Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX GDN-17-80-4-SS do samochodu w drzwi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX GDN-17-80-4-SS do samochodu w drzwi

Jak myślicie czy to jest dobry pomysł wstawiać ten głośnik do auta http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...ItemDB=itemdb?
    Nie oczekuje jakichś rewelacji chce po prostu żeby ładnie to zagrało. A nie chce kupować shitu typu buszman czy alfred bo mam złe doświadczenia.
    Na głośnik bedzie puszczone pełne pasmo a wysokotonowy bedzie odcięty kondensatorem. Wysokotonowy Philipsa montowany w autach grupy VAG.
    Albo pokusze sie o zwrotnice ale musze sie dokształcić jak sie je robi wiele razy szukałem ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi jak sie dobiera cewke żeby odciąć wysokie tony.
    Całość napędzana radiem Pioneer 4x40W
    Nie piszccie mi tylko żebym sobie kupił Helixa czy Hertza. Chce tanim kosztem wsadzić ojcu do auta jakieś głośniczki w miare dobre i tanie bo narazie nic tam nie ma.
    Na elektroda.pl ludzie chwalą sobie baaaardzo głośnik STX 30-300-4-AP więc pomyślałem że te też by sie dobrze sprawowały.

tanie i dobre to tylko szerokopasmowki arxy do samochodow z tvm

Skomentuj

AP to i tutaj chwalili, ale to do subwoofera a nie w drzwi :)

Skomentuj

wiem że na subwoofer a nie do drzwi, ale jak firmie wyszedł dobrze głośnik ten AP to może te co podałem w linku by sie dobrze do drzwi nadał. I ładnie zagrał.

Skomentuj

skoro tak myslisz to sprobuj, duzo nie stracisz, a sluchac i tak nie ty tego bedizesz tylko tata ,
          ja bym nie probowal nawet, wolalbym juz TVM'y

Skomentuj

Jak chcesz glosnik do suba to pisz do mnie
            Co do glosnika w drzwi to koledzy dobrze radza, daj np arx'a. Zapewne bedzie duzo lepiej niz ten stx.

Skomentuj

poczytałem i poczytałem i chyba jednak wybiore phonocar Y-line, te stx-y mają małą skuteczność 83dB. A różnica w cenie nieduża bo phonocary wyrwe za 100zł a za stx+ maskownice zapłace niecałem 80 zł.

Skomentuj

ja bym bral stx, co prawda maja 83 ale ten phonocar ma nizsza skutecxznosc od podanej o jakies 2 dB,

ja bym nawet nie dawal zwrotnicy do tego

Skomentuj

ale tego phonocara przynajmniej jako tako wysterujesz z radia... bierz Y-line i nie kombinuj z stxami

Skomentuj

tego stxa raczej radiem nie napedzisz,bo ma max 4x 20 W ,a po 2 stx ma nieduzy spl wiec specjalnie głosno (jakosc tez niezbyt) nie bedzie.

Skomentuj

TASIOR jakoscia stx nie odbiega od phonocara :)

Skomentuj

ARYAN :> wybacz,niewiedzialem. ale chyba przyznasz mi racje ze 20 W dla stxa bedzie malo,conajmniej malo.

Skomentuj

20 rmsu przy znieksztaceniach takich ze glowa boli...

Skomentuj

wiec jeszcze mniej mocy bedzie.
                            W kazdym badz razie jesli to ma byc za grosze to albo arz do auta(ale czy wytrzyma dlugo? raczej tak ,chyba ze w kaszlu ) albo ta szerokopasmowka,tez tesli. arx chyba sie zwie.

Skomentuj

arx 165 chyba,
                              napewno nie stxa , tym bardziej 17...
                              niski spl, wysoka mocożernosć, kiepskie brzmienie i wcale nie niska cena jak za cos takiego...
                              poszukałbym ew samochodowych tonsili na allegro - w niskich cenach są...

Skomentuj

Czaruję...
                              X