Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panele do golfa 2,czy cos innego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panele do golfa 2,czy cos innego?

Witam
    za pare dni zaczne robic CA w aucie,sub to pikus,ale przod...
    Po pierwsze ma byc tanio,a wiec glosniki to arz 6608
    po drugie,ma byc tanio,wiec bez wytlumienia,
    i teraz zastanawiam sie czy zrobic obudowe z calych drzwi,czy tylko zrobic obudowe z tej wnęki na rózne duperele,wychodzi około 4.6 litra(optymistycznie ) .

jesli nie,to arz w półke? jak bedzie z wysokimi ? stereo raczej to juz niebedzie,pozatym w bagazniku bedzie juz sub,wiec trzeba by zamknac arz od strony bagaznika,a to zas wiaze sie z robieniem nowej polki(ta sie zlamie) i zajmowaniem miejsca w bagazniku(buda arz).

Co wy myslicie? Jakies linki do paneli w golfie 2 macie moze? jesli nie to co radzicie?

Pozdrawiam

na powe byly jakies opisy do golfa II

juz znalazlem http://www.powe.pl/golf.html

Skomentuj

a nie lepei j kupic szerokop samówki samochodowe tvm 16,5 cm

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
        a nie lepei j kupic szerokop samówki samochodowe tvm 16,5 cm
        mam takie u siebie i przydaja sie do niech tweetery i sub...

Skomentuj

He,he,jakby zabudować arz normalnie w drzwiach tak aby wykorzystać ich pojemnośc to kto wie...podejrzewam że dól by się pokazał fajniejszy niż z arx-ów.
          Kurde,jutro mam być na wolumenie,chyba powiększy sie lista zakupów :mrgreen:

Skomentuj

niemam kasy a arz juz kupilem,z dodatkowymi magnesami,sub bedzie na hollywood excursion (www.essa.com.pl > suby 10 cali,jeden jest),mysle ze bedzie ok.

Dzieki wielkie za foty itp.

Skomentuj

Sprawdź temat z mojego podpisu. Zobaczysz jak to zrobiłem w Golfie.

Skomentuj

OK
                dodam ze kupilem wzmaczka alpine 3531 4x30W (tyle znalazlem w necie ale NIC niema wiecej ;/ ) ,na suba chyba bedzie hollywood x2 d 1040 czy jakos tak(2 cewki 25 cm,na essa.com.pl jest) to wykorzystam 2 kanaly,a na przod chyba arz bedzie,tylko trza jakas budke im zrobic.

Skomentuj

pamietaj o sygnale mono zeby zasilic suba z dwoch roznych kanalow...

Skomentuj

a na stereo cos zlego sie stanie? wg mnie nie ,conajwyzej gorsza jakosc .
                    teraz musze zalatwic jakies radio/cdrom :/

Skomentuj

Więc Visaton robi kardynalny błąd w takim razie: (?)
                      http://www.visaton.de/en/bauvorschla...struction.html
                      http://www.visaton.de/en/bauvorschla...struction.html
                      ...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        nie rozumiem o co Ci chodzi... co do glosnikow dwu cefkowych to bylo juz poruszane na forum pamietaj o tym ze bas w stereo moze byc nadawany z lewego lub prawego glosnika wiec jesli wzmacniacz poda na jedna cewke zeby wypchac membrame a na druga wciagnac??... dlatego we wzmacniaczach do subow sa sumatory... musisz podac sygnal mono zeby dwie cewki otrzymywaly to samo... pamietaj ze stereo to jeden kanal rozni sie od drugiego w jednym utworze bardziej w drugim mniej... to tak jakbys na jedna cewke puscil jedna piosenka a na druga druga co beda grac obie tylko ciszej?? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                          nie rozumiem o co Ci chodzi...
                          jakbyś kliknął na linki to byś się dowiedzial ;]
                          Bo zauważ są tam 2 cewkowe głośniki w stereo podłączone.

Skomentuj

a czy to przypadkiem nie jest przy zalozeniu ze bass jest jednakowy na obu kanalach?? bo z tego wynika ze na kazda cewke mozemy podac rozne sygnaly i bedzie dzialac... ja bym wolal nie ryzykowac :P ale sprawdz i powiedz czy sie cos dzieje... a z drugiej strony danie sygnalu mono po przez zastosowanie kabla Y bedzie kosztem 10 zl :)

Skomentuj

a czy to przypadkiem nie jest przy zalozeniu ze bass jest jednakowy na obu kanalach??
                              a widziałeś takie stereo co w 2 kanałach ten sam sygnał jest ? ;]
                              a z drugiej strony danie sygnalu mono po przez zastosowanie kabla Y bedzie kosztem 10 zl
                              a gdzie ten kabel dać chcesz ?
                              Bo jest masa "ale" w tej sprawie:
                              -jeśli dasz na wejśćiu to wszystkie 4 kanały zagrają tym samym sygnałem bo wzmak tylko 2 wejścia ma.
                              -jeśli na wyjściu to będziesz musiał połączyć cewki albo równolegle, albo szerego co niesie za sobą oczywiste konsekwencje :)

Skomentuj

niewidzialem piosenki(nieslyszalem) gdzie w lewym kanale jest cos w fazie a w drugim w przeciwfazie,conajwyzej lekko cichszy sygnal,wiec nieuszkodze glosnika,jak juz mowilem gorsza jakosc conajwyzej,bo na jednej cewce tez moze grac wiec

Skomentuj

wzmacniacze cztero kanalowe zazwyczaj maj wejscie na front i na rear chociarz nie wiem jak jest w tym przypadku :)

Skomentuj

jest przod i tyl,obydwa stereo.

Skomentuj

czyli na przod dajesz stereo a na tyl z jednego kanalu dajesz rozgalenznik z 1 rca na dwa rca i po klopocie i masz mono i napewno nie bedziesz tracil na jakosci/glosnosci ja bym wybral takie rozwiazanie tym bardziej ze nie jest to kosztowne

Skomentuj

Czaruję...