Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabudowa bagaznika Astra F HB :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabudowa bagaznika Astra F HB :D

Witam Ostatnio po glowie chodzi mi plan zabudowania bagaznika w mojej asterce!! Obecnie mam tube i kozaczy konkretnie ale chcialbym miec zabudowe bo zawsze bardzo mi sie to podobalo!! Projekt bedzie wykonany z mdf'u poniewaz mam do niego dostep za darmo a nastepnie obity materialem Z bagaznika chce wszystko wywalic plastiki dywaniki itd a nastepnie wszystko pieknie obudowac Moj problem jest taki ze niewiem za bardzo jak to zrobic tzn chodzi mi o projekt Mam pomysl ale niewiem czy dobry Utrudnieniem jest to ze mam gas w miejscu kola i musi zostac miejsce na zapas!! Obudowane ma byc wszystko wzmacniacz kondensator Chce zeby wygladalo to bardzo profesionalnie!! Aha i dno tez musi byc otwierane tzn nie cala ale tak zebym mogl sie dostac do lewarka itd!! Macie jaies propozycje?? Aha glosnik 30 cm Pozdrawiam

1) co to za głosnik jakiej firmy? bo to ze napisałes ze to 30 cm to g**** daje!!!(ewentualnie czy posiadasz do niego parametry thiele-small bo rozumiem ze chcesz zabudowac równiez głośnik niskotonowy -> w takim przypdaku na nowo trzeba obliczyc wszystko!)
    2)najlepiej zrób to w boczkach auta ->wzmacniacz,kondensator po jednej ze stron a głosnik po drugiej.
    3) to jak zabudujesz auto nalezy od ciebie ->przytnij->wytnij-> i oklej zeby miał ręce i nogi!!! :grin:
    poszukaj w necie fotek różnych firm zajmujących sie zabudową audio moze cos ci z tego wyjdzie ( choc to niejest prosta robota zeby wszystko spasowac idealnie )

[ Dodano: 2006-10-21, 17:12 ]
    http://www.maxcaraudio.com.pl/caraud...721fa3d1e66a68
    tu mozesz zerknąc na zabudowe bagazników

Skomentuj

Wiec tak...
      Glosnik to Pro-Audio Ponoc ma 300 watt Dokladne dane napisze jak rozbiore tube(jutro albo poniedzialek) Parametrow wlasnie nie posiadam :/ I zdaje sobie sprae ze bedzie trzeba wszystko jeszcze raz obliczyc Dodatkowo kiedys kombinowalem co zrobic zeby miec glebszy bass Podobno obudowe powinienem zrobic jeszcze wieksza!! Niewiem czy to prawda??
      Co do zabudow to tak ma ona wlasnie wygladac Z prawej strony stojac przed bagaznikiem ma byc obudowany glosnik wzmacniacz ma byc zabudowany na sciance cetralnej (tak jakby na siedzeniach z tylu) a kondensator po lewej stronie!! Juz przegladam stronke Pomozcie nowmu na forum Pozdro

Skomentuj

szukaj a znajdziesz co do zabudowy to poroponuje:
        http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5722
        http://diyaudio.pl/portal.php

Skomentuj

mam wizje Sluchajcie zagra mi to dobrze jak tuba bedzie trapezem a glosnik zamontowany bedzie na skosnej sciance? do tego magnesem na zewnatrz??

Skomentuj

wow, niezla wizja :), tylko cos tam wczesniej wspominales o miejscu w bagazniku, wiec nie iwem po co magnes wystawiac na zewnatrz...

Skomentuj

magnez na zwenatrz bedzie mu zbieral zlom z drogi... niechce marudzic ale ten temat jest jakis chory...

Skomentuj

A propos mój sub jest trapezem prostokątnym i głośnik wsadzony jest na ukośnej ściance własnie z magnesem na zewnątrz i nie powiem jestem zadowolony z tego rozwiązania :) podłoga w Tico jest idealnie wykorzystana, pozatym to był jedyny sposób żeby go wcisnąć do bagażnika :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ViX
                  podłoga w Tico jest idealnie wykorzystana
                  wykorzystana pod CA,ale juz nic tam wiecej nie wlozysz... :), wedlug mnie jest to dobre rozwiazanie ale w democarach, a nie w samochodzie codziennego uzytku,no ale co kto lubi... :)

