Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Clarion DXZ486RMP i ....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Clarion DXZ486RMP i ....

witam, ma radio Clarion DXZ486RMP i podlaczylem zestaw Helix blue 62 i cos mi sie wydaje ze jest nie tak :( (ale moze mi sie tylko wydaje:) ) jak daje glosnie to glosniki zaczynaja charczec to jest normalne? , a moze zle cos podalczylem jest taka mozliwosc? prosze o pomoc

z gory dziekuje i pozdrawiam

mam ten sam problem u siebie tyle ze glosniki MacAudio, ja stawiam na to ze trzeba wzmocnic sygnal..., (tak mi sie zdaje:) )

[ Dodano: 2006-09-27, 13:51 ]
    dlateog nie slucham glosno, a samochod chce sprzedac wiec nie bede wmzacniacza kupowal

Skomentuj

Przester... Jakiej średnicy głośniczki?

Skomentuj

do takich glosniczkow to wzmacnacz obowiazkowo!

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
          do takich glosniczkow to wzmacnacz obowiazkowo!
          Dokładnie tak,samo radio da koło 20W RMS.To stanowczo za mało aby wpełni wysterować głośniki.Potwierdzeniem jest to charczenie,poprostu wzmak w radiu nie wyrabia i daje zamiast czystej sinusoidy prostokąt.Czy siakoś tak :razz:
          Zapnij wzmaka,zobaczysz (usłyszysz) kolosalną różnice.

Skomentuj

20W? moze nakamichi i ma:)
            moj pionek mysle ze duzo mniej:P jakies 10 moze bedzie;]

Skomentuj

mIKI, 17W ma spoko.No chyba że masz model low,low end.

Skomentuj

kiedyś był doklejjony topic z testami radioodtwarzaczy i mocowo wyglądają wszystkie bardzo podobnie - od 15 do 17w na kanał, ale nie ma się co dziwić - elektronika praktycznie ta sama :P

Skomentuj

a mi sie wydaje ze jest cos pomylone w "plusach" i "minusach" na zwrotce albo gdzies po drodze. Helixy maja 50w rms i nie powinny tak strasznie charczec.
                  Dwa to daj sie głosnikom wygrzac, musza sobie pograc spokojnie na poczatku a pozniej bedzie lepiej.
                  a jak masz zamontowane te głosniki? w standardowym miejscu przykecane do plastiku? czy tak jak nalezy, do pierscienia z mdf'u??

a najlepej poszukac do nich wzmaka np alpine v12 lub sony xm (stare srebrne serie)

[ Dodano: 2006-09-28, 20:37 ]
                  Wszystko jasne! bass ustawiony na max'a... i jak to ma ni charczec...
                  low-END

Skomentuj

hehe :), no u mnie nie jest bas na maxa, mam macaudio 70W RMS, sprawdzalem podlaczenia i nic sie nie zmienia w sumie, stawiam dalej na to ze to mala moc, jak ktos chce to niech kupi ode mnie samochod i sprawdzi sam :)

Skomentuj

GLOSNIKI PODLACZONE NA DYSTANSACH Z MDF-U I NA ZWROTNICACH TEZ WSZYSTKO OK :sad:

Skomentuj

tak jak tutaj juz pisali, zmniejsz bas w radiu i powinno byc lepiej :), no i wzmacniacz by sie przydal, bez tego nie da sie glosno sluchac muzyki zeby bylo w miare czysto

Skomentuj

Czaruję...
                        X