problem sobie znaleźć i porównać?Nie rozumiem.A jak byś czytał uważniej to bys się dość szybko kapnął że chodzi o MDS-a 08 INTERTECHNIKA.Linke podac czy se poradzisz? :razz:

Skomentuj

"To olej hertza i tego ax cos tam," ax costam....faktycznie cos zle wyczytalem

Skomentuj

Spoko Tas,się zdarza :wink:

Skomentuj

mozliwe ze troche jestem upierdliwy ale poszedlem do szkoly ktora jest 3 na calym slasku,a w gimnazjum mi latwo niebylo,hahaha..... noi teraz bedzie roboty... a axx1010 lezy,symasymy leza... holton takze poczekac musi,fornir lakiery kleje... kto za mnie dokonczy 2.1 aktywne?

Skomentuj

a moze polk db124 lub 104 ?
                                http://www.ares-elektro.com.pl/index...d=56&Itemid=73

Skomentuj

Tatuś nieźle prawi,sam gram na polku obecnie.Ale powiem że to szczyt techniki nie jest.Mam co prawda starszy model lecz nie sadzę że popełnili jakis krok milowy.Ogólnie jednak warto sie zainteresować,być może trafi się rodzynek.

Skomentuj

DB chwala szkopy ..sam mialem przyjemnosc posluchac w Civic'u z rejnbolami :)
                                    Podobalo mi sie ...noga sama tupie a skrzynka nie byla zbyt wielka a basik przyjemnie miekki.

Skomentuj

Poczytalem sobie troszke o tym MDS08 - i faktycznie wiele osob poleca ten glosniczek. Mysle ze go uzyje. Teraz kwestia policzenia skrzynki :) W jakiej pojemosci glosnik zagra fajnie? Aha, a jesli chodzi o skrzynke BR to w jaki sposob dobrac rure?

Skomentuj

winisd do sciagniecia z forum

Skomentuj

Czaruję...
                                        X