Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wybraniu glosnika , ma byc mocno i glosno

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w wybraniu glosnika , ma byc mocno i glosno

Witam.
    Mam skrzynkę 40l i szukam jakiegos glosniczka na suba :) Chciałbym zeby było bardzo mocno, zeby bylo slychac bas ze sporej odleglosci :P Jaki najlepiej glosnik i wzmak ?
    Zaznaczam ze ma byc slychac na zewnątrz auta :P Lanzar max12 + Monacor 500W w mostku wystarczy ?

Zamieszczone przez Benn
    Zaznaczam ze ma byc slychac na zewnątrz auta
    nieco mi to dresem wali, bo zwykle chce się słuchać w wozie, no ale cóż...
    Zamieszczone przez Benn
    Lanzar max12 + Monacor 500W w mostku wystarczy ?
    całkiem dobry config, powinno być ok.
    Ale tak naprawde to nikt nie wie co chcesz osiągąć więc trudno odpowiedzieć na pytanie "wystarczy?".

Skomentuj

Nie martw sie nie wali dresem :wink: Tylko niech bedzie troche slychac mocniejszy basik na zewnątrz :) W srodku tez bedzie efekt, bo Lanzar podobno fajnym glosniczkiem jest :) Tak slyszalem , tylko chce sie upewnic zeby kasy w błoto nie wrzucac :) A moze ma ktos taki zestaw to niech sie wypowie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Benn
        Nie martw sie nie wali dresem :wink: Tylko niech bedzie troche slychac mocniejszy basik na zewnątrz :) W srodku tez bedzie efekt, bo Lanzar podobno fajnym glosniczkiem jest :) Tak slyszalem , tylko chce sie upewnic zeby kasy w błoto nie wrzucac :) A moze ma ktos taki zestaw to niech sie wypowie :)
        oj wali wali... to Ty masz sluchac muzyki czy okolica??

Skomentuj

hehe, tez troche czuje co prawda, no ale trzeba byc tolerancyjnym :)
          wyprowadz BR na zewnatrz auta i powinno byc glosno

Skomentuj

ewentualnie w klape od bagaznika wloz jakas 15 calowke ale na powaznie to po co Ci to ??

Skomentuj

bo jeśli dla szpanu (a tak napewno jest właśnie) to nie ma to najmniejszego sensu...
              pochwalisz się pare razy, pojeździsz z tydzień, a potem wóz znajdziesz (albo i nie) bez tylnej szyby...
              a jeśli nawet nie to po paru jazdach i wielu godzinach bólu głowy sam do tego dojdziesz ;]

Skomentuj

hehe tylko nei wytlumiaj auta, nie ma to jak brzeczenie plastikow i blach a w tle luup luuup. taka wizytowka lysej glowy;p

Skomentuj

Wes kup duze głosniczki wysokotonowe. To bedzie git dresiarstwo. Hmm moze głosniczki powierc w drzwiach z zewnatrz. A suba woz na przyczepce z tyłu. A co do pytania to do 40 litrowej max 10'' wsadzisz.

Skomentuj

Zamieszczone przez luki0204
                    A co do pytania to do 40 litrowej max 10'' wsadzisz.
                    12' samochodowe spoko wejdą ;]

Skomentuj

Mam do sprzedania Lanzara DC 15, 15 cali czystego basu wraz ze skrzynią :) może chętny jesteś ?? Fotki i reszte prześle przez gg odezwij sie jak chętny jestes :) 7102890, zapewniam będzie cie słychać w promieniu min 100-200 metrów jak nie lepiej :)

Skomentuj

Naprawde niektorzy nie pomagaja mi tylko drwią. Ale co... Takie pionki tez sa potrzebne na tym swiecie :cool: Za duzo to mi niepomogliscie. Tylko zasmiecacie to forum. :roll:

Skomentuj

bo smiesza nas takie teksty... czlowieku ludzie potrafia wydac po kilkanascie tysiecy na sprzet audio a dajac na maksa nei uslyszysz go z odleglosci 30 m... bo chodzi o to zeby w srodku byla jak najlepsza scena, efekt, czystosc... do robienia dresiarskiego halasu wystarczy tupa z allegro za 80 zl... rozumiesz o co chodzi??

Skomentuj

Lepiej by zabrzmiało jak byś napisał ze chcesz miec masarz plecow... :razz:

a ten lanzar i monacor jak najbardziej powinien wystarczyc.

Edit:
                            Ewentualnie bsw 12'' w b-r, bedzie jazda! i to na poziomie!
                            low-END

Skomentuj

Jeszcze mam pytanie :lol: Jak zagra taki blau http://www.allegro.pl/item128374326_...600w_tuba.html ?? W sumie duzo ludzi kupilo ten "walec" :cool: Ps. tylko zabardzo po mnie nie jezdzcie, ja sie tylko pytam jak to gra :lol:

Skomentuj

Igrasz z ogniem podajac linki do takich rzeczy.... :twisted:

Trzymaj sie z daleka od takich wałków! (w kazdym tego słowa znaczeniu).
                                low-END

Skomentuj

w sumie to mial by to o co mu chodzi slychac by go bylo z daleka...

Skomentuj

blaupunt jest lipny,
                                    bierz lanzara alb ostx ap 300 , tezbedzie slychac z daleka

Skomentuj

Zamieszczone przez Benn
                                      Jeszcze mam pytanie :lol: Jak zagra taki blau http://www.allegro.pl/item128374326_...600w_tuba.html ?? W sumie duzo ludzi kupilo ten "walec" :cool: Ps. tylko zabardzo po mnie nie jezdzcie, ja sie tylko pytam jak to gra :lol:
                                      za 169 zł to podróba a nie blaupunkt , zainteresuj się beyemą power 12 , może nisko nie schodzi za to jest b. głośna nie tracąc przy tym nic z jakości dzwięku

Skomentuj

Wg mnie jak ma napierdzielac to 2x STX 30-300-8 ap Laczone rownolegle. Lacznie 600W i +3dB Chcialoby to tylko wiekszego wzmaka ale na tej 500 tez poleci jakos. Tylko ze na ta radosc pudlo ok 65 -70 l

Skomentuj

Czaruję...
                                        X