Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zasłaby wzmak...co robic!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zasłaby wzmak...co robic!

Mam 2 wzmaki Blaupunka jeden to MPA4 4x110W lub 2x300W(2x150rms) i Gta 200 flash 350W(w rms ma mało, około 2x 60w) I zakupiłem 2 głosniczki RAVELAND AXX 1010 ich moc to po 200W Rms i po 500W mocy maksymalnej. Obudowy do głosniczków to beda 25litrowe bass reflex z wylotami Br 6cm na 17długosci. Obawiam sie ze wzmacniacz MPA4 niepociagnie tych głosniczków. Co robic?? Mozna podpiac te wzmacniacze razem?? W jaki sposób?? ponizej linki do głosniczków i wzmacniaczy.

http://allegro.pl/item129490291_najl..._lodz_50_.html
    http://allegro.pl/item126177817__bla...4_2x300w_.html
    http://allegro.pl/item133400123_blau...per_cena_.html

1. efektywnosc glosnilow :)
    2. zmienic wzmacniacze

:)

Skomentuj

a wstawienie jakis kondensatorów niepomoze?? Niemam juz zawiele kasy i czasu zeby zmieniaczmaki. Co robic??

Skomentuj

Tatoturbo,ten raveland niema niskiego spl'u,wg mnie, ma okolo 87 db (porownywane do w170s)czyli tyle ile podaje producent(czy to mało?).

Skomentuj

sprzedac wzmaki i kupic monacora hbp 604 2x200 rms

Skomentuj

Zamieszczone przez luki0204
            bass reflex z wylotami Br 6cm na 17długosci
            luki0204, obawiam sie ze to znacznie za malo. Tasior, zrobil wieksze a i tak gwizdalo, swistalo czy jak tam na to mowicie... Tasior, wypowiedz sie szerzej...

MPA4 podlacz pod suby, gta pod zestaw przedni i zbieraj pieniadze na monacory
            mimo ze ten axx ma 200w to i tak wymaga znacznie wiecej mocy tak samo jak R10 :razz:

Skomentuj

ja mam narazie 2x25.6cm dlugi na 30cm,niezaokraglone wyloty,furczało dosc jak br byl przy ziemi,jak jest br z boku lub u gory,jest lepiej,powietrze ma gdzie wylatywac i juz niefurczy,gdybym sie niespieszyl z buda byloby ok,calkiem inne wymiary.
              Swoja droga win isd pokazywalo swoje(jest tam takie cus jak vent mach...).
              jesli to bedzie do auta to niema sprawy,jesli do domu to malutki problem,samego basu niesluchamy.

Skomentuj

Tez sie obawiam ze wyloty br 6xna 17 to mało. A zebym podwoił wyloty to znaczy po 2 do jednego głosniczka 2x br 6x17?? Głosniczki ida do zabudowy bagarznika wiec niemam jak wstawic wyloów z góry. To co proponujecie zeby nie gwizdało?? Moze wystarcza zaokraglone wyloty??
                Moze zna ktos dokładne wymiary: monacora hbp 604 2x200 rms poniewaz chcem zabudowac bagaznik wiec potrzebne mi sa wymiary.

[ Dodano: 2006-10-12, 07:41 ]
                Jeszcze jedno ile trzeba wydac na takiego wzmaka??'monacora hbp 604' i czy napewno wystarczy??

Skomentuj

google.pl chyba nie tak trodno popatrzec na allegro czy sklepach internetowych ile kosztuje... i 2 x 200 rms powinno wystarczyc...

Skomentuj

Czaruję...
                  X