bsw do rapu?? raczej nie... predzej do rocku matalu... bass w hh jest nieco inny
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
15" Yakuza, Bm W 15nuke, Magnat a może coś innego??
Collapse
X
-
Yakuza
oto filmik jak Yakuza sprawuje sie przy piosence bas in love przy 200w
http://www.youtube.com/watch?v=NsfYUelVPe4
Skomentuj
-
Bbartasswlkp, jeśli Ci odpowiada ten zlany bas,kupuj.Ja jednak jestem daleki od takich głosników,wolę aby bas był mniej "potężny" ale żeby miał charakter i jakąś skalowalność.Z tego PW wydobywa się jednostajne buuu,buuu,za grosz nie odróżnia poszczególnych wybrzmiewań,gra wsio na jednym poziomie,o ile mozna nazwać to grą.
Co do BSW,znów wystąpie jako zwolennik,no cóż,niech i tak będzie ale...no właśnie,on umie zrobiś buuu,ale i umie to uciąć i krótko siepnąc pod żebro.Wydaje mi się że takie brzmienie ma przyszłość,z "mięchem' jak i z "łamaniem klaty".To na tyle.
P.S.Linia BSW wciąż sie rozwija,świadczy to tylko o trafności konstrukcji,seria obecna od kilku wiosen i wcale nie upada.Cos to za siebie mówi...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez umbertoskalowalność.
"Skalowalność (ang. scalability) jest to cecha systemów komputerowych, polegająca na zdolności do dalszej rozbudowy, ale także miniaturyzacji systemu.
Skalowalność, czyli zapewnienie coraz wydajniejszej pracy w miarę zwiększania liczby procesorów składowych."
więc nie wiem co masz na myśli.
zalecam używanie słownictwa którego znaczenie się zna.
[ Dodano: 2006-11-07, 21:32 ]
Zamieszczone przez umbertoP.S.Linia BSW wciąż sie rozwija,świadczy to tylko o trafności konstrukcji,seria obecna od kilku wiosen i wcale nie upada.Cos to za siebie mówi...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lomoZamieszczone przez umbertoskalowalność.
"Skalowalność (ang. scalability) jest to cecha systemów komputerowych, polegająca na zdolności do dalszej rozbudowy, ale także miniaturyzacji systemu.
Skalowalność, czyli zapewnienie coraz wydajniejszej pracy w miarę zwiększania liczby procesorów składowych."
więc nie wiem co masz na myśli.
zalecam używanie słownictwa którego znaczenie się zna.
[ Dodano: 2006-11-07, 21:32 ]
Zamieszczone przez umbertoP.S.Linia BSW wciąż sie rozwija,świadczy to tylko o trafności konstrukcji,seria obecna od kilku wiosen i wcale nie upada.Cos to za siebie mówi...
Skomentuj
-
musimy sobie zdac sprawe do czego ten głosnik został stworzony... do napier***ania jak najmocniej i najdalej wkoło auta. Nikt nie kupuje 15" zeby delektowac sie niuansami perkusji i słuchac cicho.
z tego co pisze uzytkownik innego forum i koles znajacy sie na CA, Passat_EQ to ten alpierd(i jego porzednik PW1503) nadaja sie do tego wysmienicie. pozwole sobie wstawic cytat z elektrody:
Zamieszczone przez Passat_EQA wy tu gadu gadu a nie wiemy czy napewno to do domu kolega chce. 2x 15' to chyba trzeba być conajmniej tak jak ja popie.... albo +3db lepiej.
Ten głosnik jest nieprawdopdobnie mocny i do robienia cisnienia dobrze sie nadaje. Prózno szukać podobnych efektów u markowych producentów. Chyba za z przedziału 1500-2000 (mówie o CA)
Miełem kiedyś taki głosnik w własnoręcznej tubie ze sklejki. Weszło 9 warstw sklejki po 2.2mm. Weszła takze plexi 8mm(...)Dałem na niego 750rms i dostałem blisko 140dB.
