Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Helix czy Powerbase .. wybór ostateczny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Helix czy Powerbase .. wybór ostateczny

Tak jak w temacie. Chce sie zdecydowac ostatecznie na zestaw na przód 165mm :
    1) Helix :
    http://www.allegro.pl/item136847664_...62_sklep_.html .... czy ....
    2) Powerbase:
    http://www.allegro.pl/item137456551_...powerbass.html

Najczęściej słucham muzyki techno, trance i dobrego rapu. Zestaw ten będzie napędzany radiem CD 4x50 W (chyba JVC bo na lepsze juz mi kasy nie starczy) :)
    Dzieki z góry za pomoc.

Jeśli napędzić chcesz systemik radiem to...powodzenia zycze.Nie da się.
    Co do gatunków muzy,tylko powerbass,ma kopnięcie.Warunek to napęd ze wzmaka,z radia nic nie wyciśniesz,niestety.

Skomentuj

Bo w bagazniku mam wzmacniacz Magnata z Subem. Więc myślałem że na przód radio wystarczy.

[ Dodano: 2006-10-31, 20:19 ]
      A tak wogóle to czym się różni POWERBASE od POWERBASS ( http://www.allegro.pl/item137997399_powerbass_s_6c.html ) ????

Skomentuj

Zamieszczone przez llxtomxll
        A tak wogóle to czym się różni POWERBASE od POWERBASS
        byl juz tu temat na ten temat.
        podobno to jest ta sama firma, tyle ze werja w kanadize czy gdzies tam nazywa sie Powerbase ( czy jakos tak to wyszlo z tamtego tematu :) )

Skomentuj

za 190 mozna kupic nowa komncówe crunch

Skomentuj

albo kup chociarz jakas stara alpinke za 80-100 zl taka w x 35rms

Skomentuj

Witam
              co do powerbase ...
              podzwonilem troche po sklepach miedzy innymi do essa i okazalo sie ze powerbass wszedzie jest powerbassem i nigdzie i nigdy nie wystepowal pod nazwa powerbase ...
              oto fragment maila od essa

"W ofercie producenta PowerBass USA Inc. nie ma żadnych produktów pod nazwą Powerbase. Na wszystkie kraje w tym również na USA i Kanadę istnieje tylko i wyłącznie jedna i taka sama nazwa - PowerBass.
              Na stronie producenta www.powerbassusa.com nie ma również nigdzie nazwy ani logo Powerbase, a jest to jedyna oficjalna strona uwzględniająca dystrybucję tych produktów na rynek USA i inne kraje świata w tym również Europę. "

powerbase to jakas chinska podrobka ...

ja sie przylacze do tematu ...
              Helix blue 62 czy Powerbass L6 ??
              i jaki wzmacniacz do tych zestawow ?? (tylko bardzo prosze zebyscie polecili cos z rozsadnej cenie :) )

Skomentuj

hm... nie chce mi sie szukac teraz, ale jakies 2 tygopdnie temu byl temat o tym, no i z kilkuzrudel bylo ze to jest to samo niby...
                no ale ja bym chyba nie ryzykowal jak tak

Skomentuj

tez szukalem ... i faktycznie wiele bylo na ten temat .. ale nic nie bylo potwierdzone ...
                  wszystkie opiinie byly podparte opinia kogos innego :)
                  no ale nie ma co gdybac .. szarpnalem sie na maila do PB do hameryki :)
                  zobaczy sie co mi odpisza .... dam znac jak bedzie odpowiedz ....
                  a tymczasem ponawiam pytanko ze wczesniejszego postu :)

Skomentuj

Byłem dziś w MediaMarkt i słuchałem tych Helixów ... i w porównaniu do innych głosników mają jakos mało basu....

Skomentuj

Zamieszczone przez llxtomxll
                      i w porównaniu do innych głosników mają jakos mało basu....
                      tzn do czego ??

Skomentuj

Były tam jeszcze JBL , Magnat ..i jakies inne ...szkoda że PB nie było

Skomentuj

i byly napedzane radiem jak w media markt we wroclawiu....

Skomentuj

ja z PB polecam te http://essa.com.pl/oferta/index.php?...d=179&pid=1096

sluchalem i helix 'ów i PB . Jednal PB graja o niebo lepiej i zawsze maja te 3 Ohmy , napedzam je wzmakiem Carpower HPB 602 , jestem bardzo zadowolony z tego mojego skromnego zestawiku mam nadzieje ze wam pomoglem :)

macias666 i jak z ta moja propozycja co do BSW bo nadal jestem zainteresowany , a poszukuje drugiego do kompleciku

Skomentuj

tak tylko koncowki radia nie wytrzymaja 3 ohm :) ale to szczegol

Skomentuj

no to zostaja Helixy

Skomentuj

a dlaczego nie wytrzymaja ??
                                  jezeli laik sobie kupi radio i firmowe glosniki samochodowe to chyba moze sobie je podlaczyc do radia bez obawy ze sie spali ... :|

Skomentuj

Zamieszczone przez macias666
                                    a dlaczego nie wytrzymaja ??
                                    jezeli laik sobie kupi radio i firmowe glosniki samochodowe to chyba moze sobie je podlaczyc do radia bez obawy ze sie spali ... :|
                                    no nie do konca te glosniki PB maja 3 ohm a koncowki radia maja 4 ohm i watpie zeby wytrzymaly 3 ohm... niby nie ma duzej roznicy ale jakby nie patrzyc 75% to troche jest...

Skomentuj

no ale przy takim wydatku na glosniczki , to chyba malym wydatkiem jest juz wzmak ... poszukaj jakiejs uzywki na allegro i napewno bedziesz zadowolony ze swojego zakupu ... a na allegro czasamia mozna kupic cos okazyjnie ... no chyba ze sprzedajacy ustawi sobie cene minimalna :P :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cool: :lol: :lol:

Skomentuj

chyba ze cena minimalna i tak jest okazyjna !! :):):):):):):):):):):):)
                                        no dobra ale jaki wzmacniacz ??
                                        pytalem czy HPB602 to ludzie odradzaja ...
                                        tak do 200zl zeby do Powerbass L6C pasowal

Skomentuj

Czaruję...
                                        X