Skomentuj

Co do mnie to jak sprawdzalem to miesca bedzie na "styk" Kolo mi sie miesci idealnie i jeszcze troche miejsca zostaje!! Co do magnesu to chodzi tutaj juz wylacznie o efekt wizualny!! Niewiem jak jest w praktyce!! Pozdro

Ps: Dlaczego temat chory?? Jezel wiesz juz wszystko na ten temat to sie wypowiedz!! Pozdro

Skomentuj

A ja mam swój bagażnik tak zabudowany.
                      W akzdej chwili moge suba wyciągnąc, i dostać się do koła zapasowego, czy wczesniej suba wyciągnąc i za zakupy jechac. Takie rozwiązanie ejst bardzo estetyczne, praktyczne i przedewszystkim ładnie wygląda... zreszta sami oceńcie

[ Dodano: 2006-10-23, 09:51 ]
                      Sory zapomniałem dodac linka.....

Fotki na dole 1 strony sa najaktualniejsze.... a teraz w produkcji jest maskownica na STX AP ....

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic530321-0.html

Pozdrawiam
                      Misian@

Skomentuj

hm.. jakie masz takie rozwiazanie?
                        myslalem ze chodzi ci o zabudowe bagaznika z glosnikem -magnesem na zewnatrz, a na zdjeciach widze ze masz normalny subwoofer wlasnej roboty w bagazniku :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Misian@
                          A ja mam swój bagażnik tak zabudowany.
                          W akzdej chwili moge suba wyciągnąc, i dostać się do koła zapasowego, czy wczesniej suba wyciągnąc i za zakupy jechac. Takie rozwiązanie ejst bardzo estetyczne, praktyczne i przedewszystkim ładnie wygląda... zreszta sami oceńcie

[ Dodano: 2006-10-23, 09:51 ]
                          Sory zapomniałem dodac linka.....

Fotki na dole 1 strony sa najaktualniejsze.... a teraz w produkcji jest maskownica na STX AP ....

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic530321-0.html

Pozdrawiam
                          Misian@
                          To masz tak jak ja w moim Tico :) wystarczy 3 kable odkręcić złożyć kanape i sub spokojnie mozna wyciągnąć, po to żeby zapasówke wyciągnąć lub coś a na zakupy ja nie jezdze to mi tam bagażnik zbytnio nie potrzebny :)

Skomentuj

Takie rozwiazanie to mam wlasnie teraz ale chce miec konkretna zabudowe!! Bo tuba juz jakos mi sie znudzila!! Pozdro

Skomentuj

To ja tam moze przy okazji zapytam. Co byscie proponowali do Kia Carnival? Chodzi o jakis niedrogi subwooferek...

Skomentuj

Zamieszczone przez wito@robol
                                Takie rozwiazanie to mam wlasnie teraz ale chce miec konkretna zabudowe!! Bo tuba juz jakos mi sie znudzila!! Pozdro
                                doslownie dla tego uwazam ten temat za troche bez sensu... z takim podejsciem to wsadz w byle co ten glosnik i po problemie... czy Ty w ogole czytales artykuly a stronie glownej ?? bo z charakteru twojej wypowiedzi wyglada ze nie... odrazu Ci mowie ze ten glosnik w kazdej innej obudowie niz walec nie zrobi takiej zadymy... dla ludzi majacych jakies pojecie konkretna zabudowa to jest po pierwsze i najwazniejsze to odpowiedni dobor litrazu obudowy bazujac na parametrach T-S glosnika... nie wspomne ze glosnik tez powinien byc na poziomie bo robic zabudowe na glosniku no name tez sie nie ma co chwalic... z samego mdf-u nie zrobisz zabudowy musisz miec kupe zywicy i umiejetnosci zeby to odpowiednio zrobic a Ty masz jakas "tupe" i chcesz miec konkretna zabudowe...

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                                  odpowiedni dobor litrazu obudowy bazujac na parametrach T-S glosnika... nie wspomne ze glosnik tez powinien byc na poziomie bo robic zabudowe na glosniku no name tez sie nie ma co chwalic... z samego mdf-u nie zrobisz zabudowy musisz miec kupe zywicy i umiejetnosci zeby to odpowiednio zrobic a Ty masz jakas "tupe" i chcesz miec konkretna zabudowe...
                                  zgadzam sie w 100% z tobą.
                                  A zrobic poto tylko zeby cos zrobic(na niewiadomo jakim głośniku) to mija sie z sensem.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X