Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie glosniki do malucha w pułkę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie glosniki do malucha w pułkę

witam co proponujecie za glosniki do malucha w pułkę pułka jest duza bo wedlug moich obliczeń a*b*h to ma 53litry durza ja myślałem nad alphardami a oto lin do nich http://www.alphard.pl/product/50/56 prosze o propozycje. narazie bendzie to gralo na radju a puzniej pomyśle o jakims wzmaku i glosnikach w drzwiahc ale terz niebardzo wiem jakie by tam morzna bylo by zainstalowac wiem rze 16,5 ale jakiej firmy terz proszę o rade

Zostaw te alpierdy.
    53 litry? Taka polka wielka? Na siedzeniach ja z tylu masz?
    Ile masz kasy na glosniki?

Skomentuj

kasa to akurat cięszka sprawa w jakis wmiare przedzialach co do tych alpharduw jezeli chodzi o przedzialy cenowe a pulka jest stylu na podszybiu chy :mrgreen: ba ze cos m i sie popiepszylo w obliczeniach ja jeszcze raz ją zmierze ona prawie calom szybe zasłania o tera mi wyszlo ona ma 40 litrów w przyblirzeniu :mrgreen:

[ Dodano: 2006-10-19, 14:54 ]
      tak apropo to wolal bym jakies konkretne bo chce z tego malucha zrobic potwora audio to niemusi być odrazu nie musze miec glosników odrazu moge troche poczekac zbierając na glosniki tylko rzebym niespadł z krzesła :mrgreen: czytając cene glośników narazie cos w miare porządnego niezadrogiego a puzniej morzna to sprzedac i wymienic szkoda ze w maluchu jest tak małó miejsca a robienie diur w bagarzniku zeby gralo do kabiny dośrodka odpada niechce zabardzo niszyc karoserji bąka bo kto go puzniej kupi???

[ Dodano: 2006-10-19, 14:59 ]
      http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt a ten sie bnacos przyda mam 2 sztuki

Skomentuj

o ile sie nie myle to chyba policzyles wymiary zewnetrzne. a nalezy brac pod uwage wewnetrzna objetosc obudowy!!

bez wzmacniacza bedzie problem. te tesle na radiu to raczej ciche beda. jak nie masz kasy to dokup 2 wysokotonowki STX'a i zrob z tego (obudowa zamknieta zebys czasem ta porazajaca moca ich nie spalil :razz: )
        a jak wiecej wytrzepiesz to poszukaj rowniez tutaj www.stx.pl

Skomentuj

Te alphardy co wymieniłeś to jeden wielki szit !! kumpel je ma w renault i więcej jest z nich pierdzenia niż dźwięku !!

Skomentuj

a więc macie jakis pomysł na dobre glosniki w maluchowej pułce :?: :?: :?: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

po pierwsze: pisze się "półka"
              po drugie: dobrze nagłosniony maluch do porzadne głosniki w drzwiach i sub w bagazniku skierowany membraną na nogi kierowny/pasażera.

Skomentuj

Swego czasu pomagałem uzbroić malca,wybór padł na arx tesli plus subik na lw alfreda.W sumie wyszło ponoć znośnie.Jednak jako były posiadacz 3 owych toczydełek pozwolę sobie na kilka uwag:
                -po pierwsze zmienił bym układ chłodzenia,ta komora pod tylnym podszybiem się tylko marnuje i powoduje chore rezonase,proponuję zabieg z wykonaniem rury z blachy wprost od gumy wiatraka do lewej kratki nawiewu z uwzględnieniem uszczelnień.
                Tym samym zyskujemy kilkadziesiąt litrów za plecami do wykorzystania.Jakiego?Pozostawiam to wyobraźni.
                -druga sprawa,drzwi.Należałoby je potraktowaćmatami wygłuszającymi a ostatecznie nalezy dorobić stosowne panele pod glosniki.Efekt murowany.
                Ja swego czasu posiadałem malacza rocznik 93 z zamontowanymi:
                -tył,3 way pionka,bo takie sie mi za grosze trafiły,w półce stosownie przystosowanej (jak wyżej)
                -przód to był duet tonsila,czyli siakaś 16-stka plus kopółka w podszybiu.
                Wsio to napędzał wzmak blaupunkta,to znaczy nie wsio,same tyły,może miał z 50W na kanał.Przodami zajmował się jego brat rodzony jeno z korektorem.Źródłem była wypasiona Aiwa jak na te czasy,dolby B C i takie tam.
                Ogólnie auto było wypas audio,dopóki nie przyszło mi parkować na poznańskiej w stolicy...zgolili niemal wsio,nawet kasety.
                Później dokupiłem decka pionka,zamiast skradzionej aiwki.I tak miałem włamanie,pod domem.I sie wkurzyłem i wsio sprzedałem.Teraz żałuje.A czemu?Bo to w oczach znajomych i nie znajomych był to najlepszy malacz ze sprzętem audio.Wiem chory człowiek ze mnie.Ale chyba tak już mi zostanie :roll:

Skomentuj

A według mnie pan bialy_17 robi sobi jaja :> Tyle bledów ortograficznych narobic to musialbym chyba chciec to zrobic specjalnie. Za taką pisownie ban i link do stronki najnowszej mozilli

:]

Skomentuj

Umberto a co Ty robiłeś na poznańskiej :mrgreen: ?

wiesz o co chodzi?

Skomentuj

A według mnie pan bialy_17 robi sobi jaja :> Tyle bledów ortograficznych narobic to musialbym chyba chciec to zrobic specjalnie. Za taką pisownie ban i link do stronki najnowszej mozilli

:]
                      W pelni popieram kolege.

Skomentuj

Czaruję...
                      X