Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Glosnik do suba - 550zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glosnik do suba - 550zł

Witam potrzebuje przetwornik na suba do 550zł. Muzyka to rap, hip-hop, czasem lekki trance. Wzmacniacz to JBL 75.2 (na mostku 260W). Oto moje propozycje:

JL Audio 10W0-4
    MB QUART DWG 254
    AUDIOBAHN DUB1200
    INFINITY REF 1050
    JBL GTO 1002D
    Hertz ES250
    POLKAUDIO db 104
    JL Audio 12W1v2
    Rainbow Hummer 10
    Pioneer TSW306DVC
    moze jakis Lanzar

Aha, zalezy mi na malej budzie cos ok 25L, oraz na dosc niskim zejsciu z wykopem.

odpadaja"
    lanzary
    pioneer
    hertz
    jbl
    mb quart

Skomentuj

dlaczego odpadaja ? CZy ten JL Audio 10W0-4 nie wysiadzie od takiej mocy wzmacniacza ? Wg mnie najlepiej sie nadaje z wyzej wymienionych ale potrzebuje potwierdzenia.

Skomentuj

moze infinity :) :wink:

Skomentuj

a czemu infinity a nie np hertz es300 lub Jl Audio 10W0-4 ??

Skomentuj

Ja sadze ze: Infinity, Jbl, Jl, Pioneer / te tansze modele beda mialy podobne granie :) ale to tylko moje zdanie :)

Skomentuj

a jakie jest zdanie innych uzytkowników ? :grin:

Skomentuj

mialem pioneera ts w 306c od kwietania do wczoraj i pwoiem ze gral mi w odmciu calkeim calkiem w obudwie 60l zamknietej ale teraz chce sprawdzic infinity 1250 bo na wiecej mnie nei stać

duzo ludiz pisze ze wlasnie ten pionek jest do muzyki czarnej i techno

Skomentuj

JL i pionier to to samo ?! ...sory ale sie mylisz :P
                  JBL tez jest fajny :) i JL tez :P

KIVLOV,
                  wez poszukaj glosnika do domu a nie robisz tandete
                  jestem ciekaw czym to napędzałeś ...niby miał 400RMS :) tak podaje producent ..a efetywnosc :) 89dB pol kilowata w domu ? :)

ps. a jak duzo ludzi skoczy z mostu to ty tez ?

Skomentuj

no to JL czy JBL ?

Skomentuj

jak napisalem juz ..... JL

Skomentuj

czyli mimo 125W jest lepszy od reszty wyzej wymienionych i nie bede zawiedziony? Czy 260 W to nie za duzo na niego ? Nic mu sie nie stanie ?

Na elektrodzie pisza o nim : "JL audio 10WO-4. Odsluch w oplu corsa c. Skrzynia zamknieta 20l, wzmacniacz carpower hpb-604. Jest to maly glosnik o niewygorowanej mocy 125Wat i efektywnosci na poziomie 88 dB. Gra bardzo ladnie i poprawnie. Naprawde idealnie radzi sobie z muzyka techno a gorzej z czarna (jak kazda zamknieta skrzynia). Niestety nie mialem okazji potestowac go na niczym innym bo wlasciciel ogranicza sie do takiej wlasnie muzyki. Ale podejrzewam ze gra dosc uniwersalnie. Nie jest zbyt glosny takze maniacy glosnego walniecia na pewno beda zawiedzeni. "

Ja w tym przypadku slucham w 80% hip-hop/rap. Czy buda br poprawi cos w tym gatunku muzyki, czy ten glosnik ma tylko zastosowanie w closed? Jezli br cos da to zmieszcze sie w 35L ?

Czy moze lepszym wyborem od JL bedzie es300? Fakt ze nie mam wystarczajaco duzo mocy aby go zasilic ale czy to bedzie az tak odczuwalne ?

Skomentuj

ciezko znalezc typowy glosnik do hh bo kazdy wie jaki tam jest bas... nazwal bym go ciezkim... mi osobiscie nie przeszkadza harakter obudowy closed do sluchania hh... przynajmniej jak chce posluchac czegos innego to jest wielki plus :P

Skomentuj

z tego co slyszalem i czytalem to es300 jest do tego stworzony(hip-hop/rap), skoro mam tylko 260W rms to moze najlepszym wyborem bedzie es250?

Skomentuj

Troszkę mało mocy do niego,ale powinien spełnić oczekiwania,lubi "przymulić i "zostać".Ponoć w tym gatunku takie zachowanie jest jak najbardziej na miejscu.Choć ja twierdzę że to bzdura.

Skomentuj

Zamieszczone przez grzesbidz
                                Na elektrodzie pisza o nim : Niestety nie mialem okazji potestowac go na niczym innym bo wlasciciel ogranicza sie do takiej wlasnie muzyki. Ale podejrzewam ze gra dosc uniwersalnie. Nie jest zbyt glosny takze maniacy glosnego walniecia na pewno beda zawiedzeni.
                                dwa ultra debile ...nie potrafili zmienic plyty czy kupic ?!

Skomentuj

hehe :) a 260 rms to dla es 250 wcale nie malo... powinno byc na styk :P dla es 300 to malo ale dla 250 powinno byc w sam raz

Skomentuj

to moze jednak es250 ?

Skomentuj

Mialem es250 z 250W wzmacniaczem w domu... W hiphopie wydaje mi sie ze gral dobrze, te wszystkie pomruki, przymulenia itp wychodzily mu tak, jakby tak mialo byc w utworze.
                                      Przeciagniecia w stylu 'smack my bich up' zrobily na mnie wrazenie. Wiem ze to techno, ale w hiphopie tez sie takie cos pojawia.
                                      A i wez pod uwage ze moje osluchanie ogranicza sie do stx22 i tego hertza

Osobiscie majac 550zl na glosnik nie kupowalbym raczej czegos za 350zl :)
                                      Mozesz kupic cos drozszego, zostanie ci np 100zl, sprzedasz obecnego wzmaka i kupisz Carpower HPB-1502, z przy czyms takim to juz mozesz sobie pograc :)

Skomentuj

No tak, chcialem kupic JL ale ma tylko 125W, natomiast jakbym mial brac es250 to wole wziasc es300, wiecej mieska a roznica nie wielka, buda 35L br. Mialby troche malo mocy ale przeciez zagra dobrze, mysle ze nie tylko moc w wzmacniaczach robi swoje ale podzespoly, a ten JBL to slabych nie nalezy, moze sie myle ale to moja opinia. Ogolnie zalezy mi na malej stracie bagaznika, na malej budzie i dobrym, niskim, miesistym basie. Fakt ze przeciagniecia w hip-hopie sa podstawa, cale piekno tej muzyki sie na tym skupia, jezeli chodzi o akustyke. Czy te 260W bedzie tak strasznie malo na tego es300? Sadze ze i tak przy takiej mocy za dlugo sie nie usiedzi przy dosc glosnym graniu, wystarczy jakis utowrek z SOUTH i wystepuja zawroty w glowie i mdlenia.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X