Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

instalka w Toledo 1L

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

instalka w Toledo 1L

Auto: Seat Toledo 1L
    fotka

Radyjko: sony cdx-s2000c, podstawowa soniawka - pierdziawka
    1xRCA i nic poza tym...
    fotka

Przedni zestaw: Tonsil Speed 1700s (czerwony)
    narazie gra pod radiem i bez wygluszenia...
    przejscie z 13cm (Phonocar Titanium 40w rms ) na 16 jest odczuwalne! i to bardzo! :)
    wiem ze pod wzmakiem i z wygluszeniam bedzie lepiej, ale i na to przyjdzie czas!
    fotka

Wzmacniacz: raveland xa600 (nie załozony...)
    lezy i czeka, wiem ze to nie jest zaden wypas, narazie bedzie zasilał przedni zestaw, a jak bedzie mi za mało dB to podlacze pod niego (psełdo) subwoofer na zwrotnicy w tri-mode...
    fotka

Subwoofer: alphard lw 800, 26L, 40Hz (nie załozony)
    moja pierwsza konstrukcja! :mrgreen: pozostawiam bez komentarza...
    fotka

Kabelki i bezpiecznik: 16mm^2, bezpiecznik 40A
    jeszcze gdzies sa wtyczki itp... ale gdzie??
    Przewody sygnlowe i glosnikowe (2.5mm^2) sa juz polozne.
    fotka

[ Dodano: 2006-09-18, 22:32 ]
    Zestaw tylni: tez Tonsil, ZGS-40-4-688
    czyli piekne kolumienki 3 drozne... i zostana tam do konca zycia... jako atrapy :)
    a nawet ładnie graja...
    fotka
    low-END

Dobry opis. Komponenty troszke slabsze ale jakos ujdzie :) Trzeba bylo obic ten subwoofer zeby jakos to wygladalo ..ksztal praktyczny pozozstawia troche do zyczenia :) ale ogolnie spoko :) Profi montaz ..peszle itp ...ok tylko koniecznie wytlumic trza drzwi :)

Skomentuj

hm... a w jakim celu umiesciles tego posta? :) nie ma zadnej prosby o nic, po co? dlaczego?

Skomentuj

wg mnie to gotowe konstrukcje witaja :)

aaa jak to opiszesz to przeniesie sie post do gotowych konstrukcji

Skomentuj

No i dzisiejsze dzieło...
          instalka tonsilow...
          przerobka standardowych miejsc z 13 na 16 przez wycieciesz wszystkiego co stało na drodze

Fotorelacja:

Nic nie widac ze cos tam jest, i o to chodzi!!

wrazenia naprawde dobre, nawet pod radiem... ale ja jestem mało osluchany ale naprawde jest duza roznica pomiedzy nowymi glosnikami a starymi!
          ale jeszcze glosniczki musza sie wygrzac i bedzie lepiej :mrgreen:

prosze o ewentualne rady i podpowiedzi.

Pozdro.
          low-END

Skomentuj

i tym sposobem trafiasz do http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=7973 :)
            choć niby nie ukończone, ale przypuszczam że skończysz to kiedyś :)
            najbardziej mi się speedy podobają - poluje już na nie jakiś czas ;]

Skomentuj

całkiem ładnie tylko jestem ciekaw jak gra ten sub :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
                wg mnie to gotowe konstrukcje witaja :)

aaa jak to opiszesz to przeniesie sie post do gotowych konstrukcji
                no ja tu jestem juz od dawna ale nie bylo co pokazywac, w sumie nadal nie ma...

a sub taki ma byc (wymiarami) dopasowany jest.

Ale niedlugo bedzie cos innego
                jakas 10'' no i nowy wzmak, ale kiedy to bedzie...

a i sub ostatno stał w miejscu skrzyneczki... miescił sie idealnie

a tam ta dojazdowka jest z etgo podou ze jest zbiornik gazu w miejscu zapasowki...
                low-END

Skomentuj

wg mnie lepiej było dać taniego lw800 i dobre przody napędzane wzmakiem,
                  niż jakiegoś tam ap , a na przedzie pierdziawy z radiem...

Skomentuj

alpierd nie gra zle jak na 30zł! niby auto spore ale dobrze uzupelnia dolne pasmo, wtedy jeszcze phonocarów...
                    a w ogole to juz mialem zalozonego kiedys teo suba i wzmaka ale przetarły sie kabelki no i sie troszke sfajczyło tapicerki, kabelkow i takich tam popierdulek (nie mialem bezpiecznika na zasilaniu) no i dalem sobie na jakis czas spokoj :roll:

[ Dodano: 2006-09-18, 23:14 ]
                    A jeszcze myslalem nad tym zeby zmienic LW na ravelanda xxa 1010 i wsadzic go w ta obudowe tylko przednia scianke przerobic... ale to bym zrobił jak bym miał wzmaka 4kanałowego, chociaz magnata 360 rapbul
                    low-END

Skomentuj

a jak wlasnie graja te tonsilki? warte ceny? jakie macie opinie na ich temat?:)

Skomentuj

Dołączam się do Mikiego, np jak one wygladąją w bezpośredniej konfrontacji... z Helixami Blue szczególnie ciekawi mnie wysokotonowy :)

Skomentuj

kiedys czytalem ze sa calkiem calkiem ale jestem ciekaw prawdziwych opinii:)

Skomentuj

ja sie nie wypowiadam bo mało glosnikow slyszalem dwa nie ma wygluszenia i graja pod radiem... ale i tak mi sie podoba.
                            Na Elektrodzie jest duuzo pozytywnych opini głosnikow tonsila i tym sie pokierowałem.

[ Dodano: 2006-09-30, 13:47 ]
                            W koncu załozyłem Tonsile na drugą strone, podpiolem pod wzmacniacz i gra
                            pięknie!! Brakuje bassu ale to przez nie wygluszone drzwi...

teraz tylko chciał bym kupioc jakis 4kanałowy wzmacniacz i normalnie sobie
                            podpiac subwoofer.
                            Mysle raczej o czyms tanim, np magnat 360 gladiator?
                            ma ktos jakies propozycje w niskim przedziale cenowym? 200~250zł

Wiem ze to nie jest duzo ale jestem splukany i mysle ze w miesiac dozbieram
                            do tych 250zł...

[ Dodano: 2006-12-03, 23:42 ]
                            Zapomniałem dodać jak zamontowałem wysokotonówki...

Płaskownik z blachy przykręcony na wkręty do regipsow a w otwory wsadzone są plastikowe 'ślimaki' 8)

low-END

Skomentuj

Czaruję...
                            X