witam co proponujecie za glosniki do malucha w pułkę pułka jest duza bo wedlug moich obliczeń a*b*h to ma 53litry durza ja myślałem nad alphardami a oto lin do nich http://www.alphard.pl/product/50/56 prosze o propozycje. narazie bendzie to gralo na radju a puzniej pomyśle o jakims wzmaku i glosnikach w drzwiahc ale terz niebardzo wiem jakie by tam morzna bylo by zainstalowac wiem rze 16,5 ale jakiej firmy terz proszę o rade
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie glosniki do malucha w pułkę
Collapse
X
-
kasa to akurat cięszka sprawa w jakis wmiare przedzialach co do tych alpharduw jezeli chodzi o przedzialy cenowe a pulka jest stylu na podszybiu chy :mrgreen: ba ze cos m i sie popiepszylo w obliczeniach ja jeszcze raz ją zmierze ona prawie calom szybe zasłania o tera mi wyszlo ona ma 40 litrów w przyblirzeniu :mrgreen:
[ Dodano: 2006-10-19, 14:54 ]
tak apropo to wolal bym jakies konkretne bo chce z tego malucha zrobic potwora audio to niemusi być odrazu nie musze miec glosników odrazu moge troche poczekac zbierając na glosniki tylko rzebym niespadł z krzesła :mrgreen: czytając cene glośników narazie cos w miare porządnego niezadrogiego a puzniej morzna to sprzedac i wymienic szkoda ze w maluchu jest tak małó miejsca a robienie diur w bagarzniku zeby gralo do kabiny dośrodka odpada niechce zabardzo niszyc karoserji bąka bo kto go puzniej kupi???
[ Dodano: 2006-10-19, 14:59 ]
http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt a ten sie bnacos przyda mam 2 sztuki
Skomentuj
-
o ile sie nie myle to chyba policzyles wymiary zewnetrzne. a nalezy brac pod uwage wewnetrzna objetosc obudowy!!
bez wzmacniacza bedzie problem. te tesle na radiu to raczej ciche beda. jak nie masz kasy to dokup 2 wysokotonowki STX'a i zrob z tego (obudowa zamknieta zebys czasem ta porazajaca moca ich nie spalil :razz: )
a jak wiecej wytrzepiesz to poszukaj rowniez tutaj www.stx.pl
Skomentuj
-
Swego czasu pomagałem uzbroić malca,wybór padł na arx tesli plus subik na lw alfreda.W sumie wyszło ponoć znośnie.Jednak jako były posiadacz 3 owych toczydełek pozwolę sobie na kilka uwag:
-po pierwsze zmienił bym układ chłodzenia,ta komora pod tylnym podszybiem się tylko marnuje i powoduje chore rezonase,proponuję zabieg z wykonaniem rury z blachy wprost od gumy wiatraka do lewej kratki nawiewu z uwzględnieniem uszczelnień.
Tym samym zyskujemy kilkadziesiąt litrów za plecami do wykorzystania.Jakiego?Pozostawiam to wyobraźni.
-druga sprawa,drzwi.Należałoby je potraktowaćmatami wygłuszającymi a ostatecznie nalezy dorobić stosowne panele pod glosniki.Efekt murowany.
Ja swego czasu posiadałem malacza rocznik 93 z zamontowanymi:
-tył,3 way pionka,bo takie sie mi za grosze trafiły,w półce stosownie przystosowanej (jak wyżej)
-przód to był duet tonsila,czyli siakaś 16-stka plus kopółka w podszybiu.
Wsio to napędzał wzmak blaupunkta,to znaczy nie wsio,same tyły,może miał z 50W na kanał.Przodami zajmował się jego brat rodzony jeno z korektorem.Źródłem była wypasiona Aiwa jak na te czasy,dolby B C i takie tam.
Ogólnie auto było wypas audio,dopóki nie przyszło mi parkować na poznańskiej w stolicy...zgolili niemal wsio,nawet kasety.
Później dokupiłem decka pionka,zamiast skradzionej aiwki.I tak miałem włamanie,pod domem.I sie wkurzyłem i wsio sprzedałem.Teraz żałuje.A czemu?Bo to w oczach znajomych i nie znajomych był to najlepszy malacz ze sprzętem audio.Wiem chory człowiek ze mnie.Ale chyba tak już mi zostanie :roll:
Skomentuj
Skomentuj