Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skoda Felicja pomysly na zabudowe..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skoda Felicja pomysly na zabudowe..

Witam wszystkich to moj pierwszy post na forum tego typu wiec prosze o tolerancje;p
    Kupilem ostanio swoj pierwszy samochodzik.Skoda felicia 1.3 niestety standardowe glosniki w drzwiach sa naprade lipne wiec postanowilem je wykmienic..mam w domu calkiem sprawne tonsilki 165mm a w drzwiach sa miejsca na 10.. planuje tez skrzynie basowa i jakis wzmacniacz.. ok przejde do sedna..czy jest ktos na forum kto posiada felicie i wbudowal sobie w nia jakies fajne audio? jesli tak to mozna jakies fotki ? i co moglbym zrobic z tymi drzwiami zeby wcisnac w nie 165mm? pozdrawiam

Z drzwiami nie będzie problemu, ładnie wytniesz dasz panele i wszystko będzie super:) Wiem bo sam mam i przymierzałem się do wymiany:) Próbowaleś wogóle rozkręcać i wygłuszać drzwi?

Skomentuj

nie probowalem..dzisiaj rano ja kupilem;p jeszcze zarejestrowana nie jest...jutro polacze radyjko SONY X-plod cdx0l400x (pewnie ktos powie ze lipne ale moj tata ma takei samo w corsie c i na fabrycznych blaupunkta jest taki dzwiek ze mi odpowiada... no i pozostaje mi problem wcisniecia 165mm w drzwi..nieznam sie na panelach..mam 20 lat i dopiero zaczynam przyode z wlasnym autem i sprzetem w nim grajacym..co poradzisz? a moze w tym panelu gdzie siedzi fabryczna 10tka wyciac jakas dziureczke na 165mm glosnik? mozesz podac jakas fotke jak ty to rozwiazales?? z gory dzieki za rady..pozdrawiam

Skomentuj

Nie wiem "która" to fela,te nowsze miały fabrycznie 16 cm w drzwiach.A znając pepiczków to na owym etapie nie nastąpił przełomowy skok na miarę volkswagena...więc przy odrobinie dobrych chęci i zdolności manualnych problemów być nie powinno.Najważniejsze-głębokość zabudowy,bo ze średnicą mozna sobie prościej poradzić.

Skomentuj

skoro masz 20 lat to tym bardziej problemow ze zrobieniem paneli nie powinienes miec :), bardzo proste - kawalek plyty (mdf/wiorowa) + wyzynarka i gotowe :)

Skomentuj

no nibuy mozna..tylko jak i co proponujecie zrobic? poradzcie cos zielonemu;p wlasnie mierzylem dokladnie tamte glosniki.przekatna to 135mm a nie 100. 165 raczej bez przerobki nie wejda.jakies konkretne propozycje?

Skomentuj

hm.. zrob pierscien lub kup na allegro...
              przejrzyj tutaj gotowe konstrukcje CA i tam masz mniej wiecej pokazane o co chodzi..
              nie wiem co mozna doradzac przy robieniu pierscieni :)
              zrob z MDF, a grubosc to juz zalezy od samochodu chyba, tak zeby sie zmiescilo pod tapicerke :)

Skomentuj

POD TYM ADRESEM JEST FIRMA CO SPRZEDAJE GOTOWE (NIE SPRAWDZAŁEM CZY DO SKODY SĄ ALE PENIE BEDĄ)

http://www.powe.com.pl/product_info.php/products_id/241

Skomentuj

Czaruję...
                X