Skrzynka miała ok 75L i port 10 x 30 cm
Zamieszczone przez Passat_EQZ jednej strony ciezko było mi sie doszukać zrównowazenia tonalnego w zakresie basu i spójnosci sceny z wibracjami z bagaznika. Smile
Basy był ocięzały i strasznie niekontrolowany. Był mięsisty i i znacznie podbity w najnizszych partiach. Smile
Dobra starczy tego pierniczenia. Czegoś sie spodziewał od głosnika za 400zł Smile
Wiadomo ze jak go włączysz a w drzwiach masz DLSy czy Morele to logiczne ze to pasuje jak kibel w salonie.
Jednak musze ci powiedzieć ze jego konstrukcja jest naprawde potęzna.
3'cewka 4 warstwowa nawinieta nie na jakiś tam sobie swistek karbonu czy innego gówna tylko na solidny karkas z aluminium.
MMS tego głosnika bardziej przypominało pojemność silnika rodem z FSM Smile
Ale bas naprawde był głęboki i czysty. Cóz z tego ze był przesunięty o pół okresu względem tweetera Smile
Był mocniejszy znacznie od tego co teraz mam a był 5 razy tanszy.
BEYMA chyba powiem ze jest do niego porównywalna ale to juz zalezy jakie pasmo podamy na oba i jaką moc.
Alfred poradzi sobie spokojnie z 1kW przy 40hz. Zagra tez dosyć głosno partie ok 30hz i nizej.
Spróbuj zrobić strzała Beymie Power 15 1kW i takie 30hz.
Alfred znowusz nie ma szans zagrać 70hz. Jest to dla niego spory wysilek.
Beyma wtedy dopiero zaczyna sie do nas usmiechać i prosi o jeszcze.
Alfred ma Xmech ok 25mm...
Zrób to z Beymą a bedziesz miał papier po całym aucie rozsiany niczym pióra po kaczce na kreskówkach.
Skomentuj
-
greg00, niektórzy widze też chcą sobie liczbe postów podbić.
Zamieszczone przez michoneco my jestesmy u Miodka..
A w tym kraju obowiązuje taki właśnie język.
michone, skoro się czepiam to napisz mi proszę co oznacza skalowalność w tym kontekscie.
Bo skoro się czepiam to to napewno bardzo oczywiste jest, prawda ?
Skomentuj
-
Nie mozna bylo napisac : Umberto co to jest skalowalność?? a nie masz 10 postow na forum a wymadrzasz sie jakbys pozjadal wszystkie rozumy samemu robiac podstawowe bledy... I bedziesz wszystkich pouczał... może byś się wypowiedzial na temat Yakuzy, CA bo twoj post nie wnosi nic nowego to tematu i tylko go zasmieca irytujac innych... I jeszcze ten tekst z nabijaniem postow... rozumiem ze pisales o sobie... bo tu nie daja nagrod czy ma 1000 postow czy 2... To jest forum... Na tym zakonczylem swoja mysl i postaram sie pisac juz tylko na temat...
PROSZE MODERATORA O PRZECZYSZCZENIE TEMATU BO SMIETNIK SIE ROBI
Skomentuj
-
greg00, niektórzy widze też chcą sobie liczbe postów podbić.
ja w przeciwienstwie do ciebie jestem juz na tym forum mozna by rzec weteranem w porownaniu z toba, i wcale tak duzo postow nie mam, wiecej czytam niz pytam....
Zamieszczone przez michonePROSZE MODERATORA O PRZECZYSZCZENIE TEMATU BO SMIETNIK SIE ROBI
Skomentuj
-
Witam
Filmik jest mojej produkcji , w trakcie robienia go skrzynia nie była jeszcze ukończona , zresztą na stan dzisiejszy też nie jest , nie wierzcie tym parametrom bo ten impuls co pokazuje winisd i te podbicie przy f strojenia nie ma miejsca , więc niech nie wypowiadają się osoby które go nie słyszały. Umberto testowałeś go czy opierasz swe osądy tylko na symulatorze? Też słyszałem że 0,5 kg membrana i niski spl to będzie grać cicho i przeciągać , okazuje się jednak że nie jest cale taki wolny ani też przesadnie cichy.
Pozdr
Skomentuj
Skomentuj